به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمانگروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زمانی که صحبت از بیماریهای مرگبار میشود ذهنمان به سمت بیماریهایی چون سرطان، ایدز، بیماریهای قلبی و غیره میرود، غافل از اینکه برخی بیماریهای کشنده ارتباطی با مشکلات درونی بدن نداشته و بر اثر عواملی مختلف رخ میدهند، این بیماریهای نادر با تاثیر بر ظاهر انسان عواقبی دردناک خواهند داشت، در این بخش به معرفی برخی از عجیبترین بیماریهای جهان میپردازیم.
اپیدرمودیسپلیژا وروسِفورمیس ( Epidermodysplasia Verruciformis) جزو دستهای از بیماریهای عجیب و ناشناخته است که کمتر به گوش کسی خورده است؛ این بیماری عجیب را دیسپلازی لِواندوفسکی-لوتز که در زبان عامیانه به آن مرد درختی میگویند.
این بیماری بسیار نادر، ژنتیکی است و ظاهر بسیاری بدی دارد، خوب است بدانید که برخی پزشکان علت این واقعه عجیب را ویروس انسانی پاپیلوما (HPV) میدانند.
بیشتر بخوانید: «پروتئوس»؛ بیماری ناشناختهای که تقارن بدن را به هم میریزد + تصاویر
اپیدرمودیسپلیژا وروسِفورمیس یک بیماری ارثی پوستی از نوع اتوزومال مغلوب یا ژن مغلوب در ژنتیک است که عواقبی را برای فرد به همراه دارد؛ این بیماری به دلیل اینکه بسیار نادر است پزشکان نتوانستند علت آن را کشف کنند، اما میتوان گفت یکی از اصلیترین عواقب آن، احتمال بالای وقوع سرطان پوست در بیماران مبتلا است.
اپیدرمودیسپلیژا وروسِفورمیس بیماری است که از صورت و گردن شروع میشود و به تدریج کل بدن و پاها را فرا میگیرد؛ اما بیشترین نقطه دست ها است که درگیر این بیماری میشوند، اصولا فردی که به این بیماری مبتلا میشود ماکولهایی به رنگ قرمز متمایل به قهوهای در بدن و زخمهایی روی این نواحی دارد.
بیشتر بخوانید: نقش موثر جراحیهای دهان، فک و صورت در درمان ناهنجاریهای مادرزادی
متاسفانه تا به امروز هیچگونه درمانی برای این بیماری کشف نشده است و درمان قطعی ندارد؛ برخی پزشکان با روشهایی تنها توانستند علائم آن را کنترل کنند که موثرترین روش درمان آن با استفاده از اسیترتین به مدت ۶ ماه بوده است همچنین از دیگر داروهای بکاررفته در این بیماری، میتوان به اینترفرون در ترکیب با رتینوئید و همچنین کلسیپوتریول اشاره کرد.
پزشکان تنها با قطع عضو توانستند حال این بیماران را بهبود بخشند، چرا که این بیماری نه تنها ظاهر بسیار ناخوشایندی دارد بلکه بدلیل وجود زخمها، بسیار دردناک است، مشخصه این بیماران آن است که به شدت در معرض ابتلا به ویروس پاپیلومای انسانی پوستی هستند.
به گفته پزشکان اساپیدرمودیسپلیژا وروسِفورمیس از جهشِ غیرفعالسازنده پروتئینی به نام pH در ژنهای «TMC۶» یا «TMC۸» به وجود میآید که در کنار یکدیگر و روی کروموزوم شماره ۱۷ تاثیر میگذارند؛ خوب است بدانید کروموزوم ۱۷ ، در کنار کروموزومهای دیگر، یکی از ۲۳ جفت کروموزوم در بشر است که DNA را تشکیل میدهد و شناسایی هویت ژنها در هر کروموزوم یکی از زمینههای فعال در پژوهشهای ژنتیکی است.
بیشتر بخوانید: درمان مرد درختی پس از 16 عمل جراحی+ تصاویر
خوشبختانه با توجه به آمارها میتوان گفت از هر یک میلیون نفر احتمال دارد یک نفر به این بیماری مبتلا شود.
انتهای پیام/
اللهم اشفع کل مریض.