الهیار ترکمن با اشاره به اینکه باید با نگاه علمی به آموزش و جذب نیروی انسانی بپردازیم، گفت: تعداد دانش آموزان مدارس دولتی در سال تحصیلی ۹۶-۹۷ حدود ۱۲/۵ میلیون بود که با احتساب دانش آموزان مدارس غیردولتی تعداد کل به ۱۳/۷ میلیون دانش آموز رسید.
وی ادامه داد: براساس این الگو پیشبینی میکنیم در سال ۱۴۰۰ جمعیت دانش آموزی به ۱۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر برسد، در سال ۱۴۰۵ حدود ۱۵ میلیون و ۴۰۰ هزار و در سال ۱۴۱۰ حدود ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر دانش آموز داشته باشیم، اما بعد از این دوره جمعیت دانش آموزی روند نزولی داشته و در سال ۱۴۲۰ به ۱۱ میلیون نفر میرسد.
الهیار ترکمن درباره تخمین نیروی انسانی در مدارس در سالهای آینده بیان کرد: برای سال تحصیلی آینده ۸۶۵ هزار نفر داریم، اما براساس برنامه ششم موظف هستیم جذب نیرو از دانشگاههای فرهنگیان و شهید رجایی انجام دهیم تا در ۱۴۰۳ با کاهش جمعیت معلم روبه رو نشویم.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش درباره نسبت معلم به دانش آموزان در شرایط فعلی گفت: تعداد دانش آموز به معلم حدود ۳۵ به یک در متوسطه و در دوره ابتدایی ۲۵ به یک است البته با توجه به خروج نیرو این عدد روبه رشد است.
وی افزود: در سال ۹۵، ۳۳ هزار بازنشسته و در سال ۹۶ حدود ۴۱ هزار و ۶۰۰ هزار بازنشسته داشتیم وپیش بینی میکنیم در سال ۹۷ هم ۶۷ هزار نفر بازنشسته داشته باشیم که از این تعداد سن حدود ۵۲ هزار نفر بازنشسته قطعی میشوند.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش افزود: در سال ۹۸ حدود ۷۸ هزار نفر، در سال ۹۹ حدود ۸۰ هزار نفر 350 هزرار و در سال ۱۴۰۰ حدود ۹۰ هزار نفر دیگر به سن بازنشستگی میرسند که مجموعا حدود ۳۵۰ هزار نفر تا سال ۱۴۰۰ بازنشسته میشوند.
الهیار ترکمن با اشاره به اینکه امسال کمتر از ۱۰۰ هزار کمبود نیرو داریم، تصریح کرد: برنامه ای برای ساماندهی نیروی انسانی طراحی کردیم همچنین استفاده از حق التدریس، سربازمعلم و خرید خدمات در دستور کار است.
الهیار ترکمن تصریح کرد: با وجود شرایط فعلی باید سیاست های تشویقی برای نگهداشت معلمان داشته باشیم چرا که جذب معلم از سنین پایین شروع می شود و زمان بازنشستگی این نیروها به پختگی کافی رسیدند که اگر آنها را در نظام آموزشی نگه داریم برای نظام آموزشی مفید است.
وی با اشاره به اینکه اگر نیروی انسانی را ساماندهی نکنیم در کلاس های درس با مشکل مواجه خواهیم بود، بیان کرد: با وجود کمبود معلم در برخی مناطق مجبور به ادغام کلاس ها هستیم تا مدرسه ای به معلم نباشد علاوه بر این موضوع برخی معلمان درخواست بازنشستگی پیش از موعد دارند که باید برای این موضوع آسیب شناسی شود.
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی آموزش و پرورش درباره وجود ۱۰۰ هزار معلم مازاد در آموزش و پرورش اظهار کرد: هیچ گونه معلم مازاد در نظام آموزشی نداریم که به طور مطلق مازاد باشند ممکن است گاهی معلمان به جای پر کردن تمام ساعت موظفی حدود سه تا چهار ساعت مازاد داشته باشند.
الهیارترکمن تصریح کرد: در سال ۹۰ سه دانشگاه تخصصی تربیت معلم را به دانشگاه جامع تغییر دادند و تا زمانی که دانشگاههای تخصصی را برنگردند تامین نیروی انسانی از طریق دانشگاه فرهنگیان به تنهایی امکان پذیر نیست و باید برای آموزش و پرورش قانون اداری خاص طراحی و تهیه شود که بدون کمک مجلس و امور استخدامی نمی توانیم از عهده این مهم بر بیاییم.
وی درباره تخصیص اعتبار پاداش پایان خدمت بازنشستگان گفت: با مساعدت سازمان برنامه و بودجه این اعتبارات تا شهریور پرداخت میشود همچنین حق عائله مندی مجردها و سختی کار با رای دیوان محاسبات این حذف شده است و ما دخل و تصرفی در آن نداشتیم.
انتهای پیام/