محققان مواردی، چون استرس مزمن، محرومیت از خواب، عادتهای غذا خوردن به ویژه جایگزین شدن فست فود و خوراکهای شیرین با غذاهای سنتی، شیوه زندگی در عصر مدرن و نیاز به پشت میز نشینی برای ساعتهای طولانی و از همه مهمتر رسانههای اجتماعی را از جمله مهمترین دلایل بروز افسردگی و استرس شدید در بانوان باردار درسالهای اخیر میدانند.
این پژوهش به وسیله دانشمندان دانشگاه بریستول حاصل بررسی و مقایسه میزان استرس و افسردگی حدود ۲۳۹۰ زن باردار در بازه سنی ۱۹ تا ۲۴ درسالهای ۱۹۹۰ تا ۹۲ با ۱۸۰ دختر جوان باردار درسالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۶ است.
کارشناسان میزان استرس و اضطراب در میان زنان امروزی را به مراتب بیشتراز سالهای پیش و علت آن را دگرگونیهای اجتماعی و سبک زندگی میدانند.
سرعت زندگی مدرن سبب افزایش استرس و اضطراب در دوران بارداری میشود، نتیجههای این پژوهش در نشریه (JAMA Network Open) به چاپ رسیده است.
افسردگی و استرس در دوران بارداری بر سلامت جنین و مادر اثر میگذارد و میتواند سبب زایمان زودرس، سقط جنین، بالا رفتن فشارخون و ابتلا به دیابت بارداری، بروز مسمومیت بارداری، وزن کم نوزاد در زمان تولد و ابتلای نوزاد به برخی بیماریهای مادر زادی، چون بیش فعالی و مواردی از این دست شود.
کارشناسان اعلام کردهاند میزان استرس مادران به نسبت سالهای دهه ۹۰ میلادی دهها برابر افزایش یافته که یکی از دلایل آن فشارکاری و شبکههای اجتماعی است.
متخصصان همچنین کشف کردند افسردگی دردوران بارداری مادر سبب میشود تا فرزند دختر او در زمان بارداری خود با این مشکل مواجه شود و به نوعی افسردگی در دوران بارداری به ارث میرسد.
تقسیم کار در داخل و خارج از خانه، حضور درمحل کار برای ساعتهای طولانی، ترافیک، نیاز به مراقبت از سلامت و انجام کارهای خانه و وظایف همسری همگی سبب شده است تا زنان عصر جدید دردوران بارداری بیشتر دچار افسردگی باشند.
افسردگی در دوران بارداری زمینه ساز ابتلا به افسردگی پس از بارداری است و مسبب ابتلای مادر به انواع اختلالهای روانی در آینده میشود.
در دنیای کنونی افراد بیشتر به وسیله شبکههای مجازی با هم در ارتباط هستند و حتی اعضای خانواده و دوستان بازه زمانی زیادی را با هم سپری نمیکنند که این خود سبب افسردگی و احساس تنهایی در انسانهاست.
زنان در دوران بارداری به دلیل نوسانهای هورمونی مستعد استرس و نگرانی هستند و زندگی امروزی که افراد در آن به وسیله شبکههای مجازی با هم در ارتباط هستند سبب میشود تا میزان استرس در آنها افزایش یابد.
محققان برای برطرف کردن استرس و نگرانی در دوران بارداری به مادران توصیه میکنند رژیم غذایی سالم داشته باشند، خودداری از مصرف فست فودها، انجام فعالیتهای فیزیکی استاندارد از جمله ورزشهای کششی و یوگای بارداری در تنظیم ضربان قلب آنها و جلوگیری از استرس اثربخش است.
صحبت با اعضای خانواده، برگزاری مهمانی و جشنهای کوچک خانوادگی، پرهیز از سپری کردن بازه زمانی طولانی در شبکههای اجتماعی، گوش کردن به موسیقی مورد علاقه، پوشیدن لباسهای با رنگ روشن و شاد، برنامه ریزی برای انجام کارهای روزانه و هماهنگی بین کار بیرون از خانه و وظایف در خانواده و در نهایت مراجعه منظم به پزشک در دوران بارداری از استرس و نگرانی مادر میکاهد.
برخی از مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان در جلوگیری از التهاب مغز و بروز افسردگی اثربخش هستند که از آن جمله میتوان مرکبات، نوشیدن یک الی دو فنجان کوچک قهوه در روز و داشتن رژیم غذایی مدیترانهای شامل غلات، میوه، ماهی، روغن زیتون، لبنیات، سبزیجات تازه و نوشیدن چای سبز را نام برد.
منبع:dailymail
انتهای پیام/
عوامل اصلی افسردگی و استرس شدید مادران باردار