علی زرافشان معاون آموزش متوسطه در گفتوگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره روند تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور بیان کرد: آخرین قانون مربوط به تأثیر سوابق تحصیلی در سال ۹۲ به تصویب رسیده و این قانون در سال ۹۳ و ۹۴ با تأثیر قطعی ۲۵ درصدی اجرایی شد.
وی ادامه داد: به دنبال اجرای این قانون در دیوان عدالت اداری شکایتی بر اساس تعریف سابقه تحصیلی در قانون سال ۹۲ ذکر شده بود تأثیر سابقه تحصیلی مربوط به نمرات دروس نهایی دروس سه سال دوره متوسطه است و چون فقط از پیش دانشگاهی و پایه سوم دبیرستان آزمون نهایی گرفته میشد بنابر این شرایط دیوان عدالت معتقد بود باید از تمامی دروس سه سال آزمون نهایی برگزار شود که چنین شرایطی وجود نداشت.
معاون آموزش متوسطه بیان کرد: بعد از ارجاع رأی دیوان عدالت اداری به مجلس و بررسی نمایندگان اصلاحیهای مصوب شد که به موجب این اصلاحیه تعریف سابقه تحصیلی به نمرات برخی از دروسی که در دوره متوسطه امتحان آنها نهایی برگزار میشود، محدود شد.
زرافشان بیان کرد: بر اساس این مصوبه تأثیر سوابق تحصیلی در سال ۹۵ با تأثیر مثبت اعمال شد و این روند برای کنکور سالهای ۹۶ و ۹۷ هم اجرایی شد.
وی تصریح کرد: در کنکور ۹۸ شورای پذیرش دانشجو سابقه تحصیلی را که شامل دروس امتحانات نهایی پایه دوازدهم است با تأثیر قطعی مصوب کرد؛ تأثیر قطعی به این معناست که نمره میتواند موجب افزایش یا کاهش رتبه داوطلب شود و این مسئله در هر دو صورت اعمال خواهد شد.
زرافشان ادامه داد: در تأثیر مثبت نمراتی که موجب ارتقای نمره داوطلب باشد برای وی اعمال میشود، اما اگر نمره باعث کاهش رتبه داوطلب شود، اعمال نخواهد شد.
وی تصریح کرد: این مصوبه، مربوط به شورای سنجش و پذیرش دانشجو بوده که بنابر قانون مجلس تشکیل شده است و ریاست آن به عهده وزیر علوم بوده همچنین وزیر آموزش و پرورش، معاونان وزارت علوم، وزارت بهداشت، وزارت آموزش و پرورش و برخی از افراد ذیربط همچون رئیس سازمان سنجش و رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش در این شورا حضور دارند.
انتهای پیام /