به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ یک مطالعه اخیرا نشان داده است که کاهش مصرف قند و شکر میتواند احتمال ابتلا به برخی سرطانها را کاهش دهد، محققان دانشکده پزشکی Duke-NUS و دانشگاه ملی سنگاپور بود در یک تحقیق مشترک با دانشکده پزشکی دانشگاه دوک و دانشگاه پزشکی وین، توانستند نشان دهند که چگونه کاهش مصرف قند و شکر موجب مرگ سلولهای سرطانی میشود.
پیش از این محققان اثبات کرده بودند سلولهای سرطانی که به سرعت تکثیر میشوند، نسبت به سلولهای سالم احتیاج به قند بیشتری دارند، در این تحقیق، محققان دریافتند که پایین بودن سطح قند در برخی از سلولهای سرطانی، موجب میشود این سلولها انرژی کافی نداشته باشند، در نتیجه پایداری این سلولها به دلیل نداشتن انرژی کافی کاهش مییابد؛ به همین دلیل محققان بر این باور بودند که ممکن است مصرف قند و شکر به سلولهای سرطانی مرتبط باشد.
آنها همچنین دریافتند نرسیدن قند به سلولهای سرطانی، واکنش غشای سلول سرطانی را به دنبال دارد و جذب یونهای کلسیم را در سلولها افزایش میدهد، این موضوع در نهایت باعث مرگ فوری سلولهای سرطانی میشود، در این مطالعه آنها از دو سلول سرطانی استفاده کردند: یکی از این سلولها حاوی گلوکز اضافی بود و دیگری هیچ گلوکز اضافی نداشت، هر دو نمونه در معرض دو حمله قرار گرفتند. اولین مورد با STF-31 که ترکیبی از انتقال گلوکز به سلولها بود و دومین آن با thapsigargin بود که سطح کلسیم را در سلولها افزایش میداد، مطالعات نشان داد سلولهایی که گلوکز اضافی داشتند، هیچگونه واکنشی از خود نشان ندادند، اما سلولهایی که ذخایر محدودی از گلوکز را داشتند، از بین رفتند.
تیم محققان معتقد است از این نتایج منحصر به فرد میتوان برای درمان سرطان استفاده کرد، آزمایشهای اولیه در این تحقیق نشان داد سلولهای سرطانی که دارای سطح پایینی از قند هستند، با افزایش سطح کلسیم بدن از بین میروند؛ آن هم بدون اینکه سلولهای سرطانی آسیب ببینند، علاوه بر این نتایج تحقیقات نشان داد که برخی از انواع سلولهای سرطانی توانایی نگهداری قند درون سلولی را پس از درمان از دست دادهاند، محققان بر این باورند که این موضوع تنها به سلولهایی مربوط میشود که به کاهش قند حساس هستند، تیم تحقیقاتی برای رسیدن به رویکرد درمانی بهتر در آینده، تحقیقات بیشتری را انجام دهند.
یکی از علل اصلی افزایش سطح قند در بدن، مصرف قند و شکر اضافی است، بر خلاف قندهای طبیعی موجود در میوهها و سبزیجات تازه، قند و شکر اضافه شدهای که در نوشیدنیها و غذاهای فرآوری شده یافت میشود، ریسک ابتلای بدن به انواع بیماریها را به همراه دارد، در اینجا برخی از خطرات مصرف بیش از اندازه قند و شکر شرح داده شده است.
1- شکر هیچگونه مواد مغذی ضروری ندارد. قندهای افزودنی که در نوشیدنیهای شیرین یافت میشود، تنها کالری دارند بدون آن که حاوی مواد مغذی قابل توجهی باشند. مصرف منظم این ماده "تهی و بیخاصیت" میتواند منجر به کمبود مواد مغذی قابل توجه در بدن شود.
2- شکر میتواند کبد شما را در شرایط بیماری قرار دهد. قند وقتی که وارد بدن میشود، به گلوکز و فروکتوز متابولیزه میشود. قندهای افزودنی پس از مصرف، به مقادیر زیادی فروکتوز تبدیل میشوند. فروکتوز زیاد موجب تجمع و افزایش چربی در کبد میشود. در نهایت نیز به کبد چرب و سایر بیماریها منتهی میشود.
3- میتواند منجر به چاقی در کودکان و بزرگسالان شود. با توجه به اثرات قندهای افزودنی، مغز پس از خوردن غذا احساس سیری نمیکند. در نتیجه فرد برای مصرف بیشتر این نوع شکر تحریک میشود.
انتهای پیام/