به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آیا می دانید بدن افرادی که با خوش شانسی از صاعقه جان سالم بدر می برند پس از برخورد صاعقه به چه شکلی در می آید؟ بنا به یک گزارش سالیانه حدود 30 تا 60 نفر در انگلیس مورد اصابت صاعقه قرار می گیرند. همچنین بنا به گزارش " انجمن سلطنتی جلوگیری از حوادث" در انگلیس (RoSPA) حدود 3 نفر از این تعداد سالیانه جان خود را از دست می دهند. گزارش نشنال جئوگرافیک نیز حاکی از آن است که سالیانه حدود 2000 نفر در جهان در اثر برخورد صاعقه جان خود را از دست می دهند.
اگرچه بیشتر افراد پس از برخورد صاعقه با خوش شانسی از مرگ فرار می کنند اما باید با اثرات و عوارضی که پس از برخورد صاعقه دچار آن می شوند دست و پنجه نرم کنند. تجربیات نجات یافتگان از برخورد صاعقه نشان می دهد که عبور نیروی الکتریسیته صاعقه از سطح پوست این افراد موجب می شود تا روی پوست بدن آنها علامت های موقتی قرمز رنگی به شکل سرخس ایجاد شود. اما این تنها اثرات برخورد صاعقه نیست. برخی از این افراد خوش شانس که از مرگ فرار کرده اند دچار عوارض مختلفی مانند گیجی، بی حسی، از دست دادن حافظه ، ضعف و آسیب دائمی برخی اعضای بدن می شوند. همچنین برخی قربانیان دچار ایست قلبی و سوختگی های شدید می شوند.
در سال 2009 دانشجویی با نام "اریک براکلبند" در حالی که مشغول پختن سوسیس برای عده ای از همکلاسی های خود بود مورد اصابت صاعقه قرار گرفت. او در گفتگویی با BBC گفت که صاعقه از شکاف چادری که او در آن در حال تهیه غذا بود وارد شد و به چنگالی که در دستش قرار داشت برخورد کرد. اصابت صاعقه موجب شد تا نیمه راست بدن او ، لب ها و پای چپ او آسیب ببیند و سه سوراخ بزرگ در پای راست و دو سوراخ دیگر در پای چپ او ایجاد شود. بلافاصله دانشجویان دیگر وارد عمل شدند و با انجام حدود 20 دقیقه عملیات CPR موفق شدند تا او را نجات دهند. همچنین در این حادثه به بافت های ریه اریک آسیب وارد شد.
گفتنی است؛ بنا به اعلام BMJ ( یک هفته نامه مشهور پزشکی) احتمال برخورد صاعقه به فرد که معمولا پیش از رعد به وقوع می پیوندد 1 به 10 میلیون است.
انتهای پیام/
توکلت علی الله