به گزارش خبرنگار نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،در پی اقبال عمومی از خودروهای شاسی بلند و داغ شدن بازار این کلاس از خودرو، شرکتهای خودرو سازی لوکس و خاص جهان نیز دست به تولید نمونههایی در این کلاس بدنه زده اند. نمونههایی از این شرکتها ؛میتوان به بنتلی (Bentley)، جاگوار (Jaguar) و رولزرویس (Royce) اشاره کرد.
شرکت خودروسازی سوئدی ولوو نیز از این قافله عقب نمانده و با تولید نمونههایی از این خودروهای شاسی بلند، جایگاه خود را در بازار تثبیت کرده است. چند وقتی است که نمونه شاسی بلند XC۹۰ به بازارهای ایران نیز راه پیدا کرده و با ظاهر زیبا و مجلل خود مشغول جولان دادن در خیابانهای شهرهای بزرگ کشور شده است.
تاریخچه شرکت خودروسازی ولووشرکت ولوو (Volvo) در سال ۱۹۲۷ میلادی در شهر گونتبورگ (Gothenburg) کشور سوئد تاسیس شد. اولین خودروی سواری این شرکت نیز در همین سال طراحی و به تعداد ۲۸۰ دستگاه ساخته و مونتاژ شد. از سال ۱۹۲۸ نیز این شرکت اولین کامیون خود را تولید کرد.
بخش خودروهای سواری این شرکت در حال حاضر تحت تملک شرکت چینی جیلی (Geely) قرار دارد. ولوو XC۹۰، ولوو XC۹۰ یک خودروی شاسی بلند سایز متوسط (Mid Size SUV) بوده که برای اولین بار در سال ۲۰۰۱ میلادی به عنوان یک خودروی مفهومی و در سال ۲۰۰۲ به عنوان یک خودروی تولیدی به بازارهای جهانی عرضه شد. این نسل از ولوو XC۹۰ تا سال ۲۰۱۴ میلادی نیز در خط تولید قرار داشت. نسل جدید این خودرو نیز در سال ۲۰۱۵ میلادی به بازار عرضه شد. طراحی این خودرو بسیار زیبا و مدرن بوده و با قابلیت تجهیز به ۷ صندلی، یکی از بزرگترین و جادارترین نمونههای موجود در این کلاس بدنه است.
پیشتر نیز در نوشته معرفی ولوو XC۹۰ به بررسی اجمالی این خودرو پرداخته بودیم، اما با توجه به عرضه این خودرو در ایران توسط شرکت افرا موتور، تصمیم گرفتیم که به بررسی دقیقی و جز به جز این خودروی شاسی بلند بسیار لوکس و با کیفیت بپردازیم.
طراحی بسیار زیبا و باوقار بدنه، کابین مجهز و امکانات ایمنی بسیار بالا (که از خصوصیات خودروهای تولیدی شرکت ولوو است) از نقاط قوت این خودرو به حساب میآیند. عملکرد نسبتا کند سیستم Start-Stop موتور و پیشرانه پایه با قدرت نسبتا کم و کوچک در این سطح قیمت تنها نقاط ضعف ولوو XC۹۰ مدل ۲۰۱۷ به شمار میآیند.
این خودرو با قیمتی مابین ۴۷.۰۰۰ دلار الی ۱۰۶.۰۰۰ دلار در تیپها و سطح امکانات در بازارهای جهانی به فروش میرسد. پیشرانه و مصرف سوخت برای ولوو XC۹۰ مدل ۲۰۱۷ پنج پیشرانه مختلف در نظر گرفته شده است که عبارتند از:
• چهار سیلندر D۴ دیزل با قدرت ۱۹۰ اسب بخار
• چهار سیلندر D۵ دیزل با قدرت ۲۲۵ اسب بخار
• چهار سیلندر T۵ مجهز به سیستم توربوشارژر ۲ لیتری بنزینی
• چهار سیلندر T۶ مجهز به سیستم توربوشارژر و سوپرشارژر ۲ لیتری بنزینی
• هیبریدی T۸موتور T۵این پیشرانه مدل پایه ولوو XC۹۰ مدل سال ۲۰۱۷ میلادی بوده و توانایی تولید نیرویی معادل ۲۵۰ اسب بخار از موتور چهار سیلندر ۱۶ سوپاپه DOHC خود را دارد.
