مدیر کل دامپزشکی استان کرمان از اطلاع رسانی ناصحیح برخی از مدیران درباره شیوع بیماری طاعون در پارک ملی خبر در توابع شهرستان بافت گلایه کرد.

گلایه مدیر کل دامپزشکی کرمان از اطلاع رسانی ناصحیح درباره شیوع بیماری طاعونبه گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان  ؛ حسین رشیدی مدیر کل دامپزشکی استان کرمان عصر امروز در ستاد بحران استان کرمان پیرامون موضوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک با بیان این مطلب که بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک حدود 30 سال است که شیوع پیداکرده است، عنوان کرد: این بیماری جزء آن دسته از بیماری‌ها می‌باشد که ریشه‌کن نمی‌شود.

وی با گلایه از اطلاع رسانی ناصحیح برخی از مدیران درباره شیوع این بیماری در پارک ملی خبر در توابع شهرستان بافت ادامه داد: متاسفانه شاهد هستیم از خارج از کشور با ما تماس می گیرند که این طاعون چیست که در کرمان شیوع پیدا کرده است؟ و حتی برخی نیز از ایران به عنوان کانون طاعون بیماری طاعون یاد می کنند که این موضوع باعث لطمه زدن به صنعت گردشگری کشور و به ویژه استان کرمان خواهد شد.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان درباره نخستین گزارشات شیوع این بیماری بیان کرد: نخستین گزارش تلفات از حیات وحش پناهگاه ناحیه روچون اوایل تیرماه سالجاری از محیط بانان پارک ملی دریافت گردید که بلافاصله اکیپ های دامپزشکی برای بررسی بیماری وارد منطقه شدند که حدود 6-5 راس گوسفند و بز وحشی تلف شده توسط اکیپ ها مشاهده شد که از یک راس از آنها که شرایط بهتری داشت (اتولیز لاشه کمتر صورت گرفته بود) نمونه برداری و ارسال نمونه به آزمایشگاه مرکز تشخیص انجام پذیرفت و برغم واکسیناسیون قبلی کامل دامهای اهلی علیه PPR، پوشش مجدد واکسیناسیون در دامهای اهلی روستایی حاشیه منطقه خبر توسط نیروهای دامپزشکی استان انجام شد.

رشیدی ادامه داد: پس از دریافت پاسخ مثبت آزمایشگاهی نمونه ارسالی به آزمایشگاه مرکز تشخیص با اعزام تیم های مشترک ارزیاب و مراقبت دامپزشکی و محیط زیست و همچنین ادامه انجام واکسیناسیون در دامهای اهلی مناطق مجاور، جلوگیری از تردد دامهای سبک، ضد عفونی آبشخورهای مشترک و نواحی مورد تردد و جمع آوری و معدوم سازی بهداشتی لاشه های پیدا شده، مدیریت بهداشتی و قرنطینه بیماری در منطقه انجام پذیرفت.

وی ادامه داد: بیماری‌های دامی سالانه در سطح استان وجود دارد اما خوشبختانه تاکنون توانسته ایم با امکانات کم خود این بیماری ها را کنترل کنیم و رسانه ای کردن این بیماری باعث نگرانی افکار عمومی شده است.

علی بختیاری نماینده مردم بافت، ارزوئیه، رابر در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک مشترک بین انسان و دام نیست بنابراین و جای نگرانی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه حیات وحش نسبت به گذشته کاهش یافته است، عنوان کرد: لاشه‌های که در منطقه خبر کشف می‌شود به سه دلیل است که ممکن است شکارچیان به حیوانات شلیک می‌کنند و نمی‌توانند آنها را بگیرند و حیوان پس از چند روز تلف می‌شود یا اینکه حیوان از کوه پرت شده باشد یا تعدادی به علت بیماری تلف شده‌اند.

نماینده مردم بافت، ارزوئیه، رابر در مجلس شورای اسلامی با اشاره عدم کافی نظارت بر مسیرها و طول راه وجود دام قاچاق در این منطقه بیان کرد: مردم بافت و استان به این موضع طاعون نشخوارکنندگان کوچک حساسیت پیدا کرده‌اند و علی‌رغم همه توضیحات مدتی لازم است تا جامعه به آرامش دست یابد.

فتحعلی حمزه جواران فرماندار شهرستان بافت در این جلسه نیز با گلایه از اخبار منتشرشده پیرامون بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک گفت: متاسفانه بدون هماهنگی فرمانداری و دستگاه‌های ذیربط این اخبار منتشر و باعث نگرانی و کاهش امنیت روحی و روانی مردم منطقه شده است.

وی با اشاره به برخی اظهارات در خصوص عدم تشکیل ستاد بحران اعلام کرد: بلافاصله پس از آگاه شدن از شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در 10 تیرماه ستاد بحران شهرستان تشکیل شده است.

بر اساس اعلام مدیر کل حفاظت محیط زیست کرمان ُبیماری طاعون نشخوارکنندگان در پارک ملی خبر سبب تلف شدن 70 راس از گونه های حیات وحش شده است .


انتهای پیام /س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.