به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از ساده ترین، ارزان ترین و خوشمزه ترین دسرهای ایرانی بستنی است که مصرف آن بین خانواده های ایرانی زیاد است. بستنی از انواع دسر منجمد است که برای فصول گرم سال بسیار مناسب و پر طرفدار می باشد. در گذشته از گیاه ثعلب در بستنی های سنتی استفاده می کردند. ثعلب ماده ای است پودری شکل که معمولا برای غلیظ کردن بستنی ها و بعضی از مرباها از آن استفاده می شود که اگر مقدار آن کم باشد بستنی دیگر حالت کش دار نخواهد داشت و حالت یخی به خود نمی گیرد. ما در این مقاله از باشگاه خبرنگاران جوان قصد داریم شما را با "طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب" آشنا کنیم.
از مشهور ترین بستنی های سنتی ایرانی می توان بستنی اکبر مشدی را نام برد. این بستنی فروشی در سال 1318 هجری قمری در تهران تاسیس شد. تاریخچه آن به دوره ی قاجار بر می گردد، که فردی به نام اکبر مشدی که یکی از خدمه دربار قاجار بوده پس از پایان یافتن دوره ی قاجار به بستنی فروشی در حوالی میدان راه آهن مشغول می شود و به دلیل خبره بودن در این کار مشهور می شود. این شخص به دلیل این که معتقد بود باید بستنی های ایرانی با انواع خارجی آن تفاوت چشم گیری داشته باشد در بستنی هایش میزان خامه، گلاب و زعفران بیشتر از سایر مواد نگهدارنده بود. این نوع بستنی بعد ها در پاریس و لس آنجلس نیز معروف شد.
گاهی افراد می گویند هنگامی که خامه را در فریزر قرار می دهند تا یخ بزند بعد از مدتی متوجه می شوند که خامه آن ها مثل اول است و هیچ یخ زدگی در آن رخ نداده است. این اتفاق به این دلیل می باشد که خامه آن ها از نوع پر چرب می باشد. برای این که یخ زدن به صورت کامل انجام شود پیشنهاد می کنیم تا از خامه نوع کم چرب استفاده کنید. اگر دسترسی به خامه کم چرب نداشتید می توانید با اضافه کردن شیر به خامه از به وجود آمدن این مشکل جلوگیری کنید و پس از آن داخل فریزر قرار دهید.
گاهی اوقات وقتی بستنی را از فریزر خارج می کنید تا آن را میل کنید متوجه می شوید که بلور های یخ بر روی آن وجود دارد. این اتفاق نه به کیفیت پایین بستنی مربوط می شود و نه به مدت زمان طولانی قرار گرفتن آن در فریزر؛ بلکه دلیل ان این می باشد که شما مدتی بستنی را خارج از فریزر نگه د اشته اید و پس از آب شدن یخ ها و نرم شدن بستنی دوباره آن را در فریزر نگهداری کرده اید. برای پیشگیری از این مشکل باید بستنی را قبل از مصرف در دمای تا منفی 5 درجه سانتی گراد در داخل فریزر نگه دارید.
در مراحل طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب بهتر از مقدار کمی نمک استفاده کنید.
چرا برای تهیه بستنی های خانگی به نمک نیاز داریم؟ نمک ماده ای سخت است و ترکیب آن با خامه سبب می شود تا مایه بستنی راحت تر سرما را جذب کند و داخل فریزر به خوبی یخ ببندد.
میزان کالری به ازای هر 100 گرم بستنی 190 کیلو ژول انرژی می باشد. برای سوزاندن این میزان کالری باید 1 ساعت و 7 دقیقه و 3 ثانیه پیاده روی کرد.
امروزه از ثعلب دیگر در صنعت تولید بستنی استفاده نمی شود. از جمله دلایل عدم استفاده از این گیاه مضرات، گران بودن و کمبود منابع آن می باشد. متخصصین این کمبود را با سایر صمغ های طبیعی و سنتزی پر می کنند.
بستنی سنتی یا خانگی که خودتان آن را تهیه کرده باشید، لذتی فرا تر از خوردن سایر بستنی ها برای شما به همراه خواهد داشت. امیدواریم با این طرز تهیه بستنی خانگی با ثعلب گفته شده، روز های گرم تابستانی خود را به شیرینی سپری کنید.
انتهای پیام/
من بستنی رو درست کردم اما توی مرحله ی فیریز گذاشتن کاری برام پیش اومد رفتم بیرون. بعد از چند ساعت که برگشتم بستنی یخ زده بود. یعنی بستنی دیگه خراب شده؟
یا میشه اون رو گذاشت بیرون تا کاملا آب بشه بعد از اول شروع کنم به همزدن و داخل فیریز و هر یک ساعت بیارمش بیرون و همش بزنم؟
ش
لطفا زود جواب بدید من فردا باید برای دسر ۳۰،۴۰ نفر درست کنم