حداکثر گشتاور تولیدی این خودرو نیز ۲۵۹ پاوند بر فوت (معادل ۳۵۰ نیوتون متر) اعلام شده است. این موتور نیروی تولیدی خود را از طریق یک جعبه دنده اتوماتیک هشت سرعته به صورت استاندارد به چرخهای جلویی (FWD) انتقال میدهد. در صورت تمایل امکان انتخاب سیستم انتقال به هر چهار چرخ (AWD) نیز به صورت سفارشی برای ولوو XC۹۰ مدل سال ۲۰۱۷ وجود دارد.
مصرف سوخت این پیشرانه نیز بر اساس اعلام EPA (آژانس حفاظت از محیط زیست) برابر با ۲۲ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۱۰.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) در مسیرهای شهری و ۲۶ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۹ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) مسیر بزرگراهی و مصرف ۲۴ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۹.۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) در سیکل ترکیبی در گونه دیفرانسیل جلو و ۲۲، ۲۵ و ۲۳ مایل با هر گالن معادل (۱۰.۷، ۹.۴ و ۱۰.۲) در گونه چهار چرخ متحرک است.
موتور T۶سیستم انتقال قدرت این موتور مانند نمونه T۵ بوده، اما گیربکس این موتور قدرت را به صورت استاندارد به هر چهار چرخ منتقل میکند. قدرت این موتور چهار سیلندر ۲ لیتری با استفاده از دو سیستم توربوشارژر و سوپرشارژر افزایش یافته و به ۳۱۵ اسب بخار در دور موتور ۵۷۰۰ RPM رسیده است. گشتاور تولیدی این موتور نیز که از دور موتور ۱۸۰۰ RPM در دسترس قرار میگیرد برابر با ۴۰۰ نیوتون متر است.
این خودرو برای رسیدن به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت از حالت سکون به تنها ۶.۱ ثانیه نیاز داشته و حداکثر سرعت آن نیز به ۲۵۰ کیلومتر در ساعت محدود شده است. مصرف سوخت ولوو XC۹۰ مدل سال ۲۰۱۷ میلادی نیز بنا بر اعلام EPA برابر با ۲۰ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۱۱.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) مسیر شهری، ۲۵ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۹.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) در بزرگراه و ۲۲ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۱۰.۷ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) در سیکل ترکیبی اعلام شده است.
موتور T۸در این نوع ژیشرانه موجود برای ولوو XC۹۰ مدل سال ۲۰۱۷ میلادی، یک موتور الکتریکی به نمونه T۶ اضافه شده و قدرت کلی خروجی پیشرانه را به عدد ۴۰۰ اسب بخار رسانده است. گشتاور تولیدی موتور T۸ نیز بسیار بالا بوده و برابر با ۴۷۰ پاوند بر فوت (معادل ۶۳۷ نیوتون متر) است. این خودرو با استفاده از موتور الکتریکی خود قادر به پیمودن مسافتی برابر با ۱۴ مایل (معادل ۲۲.۵ کیلومتر) است.این خودرو از نوع هیبریدی شارژی (Plug in Hybrid) بوده و مصرف میانگینی در حدود ۵۳ مایل با هر گالن سوخت (معادل ۴.۴ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر) دارد.
تیپها و امکانات ولوو XC۹۰ مدل سال ۲۰۱۷ میلادیدر بازارهای جهانی، ولوو XC۹۰ مدل ۲۰۱۷ در ۷ تیپ مختلف ارائه میگردد. این تیپها عبارتند از:
• T۵ Momentum• T۵ R-Design• T۶ Momentum• T۶ Inscription• T۶ R-Design• T۸ Inscription• T۸ Excellence
تیپ T۵ Momentumاین تیپ مدل پایه ولوو XC۹۰ مدل ۲۰۱۷ بوده و در بازارهای جهانی قیمتی برابر با ۴۶.۰۰۰ دلار (معادل ۱۷۶ میلیون تومان) به فروش میرسد. این تیپ بر خلاف سایر تیپهای موجود مجهز به تنها ۵ صندلی شده است. از امکانات فراوان این تیپ از ول zone ولوو XC۹۰ مدل سال ۲۰۱۷ میلادی میتوان به رینگهای ۱۸ اینچی آلیاژی، سانروف پانوراما، سیستم تهویه مطبوع پیشرفته اتوماتیک دوگانه (Dual Zone Climate Control)، غربیلک فرمان با روکش چرم و ابزار و ادوات داخلی بسیار شیک و لوکس اشاره کرد.صندلی راننده با قابلیت تنظیم در ۸ جهت مختلف به صورت الکتریکی، صندوق عقب قابلیت گرم و یا سرد نگه داشتن به همراه دو عدد لیوان کریستال، صفحه نمایش رنگی لمسی در بخش عقب، یخچال و سیستم صوتی بسیار قدرتنمد تنها بخشی از ویژگیهای این تیپ به حساب میآیند.
