رضا اکرمی پور عضو معاونت تحقیقات و فنآوری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کرمانشاه در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه گفت : بر پایه نتایجی که از اجرای طرح استخراج و اندازهگیری عناصر ضروری و فلزات سنگین در نمونههای بیولوژیکی کودکان مراجعه کننده به بیمارستان محمد کرمانشاهی به کمک تکنیکهای میکرواستخراج و آنالیز با اسپکتروسکوپی جذب اتمی حاصل شد عوامل محیطی و تغذیه با میزان غلظت جیوه موجود در خون کودکان و سلامتی آنها ارتباط دارد.
وی گفت : تحقیقات زیادی در زمینه تعیین سطح خونی جیوه کودکان در ایران و دیگر کشورهای جهان مانند آمریکا، ایتالیا، چین و ... انجام شده است و نتایج این تحقیقات نشان داده است که هم در ایران و هم در سایر کشورهای جهان بیش از 5% سطح سمی (توکسیک) جیوه مشاهده شده است.
وی افزود : با توجه به میزان بالای ورود آلایندهها و از جمله جیوه (با فرمهای مختلف شیمیایی آن) در هواکره، منابع آب و زنجیره غذایی و مشکلات حاد و همچنین عوارض ماندگار ناشی از آلودگی و مسمومیتهای با آن، مسأله بررسی کودکان از نظر میزان جیوه خون و یافتن کودکان مبتلا به مسمومیت با جیوه، اهمیت زیادی دارد.
انتهای پیام/د