به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ غلامحسین مظاهری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهر گفت: امسال کشاورزان شهرستان مهر در بخشهای وراوی، مرکزی، گله دار و اسیر بیش از هزار هکتار از اراضی کشاورزی خود را به کشت دانه روغنی کنجد اختصاص دادند.
وی افزود: پیش بینی میشود امسال بیش از هزار و ۶۰۰ تن دانه روغنی کنجد برداشت و روانه بازار مصرف شود.
مظاهری، دوره رشد کوتاه، کاشت بدون خاک ورزی، مقاومت بالای کنجد در برابر خشکی و کم آبی را از ویژگیهای این گیاه روغنی دانست و گفت: برداشت این محصول از نیمه اول آبان ماه آغاز میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهر در تشریح فواید کنجد، تصریح کرد: استفاده از دانه روغی کنجد سطح کلسترول خون را پایینتر میآورد، به پیشگیری از دیابت کمک میکند، باعث افزایش سلامت قلب میشود و ھمچنین از سرطان و از ایجاد چین و چروک صورت پیشگیری میکند.
کنجد گیاهی است یک ساله با ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک است.
دانه کنجد ازجمله دانههای روغنی سرشار از اسیدهای چرب اشباع نشده است که ٧٥ درصد آن را چربی و پروتئین و ٢٥ درصد دیگر را مواد معدنی، کربوهیدراتها و فیبر تشکیل میدهد و علاوه بر مصرف خوراکی، خواص دارویی نیز دارد.
کنجد دارای پروتئین، ویتامینهای A، B. ۲، D، E. F؛ و لسیتین است.
انتهای پیام/ر