به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مجید خرازیان مقدم مدیر کل دفتر حیات وحش و آبزیان آبهای داخلی اظهار داشت: سازمان محیط زیست برای ساماندهی سایت های تکثیر گونه های شاخص حیات وحش و با هدف معرفی مجدد به زیستگاه ها از ابتدای سال، برای زنده گیری و انتقال 10 راس گورخر از سایت توران به پارک ملی کویر مرکزی با هماهنگی محیط زیست سمنان برنامه ریزی کرده است.
مقدم با تاکید بر اینکه این رهاسازی و انتقال با هماهنگی قبلی سازمان حفاظت محیط زیست صورت گرفته است، گفت: انتقال گورخرها با محوریت محیط زیست سمنان در هفته گذشته و با همکاری دامپزشک مجرب در زمینه حیات وحش انجام شد.
بیشتر بخوانید: تدوین برنامه مدیریت جامع 6 گونه در معرض انقراض/ تصادفات جادهای عامل اصلی تلفات یوزپلنگ ایرانی
مقدم با اشاره به اینکه عملیات زنده گیری 10 راس گورخر هفته گذشته آغاز شد، گفت: در گذشته کمند اندازی به عنوان روش زنده گیری استفاده می شد که این روش مشکلات خاص خود را داشت. «دارتینگ» و تله گذاری با اسلحه بیهوشی و استفاده از داروهای بیهوشی روش مطمئن تر و نوین برای عملیات زنده گیری است و عوارض کمتری از کمندگیری دارد.
مقدم ادامه داد : 10 راس گورخر هفته گذشته از پارک ملی کویر با هدف معرفی مجددگونه به زیستگاه قبلی منتقل شدند که متاسفانه یک راس گورخر در ابتدای عملیات تلف شد و دو راس دیگر در حین انتقال به پارک ملی کویر تلف شدند. پس از عملیات زنده گیری دو راس دیگر نیز تلف شدند. یعنی از مجموع 10 راس، 5 راس تلف شدند.
وی اظهار داشت: بررسی ها حاکی از این است که دو راسی که در حین زنده گیری تلف شدند، به دلیل اصابت سر حیوان به دیوارهای جانبی جعبه حمل گورخر تلف شدند. دلایل تلف شدن گورخر های دیگر که بعد از عملیات زنده گیری تلف شدند، با همکاری دامپزشکی استان سمنان و نظارت سازمان حفاظت محیط زیست در حال بررسی است .
بیشتر بخوانید: دوئل مرگبار حیوانات در حیات وحش + فیلم (18+)
وی در ادامه به برگزاری جلسه ای با حضور نماینده دامپزشکی استان سمنان، اساتید دانشکده دامپزشکی سمنان برای تشخیص علل مرگ و میر گورخرها در عملیات انتقال و رها سازی اشاره کرد و گفت: به احتمال زیاد یکی از دلایل تلف شدن گورخرها ضربه های وارد شده به سر حیوان حین انتقال باشد، ولی ممکن است علل مرگ گورخرها به دلایل دیگری مرتبط باشد که این موضوع با محوریت سازمان محیط زیست و دامپزشکی استان سمنان برای انجام آزمایشات تشخیص قطعی علت مرگ گورخرها انجام می شود.
مقدم اظهار داشت: با هماهنگی سازمان دامپزشکی و دامپزشکی استان سمنان تعدادی نمونه از گورخرها گرفته شده است و به مرکز ملی تشخیص سازمان دامپزشکی کشور فرستاده می شود. مقرر شده که سازمان دامپزشکی در صورت نیاز نمونه ها را برای انجام آزمایشات تکمیلی به خارج از کشور ارسال کنند.
وی تاکید کرد: قرار است ملاحظات بهداشتی و محیط زیستی چه در مبدا سایت توران و در مقصد (قرنطینه پارک ملی کویر) توسط اداره کل دامپزشکی استان سمنان با همکاری محیط زیست استان سمنان و نظارت معاونت طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست انجام شود.
مقدم با بیان اهمیت و ضرورت انجام اقدامات لازم برای باقی ماندن 5 راس گورخر انتقال یافته به پارک ملی کویر گفت: ممکن است فرآیند تشخیص علت مرگ گورخرها طولانی شود. بنابر این انجام درمان های کمکی برای 5 راس گورخر دیگر در صورت لزوم در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به حضور خود در پارک ملی کویر و رایزنی با اساتید کشور و اساتید بین المللی برای انجام درمان های کمکی و زنده ماندن 5 راس گورخر باقی مانده گفت: عملیات زنده گیری و انتقال حیات وحش ریسک بالایی دارد، اما استفاده از تله گذاری و بیهوشی حیوانات ریسک را پایین می آورد .
مقدم با تاکید بر اهمیت گونه گورخر، اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست به دنبال تشخیص علت مرگ گورخرها و زنده ماندن گورخرهای باقی مانده است.
انتهای پیام/
تو عملیات زنده گیری نصفشون تلف شدن شما ببین اگه هدفشون شکار گورخر بود چی میشد؟؟؟