نخستین همایش ملی جنگل های ایران، پژوهش و توسعه در دانشگاه ارومیه آغاز بکار کرد.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه ؛   ؛ جنگل طبیعی معمولاً درختان کوچک و بزرگ و تنومند بطور نامنظم و همچنین علف‌های خودرو فراوانند. جنگل مجموعه‌ای از درختان،درختچه‌ها، پوشش گیاهی، جانوران و میکروارگانیسم‌ها (قارچها،باکتریها و ویروسها) است که به همراه عوامل طبیعی غیر حیاتی مانند خاک، آب، دما، باد و… محیط و رویشگاه و زیستگاه مشخص و معلومی را به وجود آورده‌اند.

جنگل دارای فواید بیشماری است

برگزاری نخستین همایش ملی جنگل های ایران ,پژوهش وتوسعه در آذربایجان غربی

بیشتر جنگلها بر زندگی بشر اثر مثبتی می‌گذارند در جنگل‌ها انواع قارچ‌ها، میوه‌ها و حتی ساقه‌های گیاهان و درختان دیده می‌شود که غذای عدهٔ زیادی از انسان‌ها را تشکیل می‌دهند. درختان جنگل گاز دی اکسید کربن هوا را دریافت می‌کنند و طی عمل فتوسنتز، آن را تبدیل به اکسیژنمی‌کنند همچنین چوب درختانی جنگلی در ساختمان سازی، تهیهٔ کاغذ و تهیهٔ وسایل منزل کاربرد دارد. جدای از همهٔ این‌ها، سایهٔ درختان جنگل‌های انبوه، هر آدمی را از گرمای طاقت فرسا نجات می‌دهد

تخریب جنگل‌ها طی سال‌ها در حد وسیع و با سرعتی هولناک اتفاق افتاده‌است

 در حال حاضر بسیاری از جنگل‌ها را از دست داده‌ایم و آینده بقیه آن‌ها در گرو این است که انسان، این گونه خردمند! هر چه سریعتر از خواب غفلت بیدار شود و بقایای این گنج گرانبهای هستی را از نابودی مطلق نجات دهد.

اولین همایش ملی جنگل های ایران، پژوهش و توسعه در دانشگاه ارومیه آغاز بکار کرد

اولین همایش ملی جنگل های ایران، پژوهش و توسعه با حضور صاحب نظران کشوری، مسئولین دانشگاهی و استانی، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی، اساتید، پژوهشگران و دانشجویان بیست و هفتم تیرماه به مدت دو روز در دانشگاه ارومیه آغاز بکار کرد.

 رحیم حب نقی رییس دانشگاه ارومیه، در ابتدای این همایش با اشاره به شرایط نامناسب اقلیمی ایران گفت: ما در کمربند خشکی قرار گرفته ایم و سطح بارندگیها در ایران بسیار کمتر از متوسط جهانی است از سوی دیگر بدلیل رشد جمعیتی و تامین غذا، به منابع طبیعی کشور دست درازی کرده ایم که عوارض این دو علت، شرایط امروز نابودی تالاب ها، رودخانه ها و جنگل را به وجود آورده است.

برگزاری نخستین همایش ملی جنگل های ایران ,پژوهش وتوسعه در آذربایجان غربی

رییس دانشگاه ارومیه با اشاره به معانی آیات 204 و 205 سوره بقره، از بین بردن مزارع و محیط زیست را به مثابه کشتن نسل عنوان کرد و افزود: خداوند در قرآن از کسانی که مراتع و مزارع  را از بین می برند و در نهایت به نسل بشری صدمه می زنند به عنوان بدترین انسانها یاد می کند.

در ادامه  همایش هادی بهادری نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: وقتی در وضعیت کم آبی به سر می بریم معنی خودکفایی این نیست که همه محصولات کشاورزی در داخل کشور تامین شود؛ میشود بسیاری از محصولات را تا زمانی که وضعیت بحران تمام بشود از کشور های دیگر وارد کرد و چه بهتر خود را با شرایط طبیعت وفق بدهیم نه طبیعت را با شرایط خودمان که اکنون شاهد این وضعیت اقلیم ایران باشیم.

برگزاری نخستین همایش ملی جنگل های ایران ,پژوهش وتوسعه در آذربایجان غربی

 جواد اسحاقی راد دبیر علمی همایش با اشاره به وصول 175 مقاله به دبیرخانه از پذیرش 104 مقاله گفت: از این تعداد، 24 مقاله به صورت سخنرانی و مابقی به شکل پوستر طی دو روز ارائه می شود.

وی همچنین در خصوص عوامل موثر بر وضعیت جنگل ها به ایراد سخنرانی پرداخت.

دکتر هادی کیا دلیری رییس انجمن جنگل بانی ایران دراین همایش گفت: چرا پس از سالها تلاش علمی و تحقیقات و پژوهش های گسترده دانشگاهی ما به وضعیت امروز در مورد منابع طبیعی و جنگل ها رسیده ایم که کار از بحران و حفاظت و احیاء گذشته است؟

برگزاری نخستین همایش ملی جنگل های ایران ,پژوهش وتوسعه در آذربایجان غربی

وی افزود:آیا تحقیقات بومی و ملی و مفید نیست ؟آیا سازمان ها نیازی به پژوهش های دانشگاهی نمی بینند و آیا در سازمان های متولی، کارشناس متخصص وجود ندارد و یا روسا و مدیران سازمان های مجری در تضارب و تضاد آرا با عقاید و نتایج تحقیقاتی اساتید دانشگاهی هستند؟  نتیجه هر چه باشد ایران امروز در زمینه منابع طبیعی و محیط زیست در وضعیت فوق العاده بحرانی است.

گزارش از ربابه سیدی یکانی

انتهای پیام/ح

همایش ملی جنگل های ایران در ارومیه برگزار شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.