حوزه سلامت در هفته قبل با رویداد‌های متعددی مواجه بود که در این بسته خبری به مرور بخشی از آن می‌پردازیم.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حوزه بهداشت‌ و درمان در هفته گذشته با رویداد‌های متعددی مواجه بود که در این بسته خبری به بخشی از آنها می‌پردازیم.

سرطان‌زا بودن آب رودخانه کارون تکذیب شد

علی اکبر حق دوست معاون برنامه ریزی راهبردی وزارت بهداشت در خصوص شایعه وجود انگل شیستومیازیس در آب رودخانه کارون و سرطان زا بودن کارون اظهار کرد: انگل شیستومیازیس از طریق حلزون در برخی از رودخانه‌های دنیا وجود دارد و ممکن است در دراز مدت و در حالت مزمن در مثانه طی چند دهه  باعث ایجاد سرطان مثانه شود.

وی ادامه داد: وجود انگل شیستومیازیس در آب‌های ایران موضوعیت ندارد و در دهه‌های 40 تا 50 در رودخانه کارون چنین انگلی مشاهده شده است؛ از سوی دیگر در حال حاضر چنین انگلی تقریبا ریشه کن شده است.

اختلاف معنادار بودجه تحقيق و توسعه از سود دارو با متوسط جهانى/ در تحريم ها شركت هاى دانش بنيان بايد پاى كار بيايند/ بازپرداخت تسهيلات بانكى صنايع دارويى طولانى تر شود

  انوشیروان محسنی بندپی سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به سهم حوزه سلامت از توليد ناخالص ملى در دنيا و ايران گفت: اگر توليد ناخالص ملى دنيا GDP را ٨٠ هزار ميليارد دلار برآورد كنيم، سهم حوزه سلامت ١٠ درصد معادل ٨ هزار ميليارد دلار است كه از ايو ٨ هزار ميليارد دلار، ١٤ درصد به صنعت داروسازى اختصاص دارد.

بندپى افزود: در كشور ما با وجود اينكه در این چند سال اخير در دولت يازدهم و دوازدهم نگاه دولت و مجلس به حوزه سلامت ويژه بوده و شاخص ها تکانی خورده است اما هنوز به نقطه مورد نظر نرسیده ایم و ١٠ درصد توليد ناخالص ملى به حوزه سلامت اختصاص پيدا نمى كندو سهم حوزه سلامت از توليدناخالص ملى با ميانگين جهانى فاصله دارد .

وی ادامه داد:  به عنوان کسی که در حوزه سلامت کار کردم می خواهم نکاتی درباره تغییر نگاه به این صنعت با شما درمیان بگذارم، اول اینکه سهم بری تحقیق، توسعه و نوآوری به اصطلاح کارهایی که در حوزه پژوهش انجام می شود در صنعت داروسازی کمتر مورد توجه قرار می گیرد و صاحبان صنعت باید در این زمینه پیش قدم شوند تا سهم این بخش بیشتر شود.

وى افزود:  در تولید و ترویج شرکت های دانش بنیان بسیارکار کرده ایم اما راه طولانی تری در توليد داروى دانش بنيان در پیش داریم.

بندپى تاكيد كرد: شركت هاى دانش بنيان باید  پاى كار بيايند و در دوران تحريم داروهاى هاى تك را توليد كنند زيرا با ترامپى روبرو هستيم كه تعادل روانى ندارد و ممكن است همين كسى كه در اهواز كودك و جانباز ٧٠ درصد را به گلوله بست فردا داروهاى هاى تك و خاص را تحريم كند.

رشد نجومی قیمت سمعک با افزایش نرخ ارز/ خطرى بزرگ جامعه ناشنوایان را تهدید ‌می‌کند

سلیمی مدیرعامل انجمن خانواده ناشنوایان ایران با اشاره به افزایش نرخ ارز و تأثیر آن بر قیمت سمعک، گفت: افزایش نرخ ارز بر قیمت سمعک تأثیر گذاشته و این مسئله جامعه ناشنوایان را دچار مشکل کرده است، سمعى که قبلا ٤ ميليون تومان قيمت داشت اکنون ١٠ ميليون تومان به فروش مى رسد و اين گرانى ها ناشى از افزايش نرخ ارز است.

وی ادامه داد: سازمان بهزیستی درخواست دارد که شرکت‌های وارد کننده سمعک معاف از مالیات گمرکی شوند، زیرا سمعک و باتری آن در داخل کشور تولید نمی‌شود و محصولی وارداتی است.

مدیرعامل انجمن خانواده ناشنوایان ایران ضمن ابراز تأسف از افزایش قیمت سمعک و مشکلات پیش آمده برای ناشنوایان گفت: متأسفانه با وجود درخواست بهزیستی برای واردات سمعک با ارز دولتی، تاکنون اتفاقی نیفتاده است و شاهد رشد قيمتى سمعک هستيم.

