دنیای صفر و یک امروز ما هر روز در حال پیشرفت و تغییر است و به جرات می توان گفت، اگر ثانیه‌ای از آن دور بمانید، برای رسیدن مجدد به مسیر باید مسیری متفاوت را با لوازم و وسایل جدیدتر و متفاوت تر طی نمایید.

به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دنیای صفر و یک امروز ما هر روز در حال پیشرفت و تغییر و تحولاتی است که شاید اگر ثانیه‌ای از آن دور بمانید، برای رسیدن به آن باید مسیری طولانی را با سرعتی ماورایی طی نمایید. مسیری متفاوت با لوازم و وسایل جدید و متفاوت تر!

یکی از این وسایل متفاوت که چند سالی است در خدمت دنیای فناوری است و قصد بهبود استفاده از شبکه‌های کامپیوتری و همچنین سهولت استفاده کاربران را دارد، Mini pc‌ها و Thin Client‌ها هستند که در یک رقابتی نه خیلی شدید در حال خدمت رسانی به کاربران اند.

اما سوالی که پیش می‌آید این است؛ Mini pc‌ها و Thin Client‌ها چه هستند و چه تفاوتی با یکدیگر دارند؛ که باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد امروز به پاسخ این سوال بپردازد، پس با ما همراه باشید.

معرفی Mini pc‌ ها و Thin Client‌ها +تفاوت کاربردی آن‌ها

مینی پی سی (Mini pc)

یک PC کوچک با راندمان بالا است که تمامی امکانات، مشخصات و قابلیت‌های یک کامپیوتر PC معمولی را با توان مصرفی بسیار کم‌تر و اندازه کوچک ارایه میدهد.

Mini Pc‌ها انداره‌ی کوچکی دارند و فضای بسیار کوچکی را اشغال میکنند که قابلیت نصب در پشت مانیتور یا قرار گیری روی میز را دارند. همچنین این دستگاه‌ها وزن بسیار کمتری نسبت به انواع ATX یا mini ATX دارند.

این دستگاه‌ها جایگزینی مناسب برای کامپیوتر‌های قدیمی و بزرگ است و به راحتی تمامی نیاز‌های کاربران را در هر زمینه‌ای برطرف میسازند.

این نکته را باید یادآور شد که مینی پی سی‌ها با انواع مادر بورد‌های ATX یا Mini ATX تفاوت داشته و نباید این مدل‌ها را در زمره مینی پی سی‌ها قرار داد.


این مطلب را از دست ندهید: هندزفری های هوشمند Ibm برای کار با ابر رایانه ها


در انواع با کیفیت مینی پی سی ها، با تلفیق مناسب پردازنده‌های الترابوکی (سری U. در انواع پردازنده‌های اینتل) و هیت سینک (خنک کننده‌های فلزی) نیاز به اسفاده از فن‌های خنک کننده از میان میرود و در نتیجه تجربه کار با یک دستگاه در سکوت محض را به کاربر ارایه میدهد. به علاوه حذف فن از یک دستگاه، ریسک آسیب دیدن کامپیوتر به علت خراب فن را به صفر میرساند و همچنین مصرف توان الکتریکی در بخش خنک کننده هم به صفر خواهد رسید.

به تمام موارد ذکر شده باید توان مصرفی بسیار پایینتر پردازنده در سری U. را هم باید افزود.

این Mini pc‌ها قابلیت نصب تمامی سیستم عامل‌ها را دارد و معمولا به دلیل استفاده از کانفیگ قدرتمند و هارد‌های پرسرعت (SSD) سرعت بوت بالا و اجرای سریع برنامه‌ها را به همراه دارد.

با توجه به نیاز اغلب کاربران به ارتباط با شبکه، مینی پی سی‌ها دارای پورت شبکه LAN و همچنین قابلیت مجهز شدن به کارت‌های شبکه بیسیم wifi را دارا هستند.

