یزدان سیف رئیس شرکت دولتی بازرگانی ایران در ادامه برنامه با اشاره به اینکه باید تلاش کنیم نگاهمان در حوزه صنعت ملی باشد گفت: نگاه سیاستگذاران و مردم باید بر این باشد که از این فرصت برای افزایش صادرات استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۲ میلیون و ۳۰ هزار تن شکر تولید شد اظهار کرد: دولت امروزه تنظیم بازار را در تقویت تولید داخلی میداند ، تعداد سامانه های موجود یکی از نکاتی است که جریان تجارت را کند می کند زیرا این سامانه به صورت تکلیفی ایجاد شده است.
سیف با اشاره به اینکه باید تنظیم بازار را در تولید داخل پیدا کنیم ادامه داد: در حوزه کشاورزی ۸۰ میلیارد دلار در داخل کشور تولید داریم ، کسری تراز تجاری از منفی ۸ میلیارد دلار در بخش غذا به منفی ۳ میلیارد دلار رسیده است.
رئیس شرکت دولتی بازرگانی ایران با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی امروزه تنظیم بازار را در تولید پیدا کرده ایم خاطرنشان کرد: امروزه کشور در شرایط خشکسالی قرار دارد به طوری که سال گذشته ۱۶۷ میلیمتر بارندگی داشتیم که نسبت به سال قبل از آن روند بارش کاهش را نشان می دهد، علوفه مراتع و بار تغذیهای به بارندگی وابسته است لذا وقتی بارندگی کم می شود تولید دام سبک به جهت تامین علوفه از مراتع کاهش می یابد به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی بسته کاملی را تهیه کرده است تا به تامین علوفه برای عشایر و تامین آب برای آنها بپردازد تا پایه های تولید بخش سبک را بتوانیم حفظ کنیم، لذا برنامه جدیدی برای این امر تدارک دیده شده است.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم امسال بارندگی ها نسبت به بارندگی های سال گذشته بیشتر باشد گفت: ۹۰۰ هزار تن تفاله خشک و تر برای خوراک دام تولید کرده همچنین ۶۳۲ هزار تن خمیرمایه تولید شده است.
محمدرضا کلامی مدیر برنامه ریزی و تنظیم بازار وزارت صنعت در بخش دیگری از این برنامه با اشاره به اینکه در این جنگ اقتصادی باید توجه داشته باشیم که سیاست گذار تمام موارد مرتبط را به دقت رصد و تصمیم گیری می کند اظهار کرد: رسانه ها نباید تحت تأثیر تصمیمات بخشی قرار بگیرند، باید در کنار هم از سیاستهای درست حمایت کنیم ، در حوزه تامین کالا هیچ مشکلی نداریم.
حمید ورناصری مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام طی گفتگوی زنده تلفنی با اشاره به اینکه در بحث گوشت مرغ افزایش قیمت نداشتیم بلکه حتی کاهش قیمت را در هفته گذشته شاهد بودیم خاطرنشان کرد: واردات گوشت گوسفند را به صورت روزانه انجام می دهیم و گوشت گوساله منجمد هم نیز به میزان زیاد در بازار عرضه شده است.
وی تصریح کرد: در شش ماهه نخست سال جاری ۱۸ هزار تن گوشت گوسفندی تازه از کشورهای مختلف وارد کردیم که در فروشگاه های زنجیره ای و شبکه های تعریف شده تنظیم بازار عرضه شده است.
مدیر عامل شرکت پشتیبانی امور دام با اشاره به اینکه در بحث گوشت مرغ قرمز و نهادهای تولید این اقلام پروتئینی امسال در شش ماهه اول سال شرایط خوبی را تجربه کردیم عنوان کرد: برای اینکه بتوانیم به یک نقطه خود اتکایی در بحث تولیدات داخل برسیم در خصوص نهادها بخش خصوصی و بخش دولتی فشار سنگینی متحمل شدند تا واردات این نهاده ها را افزایش دهیم.
وی با اشاره به اینکه در بحث جو ۳۴ درصد، ذرت ۳۰% و دانه های روغنی ۲۳ درصد افزایش واردات نسبت به ۶ ماهه مدت مشابه سال قبل داشتیم گفت: این فشار باعث شد نیاز تولید کنندگان را در داخل تامین کنیم و تولیدکنندگان با اطمینان خاطر به افزایش تولیدات خود بپردازند.
فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران نیز طی تماس تلفنی با اشاره به اینکه در ۶ ماهه سال جاری ۱۶ میلیون و ۲۲۰ هزار تن کالا از گمرکات کشور ترخیص شده است که نسبت به سال گذشته ۹ درصد از لحاظ وزنی کاهش یافته است ادامه داد: امسال خودرو را از لیست واردات ممنوع کردیم، ۷۲ هزار تن گوشت قرمز واردات داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۷ درصد رشد را نشان می دهد.
رئیس کل گمرک ایران با بیان اینکه ذرت دامی ۴ میلیون و ۱۵۶ هزار تن از گمرکات کشور خصوصاً که بندر امام و شهید رجایی با ۱۷ درصد رشد ترخیص شده است ، در حوزه دانه های روغنی ۲۰ میلیون و ۵۷۴ هزار تن با رشد ۲۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل از گمرکات ترخیص داشتیم.
عسگری با اشاره به اینکه ۱۸ هزار و ۸۰۰ تن گوشت قرمز و سبک با رشد ۳۵ درصدی واردات داشتیم گفت: مصوبه ای داشتیم که ورود همه کالاها را به صورت ثبت سفارش اعلام کرده بود که با توضیحاتی که خدمت رئیس جمهور داشتیم یک مصوبه برای کالاهایی که به صورت بدون انتقال ارز هستند داشتیم تا گمرکات، اماکن گمرکی و مناطق آزاد که دارای قبض انبار هستند بتوانند با ثبت سفارش و بدون انتقال ارز ترخیص انجام شود.
وی افزود: ۳ هزار و ۶۳۷ قلم کالا مشمول معافیت از پرداخت مابه تفاوت شده و خود این مسئله باعث شده است تا روند ترخیص و واردات به کشور به حالت عادی برگردد.
انتهای پیام/