به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ سید سعید جعفری، مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شمال تهران درباره مضرات مصرف لبنیات غیر پاستوریزه گفت: تمام تلاش ما مصرف لبنیات کم چرب است. لبنیات محلی بسیار پرچرب هستند و محلی امکان تشخیص ماده غذایی در این مواد برای خانواده ها فراهم نیست.
جعفری با بیان اینکه هدف اعتمادسازی به سوی محصولات پاستوریزه است که با توجه به شایعات درباره محصولات لبنی، بدبینی هایی ایجاد شد، گفت: وظیفه ما هدایت و اعتمادسازی مردم به سمت لبنیات پاستوریزه است به این علت که لبنیات محلی بسیار پرچرب هستند و از سویی با جوشاندن شیر بر روی شعله مستقیم گاز، تمام پروتئین های موجود در آن از بین می رود.
وی در ادامه گفت: بیشتر مردم به دلیل ترس از آلودگی شیر محلی بیشتر از حد مجاز آن را می جوشانند، گفت: عده ای از افراد حتی آب در داخل شیر می ریزند تا زودتر سرد شود و ارزش غذایی آن را پایین تر می آورند.
وی با اشاره به اینکه در فرآیند پاستوریزه ویتامین ها و پروتیین ها از بین نمی روند ولی با حرارت مستقیم اجاق گاز از بین می روند، افزود: اگر فردی مجبور به خرید و استفاده از شیرمحلی است، در ابتدا باید از جای معتبر خریداری و دامدار مورد نظر را بشناسد.
این کارشناس با بیان اینکه جوشاندن شیر محلی تنها ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان می برد، اضافه کرد: اگر قصد حرارت مستقیم داریم، دور ظرف شیر سفیدی می بندد که پروتئین شیر است حتما باید دور ظرف را هم بزنند تا پروتئین شیر داخل آن بریزد و قابل استفاده باشد.
وی به مردم توصیه کرد تا به هیچ عنوان کره، خامه و سرشیر محلی که پرچرب هستند، استفاده نکنند چون دارای کلسترول و چربی بالا و ارتباط نزدیکی با چاقی و بیماری دارند.
با توجه به اینکه هر روز بر تعداد واحدهای صنفی محلی افزوده می شود و همین عامل به همراه ترس از خرید محصولات لبنی به دلیل داشتن روغن پالم که شایعه ای بیش نبود، افزایش یافته است، لازم است که مسئولان نسبت به آگاهی بخشی عمومی نسبت به خطرات استفاده از شیر محلی برافزایش بیماری هایی مانند تب مالت، چربی و فشارخون بالا اقدام کنند.
انتهای پیام/