به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛ تقیزاده معاون فرهنگی ادارهکل ورزش و جوانان آذربایجانشرقی عصر دیروز در نشست خبری به مناسبت هفته ازدواج جوانان گفت: ۲۲مردادماه سالروز ازدواج حضرت فاطمه و حضرت علی(ع) است و در آن روز هیچ طلاقی در دفترخانهای ثبت نخواهد شد.
وی با اشاره به برنامههای هفته ازدواج تا ۲۸ مردادماه گفت: کلیت برنامهها براساس سه راهبرد در حوزه ازدواج و با شعار «ازدواج آگاهانه، به هنگام و آسان» است و هدف اصلی روی آموزشهای ازدواج است.
معاون فرهنگی ادارهکل امور جوانان استان با بیان اینکه در بخش ازدواج بههنگام اقدام به رصد سنین ازدواج و طلاق کردیم، توضیح داد: در بحث ازدواج آسان تمام تلاش روی تسهیلات ازدواج و خانواده است و تلاش برای فرهنگسازی داریم تا بلکه آداب و رسوم اشتباه در ازدواج از بین برود.
تقیزاده با تاکید به اینکه بعد از تشکیل خانواده در بحث خانواده، مراکز مشاوره و صدور مراکز مشاوره را در اولویت کار خود قرار دادیم، افزود: مراکز تخصصی تشکیل یافت تا در صورت بروز هرگونه مشکل از کانال مرکز مشاوره راهنمایی گرفته شود.
وی تاکید کرد: هدف کلی از برنامهها الگوسازی است تا از طریق ازدواج سالم و پایدار، الگوسازی کرد و در کنار آن همانند همه سال ستاد تشکیل ازدواج شکل گرفته است و مسائل و مشکلات تدارک یافته مطرح میشود و همچنین یکسری مسائل و مشکلات رصد میشود.
تقیزاده خاطرنشان کرد: روز یکشنبه ۲۱ مردادماه از ساعت ۸ صبح جلسه ستاد ساماندهی با استاندار تشکیل خواهد یافت تا آخرین وضعیت طلاق و ازدواج در استان و آخرین وضعیت پرداختی تسهیلات برای زوجین مورد بررسی قرار گیرد.
معاون فرهنگی ادارهکل ورزش و جوانان استان ابراز کرد: همیشه از اعلام آمارهای غیررسمی از افراد غیرمرتبط گلایه داشتیم که برای حل آن از دو سال پیش اعلام شده تا تنها مرجع رسمی برای اعلام آمار طلاق و ازدواج اداره کل ثبت و احوال استان است و هیچ کسی جز آن مجموعه مجاز به اعلام آمار نیست.
برگزاری هشتمین دوره پیوند آسمانی در تبریز
وی بیان کرد: امسال هشتمین دوره پیوند آسمانی روز دوشنبه همزمان با سالروز ازدواج امیرالمومنین با حضرت زهرا(س) از ساعت ۱۷ در سالن جمهوری استانداری برگزار خواهد شد که رویکرد امسال روی زوجهای فعال از جمله ایثارگر، کارآفرین، خیر و معلول است.
تقیزاده خاطرنشان کرد: با شورای سیاستگذاری ائمه جمعه مکاتبه شده تا تمام ائمه جمعه در بحث ازدواج و خانواده صحبتهایی داشته باشند همچنین در ۲۴ مرداد در تمام شهرستانها کارگاه آموزش ازدواج و خانواده برگزار خواهد شد.
وی با تاکید به اینکه جوامع روستایی از جمله موضوعاتی است که همیشه مغفول مانده ،گفت: اخیرا گردشگری هویتی برای دهیاران جوان برگزار کردهایم.
تقیزاده، به فعالیت ۱۰ سازمان ngo مجوزدار در استان اشاره کرد و گفت: در سال ۹۷، نزدیک به ۷۰ سازمان مردمنهاد فعال خواهد شد چراکه مردم با این سازمانها به خوبی میتوانند ارتباط برقرار کنند و هزینههای آنها خیلی پایینتر از دستگاههای دولتی است.
وی با بیان اینکه سند جامع ازدواج برای گزارش آمار ازدواج و طلاق تبیین شده است، افزود: نزدیک به ۲۰۰ برنامه در این هفته برپا خواهد شد.
تقیزاده با اشاره به نرخ ازدواج در کل کشور بیان کرد: استان آذربایجانشرقی رتبه ۱۶ در ازدواج را دارد.
وی با اشاره به ازدواج و طلاق ثبت شده در سال ۹۶ و ۹۵، بیان کرد:سال ۹۵ ثبت ۳۵ هزار و ۵۶۵ مورد ازدواج و ۸ هزار و ۹۹۷ طلاق،سال ۹۶ ثبت ۳۰ هزار و ۸۶۱ مورد ازدواج و ۸ هزار و ۸۴۵ مورد طلاق در استان بود.
معاون فرهنگی ادارهکل ورزش و جوانان استان تصریح کرد: در آمار ازدواج ثبت شده در سال ۹۶ میتوان به ۱۰ مورد ازدواج زیر ۱۵ سال اشاره کرد که ۱۰ هزار و ۶۷۸ مورد بین سن ۲۵ تا ۲۹ سال بود.
وی بیان کرد: ۸ مورد ازدواج زیر ۱۰ سال و ۱۳ مورد ازدواج بالای ۷۷ سال در استان ثبت شده است و در تفکیک ماه، در اردیبهشتماه بیشترین ازدواج و در آبانماه کمترین ازدواج ثبت شده است.
تقیزاده با اشاره به اینکه بیشترین ازدواج ثبت شده برای افراد دیپلم و پیشدانشگاهی بود، گفت: میانگین سن ازدواج ،تبریز ۲۴/۷۱ بوده همچنین جلفا با ۳۰/۳۴ بیشترین و چاراویماق با ۱۹/۵۲ کمترین ثبت ازدواج را داشته است.
وی تصریح کرد: ازدواج ثبت شده در چهار ماهه نخست سال ۹۷، در حدود ۴ هزار و ۳۷۸ نفر است و در مقابل میزان طلاق ثبت شده ۲ هزار و۹۶۲ نفر بود.
انتهای پیام/ش