ایرج خسرونیا رئیس انجمن جامعه متخصصان داخلی ایران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در مورد سهلانگاری بسیاری از فروشندگان مواد غذایی بیان کرد: متأسفانه دیده شده که بسیاری از فروشندگان مواد غذایی خوراکیهای بستهبندی شده همچون آبمعدنی، چیپس و پفک و نظایر آن را ساعتها بیرون از درب فروشگاه یا زیر آفتاب قرار میدهند؛ بدون اینکه بدانند این کار از نظر سلامت چه مشکلاتی را برای مصرف کننده به همراه میآورد.
وی ادامه داد: تمام خوراکیهای بستهبندی شده دارای پوششهای پلاستیکی همچون چیپس و پفک و آبمعدنی به علت نوع مواد بستهبندی شده باید در محیطی خشک و خنک و دور از نور قرار گیرد زیرا قرار گرفتن طولانی مدت و حتی چند ساعته این مواد خوراکی زیر نور آفتاب میتواند نوعی از آنزیمهای مخرب موجود در بدنه بستهبندیها را از مولکولهای خود شکسته و جدا کند؛ در نتیجه این مواد مضر به داخل خوراکیها منتقل میشود.
خسرونیا تصریح کرد: این خوراکیها میتوانند به علت آزاد شدن آنزیمهای مخرب در کبد، آنزیمهای کبدی را افزایش دهد به طوری که فرد را به وضع ابتلا به هپاتیت برساند و در کلیهها نیز میتواند پس از مدتی با افزایش میزان اوره و کراتین عملکرد این عضو حیاتی را مختل کند بنابراین مصرف این خوراکیها با چنین شرایط نگهداری به هیچ عنوان توصیه نمیشود مگر اینکه در محیطی بدور از نور آفتاب نگهداری شود.
انتهای پیام/