ایران؛ برنده جایزه سازمان ملل در زمینه پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر

باقر لاریجانی نایب رئیس رییس کمیته ملی بیماری های غیرواگیر با بیان اینکه کارگروه بین الدولی سازمان ملل متحد پیرو تعهد سران دولت ها به بیانیه سازمان ملل متحد در خصوص بیماریهای غیرواگیر و اجرایی ساختن برنامه عمل جهانی بیماریهای غیرواگیر سازمان جهانی بهداشت تشکیل شده است گفت: جایزه ویژه این کارگروه در سومین اجلاس عالی مرتبه سازمان ملل در تاریخ 27 سپتامبر 2018به جمهوری اسلامی ایران اعطا می گردد.

لاریجانی اظهار کرد: این کارگروه با هماهنگی سازمانهای زیرمجموعه سازمان ملل متحد و سایر سازمانهای بین الدولی که فعالیت های آنها با پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیرمرتبط است، دولت ها را در راستای متعهد بودن به پاسخگویی به اپیدمی بیماریهای غیرواگیر در جهان حمایت نماید.

وی مطرح کرد: رویکرد UNIATF در پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر، رویکردی فرابخشی است و کشورها را به جلب مشارکت تمامی ذی نفعان در راستای دستیابی به اهداف تشویق می نماید.

نایب رئیس کمیته ملی بیماری های غیرواگیر ادامه داد: UNIATF در ماه می 2018، به منظورکاندید شدن کشورهای فعال در زمینه پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر برای دریافت نشان UNIATF فراخوان داد و بدین ترتیب کمیته ملی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران نامزد دریافت این نشان گردید.

طراحی بسته غربالگری دانش آموزان/ ۱۱ درصد دانش آموزان مصرف سیگار را تجربه می‌کنند

سیدحامد برکاتی مدیر کل سلامت جمعیت مدارس وزارت بهداشت اظهار کرد: سلامت نوجوانان و کودکان دوره‌ای گذراست، دوره گذرا از کودکی تا بزرگسالی و زمانی که فرد وارد جامعه می‌شود که این افراد سرمایه‌های جامعه هستند.

مدیر کل سلامت جمعیت مدارس وزارت بهداشت بیان کرد: رفتارهای تغذیه‌ای، ورزشی، اجتماعی و سلامت نوجوانان کاملا در زندگی او تأثیرگذار است؛ بحث دهان و دندان در دوران کودکی بسیار اهمیت دارد که ما در بحث سلامت این نوآموزان در 4 مقطع اقداماتی انجام می‌دهیم.

برکاتی ادامه داد: در سال های اخیر 90 درصد دانش آموزان با سلامت نسبی به مدرسه می‌روند و قبل از شروع مدارس سلامتی آنها بررسی می‌شود؛ این ارزیابی‌ها در پایه 4، 7 و 10 ورود به مدرسه در حال انجام است و شامل بیماری، شنوایی، قلب و عروق و سلامت آن ها می شود.

مدیر کل سلامت جمعیت مدارس وزارت بهداشت افزود: طبق بررسی‌های انجام شده 42 درصد دانش آموزان صبحانه می‌خورند و 12.7 درصد آنها هیچ کدام از روزهای هفته را صبحانه نمی‌خورند؛ در بررسی‌ های سلامت نوجوانان، 6 درصد عوامل خطری که دانش آموز را تهدید می‌کند، ‌پدرانشان قلیان می‌کشند، 16 درصد فعالیت فیزیکی استاندارد ندارند، 11 درصد روزانه از چیپس و پفک استفاده می‌کنند، 60 درصد یک بار در هفته فقط میوه می‌خورند آن هم بیشتر به دلیل دسترسی نداشتن به این مواد است، 24 درصد در هفته سوسیس و کالباس مصرف می‌کنند.

صادرات دارو متوقف نشده است/ به دانشجویان انتقالی یارانه‌ نمی‌دهیم/ استعفای‌ رئیس سازمان غذا و دارو کذب است/ وزیر با پیرمرد بجستانی مزاح کرده بود

سخنگوی وزارت بهداشت، گفت: از سال 2019 به بعد انتقال دانشجویان پزشکی از دانشگاه‌های معتبر دنیا به کشور ممنوع است و دانشجویانی که در دانشگاه‌های معتبر در حال تحصیل هستند به دلیل مشکلات ارزی پیش آمده به شرط پاس کردن 36 واحد درسی و پذیرش در یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران تا سال 2019 فرصت دارند، به ایران بازگردند.

سخنگوی وزارت بهداشت تأکید کرد: دانشجویان دندانپزشکی‌ که در خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند علاقه زیادی به بازگشت دارند که چند سال گذشته شرط انتقالی آنها به یکی از مراکز آموزشی ایران گذراندن 73 واحد بود که به دلیل مشکلات ارزی وزارت بهداشت مصوب کرده تا به طور موقت‌ پس از گذراندن 36 واحد به ایران منتقل شوند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.