استان لرستان با دارا بودن بیش از ۶ میلیون راس دام سبک و سنگین و تولید سالانه ۲۳۴ هزار تن شیرخام و ۲۸ هزار تن گوشت قرمز یکی از مناطق مهم برای دامپروری در کشور محسوب میشود.
نجیب زاده، معاون امور دام وطیور سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛ گفت: در حال حاضر ۲۸۸ واحد صنعتی کوچک و متوسط، با ظرفیت حدود ۱۲ هزار راس در حال حاضر مشغول فعالیت هستند.
وی افزود: در مناطق روستایی هم ۱۰ هزار راس دام، در قالب واحدهای کوچک روستایی فعالیت دارند.
مجتمع دامپروری سپیدکوه شهرستان چگنی یکی از مجتمعهای دامپروری استان لرستان است که ۱۴ سال است که راه اندازی شده است.
خسروی، مدیر شهرک دوره چگنی گفت: کل شهرک دامپروری سپیدکوه شهرستان چگنی ۱۳۵ هکتار است و ۱۵۰ واحد پرورشی در این مجتمع وجود دارد.
این واحدهای دامی، علاوه بر اشتغالزایی توانسته اند بخش قابل توجهی از شیر خام استان را هم تامین کنند.
یکی از پرورش دهندگان گفت: ما در اینجا ۴ نفربه صورت مستقیم و ۵ نفر به صورت غیرمستقیم اشتغال زایی کرده ایم.
خسروی در مرود میزان اشتغالزایی در این مجتمع گفت: ۱۵۶ نفر به صورت مستقیم و ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر هم به صورت غیر مستقیم در این مجتمع اشتغال زایی شده است.
وی افزود: همچنین روزانه ۱۲ هزار لیتر شیر و ۱۰۰۰ تن گوشت در این مجموعه تولید میشود.
اما واحدهای پرورش گاو شیری در این شهرک همانند دیگر واحدهای پرورش دام در لرستان امروز با وجود این همه ظرفیتهای تولید و اشتغالزایی یکی پس از دیگری در حال تعطیل شدن هستند.
مدیر شهرک دوره چگنی گفت: متاسفانه به دلیل مشکلاتی که اخیرا به وجود آمده است تعدادی از این واحدها تعطیل است یعنی از بین ۱۵۶ واحد، ۳۷ تای آنها در حال حاضر به دلیل مشکلات غیرفعال شده اند.
یکی از این پرورش دهندگان در مورد مشکلاتشان گفت: در حال حاضر قیمت علوفه ۳ تا ۴ برابر شده است، هر چه قدر هم علوفه و یونجه قیمتش بالا برود، اما قیمت شیری که ما میفروشیم همان قیمت باقی میماند.
از دیگر پرورش دهندگان در مورد مشکلاتشان پرسیدم و گفت: ما در حال حاضر ۶ ماه است که آب آشامیدنی در این شهرک نداریم و هیچ کس به فکر حل مشکلات ما نیست.
در حالی که قیمت خرید شیر از دامداران هنوز افزایش پیدا نکرده است، این روزها که شاهد افزایش روز افزون قیمت فراوردههای لبنی در بین مغازه داران هستیم.
یکی از فروشندگان لبنیات گفت: هر کدام از اجناس لبنی در مغازه ما بین ۷۰۰ تومان تا ۱۰۰۰ تومان گران شده است.
یکی دیگر از فروشندگان در مورد افزایش قیمت لبنیات گفت: الان کره حیوانی که ۱۷۰۰ تومان بوده الان ۲۵۰۰ قیمت خورده است.
با وجود افزایش در قیمت محصولات لبنی در سوپرمارکتها و مغازه ها، ولی قیمت شیر برای پرورش دهندگان گاو شیری به همان قیمت قبلی خریداری میشود. این وضعیت تا کی ادامه خواهد داشت؟ آیا دیگر پرورش دهندگان امیدی برای ادامه این فعالیت دارند؟
حمایت از صنعت دامپروری علاوه بر راه اندازی واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل افزایش تولید، اشتغال و رونق این صنعت را در پی خواهد داشت.
گزارش از سعیده دریکوند
انتهای پیام/د