به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در هفتهای که گذشت اتفاقات فراوانی در موسیقی ایران رخ داد که در ادامه مهمترینشان را میخوانید؛
پس از مدتها حرف و حدیث در خصوص صدور مجوز کنسرتهای خیابانی، سرانجام اعلام شد که محمد معتمدی نخستین کنسرت خیابانی را در بوستان آب و آتش برگزار کرد. این کنسرت پنجشنبه (دیشب) با ارکستر سازهای ملی ایران، به رهبری علیاکبر قربانی برگزار شد.
در این کنسرت قطعات «شکایت دل» و «دگر چه خواهی»، «بهار دلکش»، «خوش آمدی» و «رقص شرقی»، «شورآفرین» و «کویر» با صدای معتمدی خوانده شد.
آلبوم پر حاشیه «ابراهیم» که حواشی فراوانی در کسب مجوز داشت، چند هفته پیش مجوزش را از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفت. پیش فروش این آلبومِ پنج قطعهای از ابتدای هفته با تبلیغات در بیلبوردهای خیابانی و در فضای مجازی آغاز شد و قرار بود پنجم شهریور ماه روانه بازار شود.
مشکل در تولید و بسته بندی آلبوم «ابراهیم» باعث تاخیر در انتشار این اثر شده است. هادی حسینی تهیه کننده آلبوم «ابراهیم» درباره زمان انتشار آلبوم «ابراهیم» گفت: «احتمال میدادیم که برای تولید فیزیکی آلبوم مشکلاتی را در تهیه مواد خام داشته باشیم. این موضوع علیرغم پیگیریها متاسفانه به زمان اعلام شده نرسید، ولی آلبوم قطعا یازده شهریور روانه بازار موسیقی کشور خواهد شد.»
نکته دیگر در خصوص انتشار این آلبوم، انتشار غیر مجاز یک قطعه از آن است. قطعه «مسلخ» که در خصوص شیخ نشینان حاشیه خلیج فارس است به دست افرادی ناشناس منتشر شد و همان افراد اعلام کردند، قطعهای دیگر از این آلبوم را هم به دلیل تاخیر در انتشارش به زودی منتشر میکنند!
نشست خبری «شهرام ناظری» و «هوشنگ کامکار» دوشنبه ۵ مردادماه در موزه موسیقی برگزار شد. این نشست درباره کنسرت خیریهای است که سال گذشته (۲۹ آبان ۹۶) در تالار کشور به نفع زلزلهزدگان کرمانشاه برگزار شده بود.
شهرام ناظری در این نشست خبری گفت: «من تصمیم گرفتم برای ابراز همدری با مردم کرمانشاه کنسرتی را برگزار کنم و گروه «کامکارها» که مجموعه خوشنامی است در آن روزها بهترین گزینه برای همکاری مشترک بود، به ویژه اینکه خودشان هم کرد بودند. با اردشیر کامکار تماس گرفتم و پس از آن هماهنگیهایی با هوشنگ کامکار، سرپرست گروه انجام شد و مراحل مقدماتی اجرای کنسرت پیش رفت.»
سپس هوشنگ کامکار در خصوص تاخیر افتادن در پرداخت سود حاصل از کنسرت برای زلزله زدگان، اظهار کرد: «بسیار بسیار بسیار متاسفم که ماجرای صرف هزینه و اهدای مبلغ مربوط به کنسرت خیریه تا این حد طول کشید. البته خانواده کامکار عادت ندارند، هیچکاری را طول بدهد؛ اما امیدوارم این پول هر چند ناچیز به مصرف درستی برسد. لازم است بگویم که من همچنان مخالفم که این مبلغ به مراکز دولتی اهدا شود.»
پس از برگزاری بخش نخست دوازدهمین دوره جشنواره موسیقی جوان، بخش دوم این جشنواره آغاز به کار کرد. هفته گذشته بخش موسیقی نواحی برگزار شد و این بخش جمعه در تالار وحدت با تقدیر از برگزیدگان به پایان رسید.
از سه شنبه این هفته بخش دوم این جشنواره یعنی بخش موسیقی دستگاهی با حضور بزرگانی چون حسین علیزاده در تالار رودکی برگزار شد. علیزاده از عملکرد نوازندگان نوجوان و کودک در این جشنواره تمجید کرده است.
شب عید غدیر خم در موزه هنرهای دینی امام علی (ع) از «حسامالدین سراج» و چهار هنرمند دیگر تقدیر شد. علت تقدیر از سراج، خوانندهی سنتی کشورمان برای خواندن قطعهی «حضرت خورشید» با آهنگسازی فواد حجازی و شعر عبدالجبار کاکایی در مدح و منقبت امام علی (ع) است.
شهرام ناظری قطعهای برای فیلم سینمایی «سیمین» و انیمیشن سینمایی «آخرین داستان» را خوانده که در تیتراژ آنها جای خواهد گرفت. آهنگسازی اثر «سیمین» را «علیاصغر رحیمی» برعهده دارد. این فیلم درباره علت خشک شدن زایندهرود و تاثیرات آن بر زندگی مردم بهویژه کشاورزان است. قصه در فضایی استعاری روایت میشود و کاراکتر مادر در آن نمادی از آب و رودخانه است. تهیه کنندگی و کارگردانی این فیلم سینمایی با مرتضی آتشزمزم است.
اما انیمیشن «آخرین داستان» به نویسندگی و کارگردانی اشکان رهگذر و آهنگسازی فرید الهامی و سرپرستی کریستف رضاعی ساخته شده است. شوالیهی آواز ایران در این مستند اشعاری از شاهنامهی فردوسی را خوانده است؛ چرا که داستان انیمیشن هم از شاهنامه گرفته شده است. علی رحیمی نوازنده دف و فرید الهامی نوازنده تنبور این قطعه هستند.
ابتدای این هفته و در بامداد چهارم شهریورماه، مراسم تقدیر از قاسم رفعتی خواننده و ردیف شناس کشورمان انجام شد. این مراسم به دلیل سالها تلاش و تولید آثار فاخر، با حضور هنرمندان، مسئولان فرهنگی کشور و دوستداران این هنرمند با مشارکت بنیاد فرهنگی هنری رودکی در تالار وحدت برگزار شد.
قاسم رفعتی خواننده سنتی و ردیف دان کشورمان است که سالها در موسیقی ایرانی فعالیت میکند. او صدای خوبش را از پدرش به ارث برده است. رفعتی با آهنگسازانی، چون حسین یوسف زمانی، حسن یوسف زمانی، مهیار فیروز بخت، حسین فرهاد پور و محمد عبدالصمدی همکاری کرده است. قاسم رفعتی را بسیاری با قطعه ماندگار «سحرگهان» که در نغمه اصفهان است، میشناسند.
انتهای پیام/