به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازکرمانشاه همدانی کارشناس تغذیه گفت: کمبود شدید آهن در سال های اول زندگی باعث اختلال در رشد و تکامل مغزی، یادگیری و ضریب هوشی و افزایش ابتلا به بیماری های عفونی کودکان می شود.
وی گفت: ریزمغذی ها و مواد معدنی در کنار کربوهیدرات ها برای بدن مورد نیاز است که متاسفانه کمبود آهن، کلسیم، مس و ویتامین E و D در گروه های آسیب پذیر بویژه در کودکان زیر پنج سال و مادران باردار دیده می شود به طوری که کم خونی ناشی از فقر آهن جزو موارد شایع در کشور است.
همدانی افزود : میزان آهن در خون سازی و تشکیل گلبول های قرمز موثر است و در فرد بالغ مصرف 2 تا چهار گرم آهن بسته به سن و جنس فرد مورد نیاز است.
وی با اشاره به عمده ترین دلیل اختلالات تغذیه ای و کمبود آهن در بدن، عدم دسترسی به مواد غذایی حاوی آهن، عدم اطلاع از نقش رژیم مناسب در زندگی، مصرف آب آلوده، کمبود آهن در رژیم های درمانی و پایین بودن جذب آهن را از این موارد دانست.
این کارشناس تغذیه گفت: از آن جا که کودکان زیر پنج سال از موارد آسیب پذیرند، عدم شروع بموقع غذای کمکی در کودکان، نامناسب مصرف کردن موادغذایی مغذی، داشتن آلودگی های انگلی، بیماری های عفونی و تنفسی از علل بروز کم خونی در این افراد محسوب می شود.
انتهای پیام/د