معرفی Mini pc‌ ها و Thin Client‌ها +تفاوت کاربردی آن‌ها

برخی از امتیاز‌های مثبت Mini Pc نسبت به PC‌های معمولی

  •  اندازه کوچک‌تر آن‌ها نسبت به PC‌ها
  • مصرف توان الکتریکی بسیار پایین‌تر (تا ۹۰% صرفه جویی در مصرف انرژی الکتریکی)
  • عمر بالاتر محصول به علت حذف کردن قطعات مکانیکی (بدون فن – هارد جامد)
  • تولید گرمای کمتر و کاملا بدون صدا (مدل‌های بدون فن یا Fanless) 
  • قابلیت ارتقا همانند کامپیوتر‌های معمولی
  • طیف وسیعی از کانفیک‌ها و امکانات جانبی (بسته به نیاز مشتری)
  • قابلیت استفاده در شرایط کاری سخت (مدل‌های صنعتی)

این مطلب را از دست ندهید: خودتان رایانه دلخواهتان را خریداری کنید


معرفی Mini pc‌ ها و Thin Client‌ها +تفاوت کاربردی آن‌ها

Thin Client چیست؟

تین کلاینت به کامپیوتر همراه با نرم افزاری اطلاق می‌شود که جهت انجام بسیاری از کار‌های خود به شدت وابسته به کامپیوتر دیگر است به عبارت دیگر قسمتی از یک شبکه است که در آن نرم افزار یا کامپیوتر به عنوان رابط عمل می‌کند، در حالی که سرور تمام کار‌های واقعی را انجام می‌دهد. تین کلاینت به عنوان یک کامپیوتر به تنهایی و یا به عنوان قسمتی از یک شبکه بزرگتر است، مثلاً در یک شرکت یا مدرسه این نوع کامپیوتر شامل اطلاعات کافی جهت راه اندازی و برقراری ارتباط با سرور شبکه است و سرور سایر توان محاسباتی را فراهم می‌کند.


بیشتر بخوانید: ساخت سریع‌ترین ابررایانه جهان با قابلیت پیش‌بینی زلزله‌ و ‌آتشفشان‌


تین کلاینت تمام اطلاعات و امکاناتی را که در یک بخش از نرم افزار موجود روی سرور است، می‌بیند و به آن‌ها دسترسی دارد. اما در پشت پرده برنامه ایی دیگر در سرور فعال است که تمامی کار‌ها را انجام می‌دهد. دلایلی که ممکن است افراد تین کلاینت را به کار گیرند شامل کاهش هزینه (قیمت پایین و مصرف برق کم با توجه به حذف یارانه‌ها)، سهولت در نگهداری و کاربرد و همچنین امنیت آن است. تین کلاینت خیلی ساده‌تر از یک کامپیوتر کامل و هزینه تهیه آن برای افرادی که عمدتاً کار مشابهی انجام می‌دهند پایین‌تر است. زیرا تین کلاینت‌ها نسبتاً ساده هستند و تعمیر و نگهداری آن‌ها ساده‌تر است.

تین کلاینت‌ها از اجزای کمتری نسبت به یک کامپیوتر استاندارد تشکیل شده اند و اجزای کمتر به معنای اشتباه و خرابی کمتر است. افرادی که شناخت زیادی از کامپیوتر ندارند، با تین کلاینت‌ها بسیار راحت‌تر از کامپیوتر‌های استاندارد با برنامه‌های نرم افزاری ارتباط برقرار می‌کنند. تین کلاینت‌ها با خصوصیات و کار‌های کمتر، دامنه یادگیری افراد را کوتاه و آسان می‌کنند و با محدود کردن دسترسی کاربران به برنامه‌های نفوذگر و مخل امنیت شبکه زمینه افزایش امنیت شبکه را فراهم می‌سازد.

