به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛دود از دور به چشم میخورد به منطقه که نزدیکتر میشود غلظت دود هم افزایش پیدا میکند.با خود چیزی به همراه ندارد برای همین بلافاصله با همکارانش تماس میگیرد؛ تا نخستین قرارگاه فاصله زیاد است و آتش در حال نزدیکتر شدن به مزرعه؛ کشاورز با دست بر سرش میکوبد؛ تمام تلاش چند ماههاش در آستانه نابودی است و آتشی که برای دم کردن چای روشن کرده بود امروز آتش به جان مزرعهاش میزند.
جنگلبان مهربان که تاب دیدن این صحنه را ندارد با دستان خالی و بیهیچ وسیلهای با ریختن خاک به روی آتش تلاش میکند آن را خاموش کند؛ دقایقی بعد همکارانش سر میرسند و با آتش کوب مزرعه نیمه جان کشاورز را نجات میدهند؛ نگاه پر از عشق مرد روستایی بدرقه راه جنگلبانان میشود.
مشکلات متعدد جنگلبانان و انتخاب یک جنگلبان نمونه کشوری از استان زنجان موجب شد تا امین سپهری علمداری جنگلبان نمونه کشوری همصحبت شوم؛ سخنان خود را با یک معرفی آغاز میکند.
بیشتر بخوانید:این مرد زندگی اش وابسته به قطع درختان است...
خودتان را معرفی کنید
جنگلبان نمونه کشوری: امین سپهری علمداری هستم متولد ۱۳۶۸ و فارغ التحصیل رشته کشاورزی به خاطر علاقه و اشرافیت به موضوع منابع طبیعی و محیط زیست وارد این حرفه شدم و علاوه بر فعالیت در حوزه منابع طبیعی پژوهشها و اختراعات قابل توجهی در حوزه منابع طبیعی دارم.
به شغل خودتان یعنی جنگلبانی اشاره کردید، در این زمینه توضیح میدهید؟ جنگلبانان چه وظایفی بر عهده دارند؟
سپهری: حفاظت از اراضی ملی؛ پوشش گیاهی و خاک وظیفه جنگلبانان است؛ استان زنجان هم به عنوان یک استان دارای طبیعت شکننده است؛ برای همین باید بیش از پیش مراقب آن بود در این میان پایین بودن سطح اطلاعات مردم و آشنا نبودن با فرهنگ منابع طبیعی مردم نسبت به مشکلات این حوزه موجب برخی آسیبها شده است چرا که بسیاری از مردم نسبت به موضوعات منابع طبیعی اشرافیت نداشته و آن را نادیده میگیرند؛ حال اگر به این موارد آتشسوزی را اضافه کرد مراتع ما به شدت حساس میشود و باید مراقب آن باشیم؛ چرا که زندگی ما به آن بسته است.
نظارت بر این همه مرتع با این گسترش و دوری از شهر شما را خسته نمیکند؟
سپهری: شغل جنگلبانی شغلی سخت و طاقتفرسا است و اگر افراد بدون عشق وارد این عرصه شوند طاقت نمیآورند؛ این کار مشکلات و سختیهای زیادی دارد و کمترین حمایتی از جنگلبانان اتفاق میافتد و باید با وجود امکانات کم در این حوزه فعالیت میکنند برای همین میتوان آنان را حافظان بیمحافظ خواند.
از مشکلات جنگلبانان برای ما بگید؟ این افراد با چه چالشهایی مواجه هستند؟
سپهری: ما به صورت شرکتی با منابع طبیعی و آبخیزداری استان زنجان همکاری داریم و همین موضوع موجب کاهش امنیت شغلی ما شده است به طوری که پس از چند ماه کار در جنگلبانی عذر ما خواسته میشود و باز شغل جنگلبانی شغلی سخت و طاقتفرسا است و اگر افراد بدون عشق وارد این عرصه شوند طاقت نمیآورند
مجددا برای فعالیت چند ماهه جذب مجموعه میشویم؛ هر چند مدیرکل منابع طبیعی استان زنجان از ما حمایت لازم را میکنند و، اما این سرگردانی نیروهای جنگلبانی که به صورت شرکتی فعال هستند علاوه بر از بین بردن امنیت شغلی این افراد موجب کاهش حفاظت از مراتع و منابع طبیعی در سطح اراضی میشود.
از سوی دیگر کمبود تجهیزات و امکانات برای جنگلبانان فعالیت آنها را با مشکل مواجه کرده است؛ نبود خودروهای مناسب برای حمل و نقل؛ تجهیزات خاموش کردن آتش و ... مشکلاتی است که سرعت کار حفاظت از منابع طبیعی را کاهش میدهد.
فعالیت شرکتی به عنوان جنگلبان شما را با مشکل مواجه نمیکند؟
جنگلبان نمونه کشوری: فعالیت به صورت شرکتی علاوه بر مشکلات متعددی که برای خود جنگلبانان به دنبال دارد منابع طبیعی را نیز با چالش مواجه میکند؛ در ماههایی که جنگلبانان خارج از مجموعه هستند؛ سودجویان از فرصت استفاده کرده و در اراضی تصرفات غیرمجاز میکنند.
از سوی دیگر فعالیت جنگلبانان به این روش قدرت اعمال قانونی این افراد را کاهش میدهد و همین موضوع دست متصرفان را برای تخلف در این حوزه بازتر میکند به طوری که متخلفان ترسی از جنگلبانان ندارند.
آیا در دوره کاری خود تجربهای از خشم طبیعت دیدهاید؟
سپهری: بله تبدیل مرغزارها به کانون ریزگردها؛ آتش گرفتن مزارع و مراتع و نشست زمین همگی تجربههایی است که به چشم خود دیدهام؛ تجربههایی که نشان میدهد اگر انسان با طبیعت کنار نیاید باید به زودی شاهد خشم طبیعت باشد.
منبع:فارس
انتهای پیام/