به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، ذوالفقاری که به دعوت فیلیپو گرندی کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در سفری دو روزه به ژنو در اجلاس کمیته اجرائی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد موسوم به اکسکام شرکت کرد.
حسین ذوالفقاری در سخنرانی خود در این اجلاس، به تشریح خدمات جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی بزرگترین کشورهای میزبان پناهندگان پرداخت.
وی ضمن اشاره به آثار حضور مهاجرین در کشورمان گفت: به علت حضور چندین میلیون نفر افراد مجاز و غیر مجاز طی بیش از چهار دهه در ایران، در زمینههای اقتصادی، بهداشتی، آموزشی و تحصیلی، هزینهها و مشکلات زیادی به کشور تحمیل شده است و مشکلات ناشی از تحریمهای ناعادلانه نیز در طول سالهای گذشته بر این مشکلات افزوده است.
ذوالفقاری خواستار مسئولیت پذیری سایرکشورها و مجامع بین المللی در کمک به پناهندگان، توجه و حل اساسی مشکلات پناهندگان و همچنین تلاش برای برقررای امنیت در کشورهای مبداء به منظور ایجاد شرایط مطلوب جهت بازگشت آنان شد.
معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در این سخنرانی که روز سه شنبه در مقر کمیساریای عالی پناهندگان در ژنو ارائه شد، ضمن تشکر از تلاشهای به عمل آمده توسط کمیسر عالی و آژانس پناهندگی، دفتر نمایندگی آنها در تهران و نیز کشورهای حامی مالی، بر ضرورت قانونمند کردن حضور پناهندگان در ایران به ویژه پناهندگان افغانی و جلوگیری از مهاجرتهای غیر قانونی تاکید کرد.
وی در همین راستا به اقدامات جمهوری اسلامی ایران در زمینه تسهیل شرایط اخذ ویزا از جمله حذف وثیقه، حذف شرط مسافرت هوائی، تمدید اقامت و ایجاد ظرفیت صدور ویزای کار جهت افراد جویای کار نیز اشاره کرد.
معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور در ادامه، از ناامنی و بحرانهای بوجود آمده در سطح منطقه بویژه در افغانستان همراه با رخنه عناصر تروریست داعش ابراز نگرانی کرد.
ذوالفقاری در پایان ضمن قدردانی از فعالیتهای صورت پذیرفته در پروسه تهیه و تدوین متن پیمان جهانی مهاجرت، به انتظارات جمهوری اسلامی ایران از جامعه جهانی اشاره کرد و گفت: پایان دادن به ناامنی و بحران ایجاد شده در منطقه به عنوان بخشی از راه حل مبارزه با پدیده مهاجرت گسترده غیر قانونی، کمک به کشورهای متضرر از جنگهای ویرانگر و تلاش در جهت ایجاد ثبات اقتصادی و اجتماعی در آنها و ضرورت تقسیم بار مسئولیت رسیدگی به پناهندگان از جمله مواردی است که مجامع جهانی و همه کشورهای جهان بایستی برای حل آنها تلاش کنند.
شایان ذکر است، اجلاس کمیته اجرائی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان موسوم به اکسکام، همه ساله با حضور نمایندگان دهها کشور و سازمان بین المللی و کشورهای حامی مالی، بمنظور بحث و بررسی و تبادل نظر پیرامون وضعیت پناهندگان در مقر سازمان ملل برگزار میشود.
انتهای پیام/