برای ولوو XC۹۰ سال ۲۰۱۷ تجهیزات اضافی و سفارشی (آپشن) نیز در نظر گرفته شده که کابین این خودرو را بیش از پیش مجلل مینماید. از جمله این امکانات میتوان به رینگهای آلیاژی ۲۲ اینچی، سیستم پارک خودکار خودرو، سیستم صوتی فوق حرفهای ساخت Bowers & Wilkins با ۱۹ بلندگوی جداگانه اشاره کرد.کابین و فضای حمل بارطراحی کابین بسیار لوکس بوده و ابزار و ادوات کنترلی به خوبی در اختیار راننده قرار دارند.
کیفیت مواد اولیه در ساخت داشبورد حتی در مدلهای پایه نیز بسیار بالا بوده و حس تجمل زیادی را به راننده و سرنشینان منتقل مینماید. جاگذاری صفحه نمایش بزرگ ۸ اینچی نیز مناسب بوده و با توجه به نحوه قرار گیری، نمایی بسیار جالب و زیبا را به داشبورد خودرو میدهد.صندلیهای ردیف سوم ولوو XC۹۰ سال ۲۰۱۷ با نسبت ۵۰/۵۰ جمع شده و فضایی در حدود ۴۴۷ لیتر را برای محفظه بار فراهم مینماید. صندلیهای ردیف دوم نیز قابلیت خم شدن را داشته و در صورت جمع شدن فضایی در حدود ۲۴۲۶ لیتر را در اختیار سرنشینان قرار داده و این خودرو را به عنوان جادارترین نمونه در بین رقبا تبدیل میکند.
ایمنی و امکانات کمکی رانندگی خودروهای تولیدی شرکت ولوو از ابتدای کار تا به امروز یک ویژگی خاص و منحصر بفرد دارند. این ویژگی بسیار مهم، بخش ایمنی خودرو است. XC۹۰ مدل سال ۲۰۱۷ نیز از این قاعده مستثنی نبوده و به لیست بلند بالا و کاملی از تجهیزات ایمنی و کمکی راننده تجهیز شده است. این خودرو حتی در تیپ پایه و مدل استاندارد نیز به امکاناتی نظیر ترمزهای ضد قفل، سیستم کنترل کشش (Traction Control)، کیسههای هوا و سیستم هشدار وجود مانع در بخش جلویی خودرو با ترمز اتوماتیک (Forward Collision Warning with Automatic Brakes) مجهز شده است.
از دیگر امکانات دیگر ایمنی این خودرو میتوان به طراحی خاص کمربندهای ایمنی آن اشاره کرد. این کمربندها در صورت تشخیص خروج خودرو ار جاده و ورود به شانه خاکی و یا پیاده رو، به طور اتوماتیک کشیدهتر شده و با استفاده از پشتیهای جذب کننده ضربه موجود بر روی صندلی مانع از آسیب دیدگی راننده و سرنشین میگردد. سیستم رانندگی نیمه خودکار نیز یکی از قابلیتهای این خودرو بوده که بدون نیاز به دخالت راننده، حرکت خودرو را تا سرعت ۸۰ مایل در ساعت کنترل میکند.
از امکانات کمکی سفارشی بر روی این خودرو میتوان به سیستم کنترل سرعت تطبیقی (Adaptive Cruise Control)، سیستم نمایش نقاط کور خودرو (Blind Spot Monitoring)، سیستم هشدار وجود مانع و ترافیک در بخش عقبی خودرو (Rear Cross Traffic Alert) و سیستم هشدار خروج از بین خطوط جاده (Lane Departure Alert) و دوربین ۳۶۰ نمای اطراف خودرو اشاره کرد.
ولوو XC۹۰ سال ۲۰۱۷ در آزمونهای NHTSA (سازمان ملی امنیت بزرگراهها) عملکرد موفقی داشته و در تمامی زمینهها موفق به دریافت ۵ ستاره ایمنی شده است. موسسه خصوصی IIHS نیز این خودرو را مورد ارزیابی قرار داده و عنوان Top Safety Pick Plus را به آن اختصاص داده است. در مجموع ولوو XC۹۰ سال ۲۰۱۷ از نظر امکانات امنیتی و کمکی رانندگی کمبوده نداشته و یک خودرو ایمن و مطمئن به حساب میآید.
انتهای پیام/