گرچه یک تین کلاینت ابزار‌های مناسب هر کاری را در اختیار ندارد، اما کاربرد‌های ارزشمند بسیاری دارد. اگر یک کاربر تنها محدود به اجرای وظایف مشخص و تعریف شده‌ای باشد و به تمام ویژگی‌های یک کامپیوتر یا برنامه استاندارد نیازی نداشته باشد، تین کلاینت گزینه مفید و مناسبی خواهد بود.

Mini pc چه تفاوتی با Thin Client دارد؟

تین کلاینت Thin Client برای انجام عملیات‌های خود نیازمند اتصال از طریق شبکه به سرور است و از امکانات پردازشی سرور (سی پی یو) و امکانات ذخیره سازی (رم و هارد) سرور استفاده می‌کند و در خود سی پی یو، هارد و رم ضعیفی دارد تا این ارتباط را برقرار و کنترل کند. اما مینی پی سی به تنهایی مانند یک سیستم معمولی قابلیت پردازش و ذخیره سازی را دارد.

تفاوت در سیستم عامل، مینی پی سی مانند سیستم‌های معمولی دارای سیستم عامل کامل مانند ۷، ۸.۱، ۱۰، LINUX و آندروید است. در حالی که تین کلاینت سیستم عامل محدود و وابسته به سرور دارد.


این مطلب را از دست ندهید: مینی کامپیوتر Ockel را بشناسید


چرا در بعضی از مراکز از تین کلاینت استفاده می‌کنند؟ دلیل اصلی را باید در معایب کامپیوتر‌های رایج جستجو کرد که شامل ابعاد بزرگ، مصرف برق بالا، طول عمر پایین و ... است. در عوض تین کلاینت مزایایی مانند قیمت مناسب، امنیت بالاتر و بعضی موارد دیگر دارد.

معرفی Mini pc‌ ها و Thin Client‌ها +تفاوت کاربردی آن‌ها

معایب اصلی Thin Client چیست؟

قیمت تمام شده یک مجموعه که شامل قیمت تین کلاینت، هزینه بالای سرور، هزینه نصب و راه‌اندازی هر دستگاه، هزینه لایسنس هر کلاینت و از سوی دیگر هزینه بالای پشتیبانی تین کلاینت (چون تقریباً یک کار تخصصی است)، باعث شده است که قیمت نهایی این مجموعه در کل بیشتر از سیستم مستقل مینی پی سی باشد.

کاهش سرعت بسیار محسوس تین‌کلاینت در هنگامیکه چندین ترمینال در آنِ واحد به سرور متصل می‌گردد.

در صورت بروز مشکل برای شبکه یا سرور، عملاً کل سیستم فناوری اطلاعات در یک مجموعه برای ساعت‌ها و شاید روز‌ها تا رفع مشکل شبکه فلج می‌شود.


ببینید: کامپیوتر جوان انگلیسی چه شکلی است


کاهش توان مدیر شبکه برای اعمال تغییرات مورد نیاز (گسترش، رفع عیب و …) به دلیل از کار افتادگی سیستم در صورت قطع موقتی شبکه برای اعمال تغییرات.

نداشتن یک دسکتاپ جدا برای هر کاربر؛  یکی از موارد مهم در تین کلاینت نداشتن ارزش افزوده است و یا به بیان دیگر می‌شود به تین کلاینت به عنوان یک محصول مصرفی دراز مدت نگاه کرد نه به عنوان اموال. زیرا در هنگام تغییر در نوع کاربری و یا ارتقاء مجموعه، شما مجبور به بلامصرف گذاشتن کل مجموعه می‌گردید برای مثال اگر شبکه گسسته شود شما نیازمند خرید سرور جدید برای بخشی از تین کلاینت‌ها هستید یا برای گسترش باید قدرت شبکه و همچنین سرور را افزایش دهید.

همچنین عموماً تین کلاینت به صورت تکی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد و در شبکه‌ها معمولاً از ۱۰ سیستم به بالا از تین کلاینت استفاده می‌شود.

چرا Mini pc با سرعت در حال جایگزینی با Thin Client است؟

مینی پی سی تمام مزیت‌های یک تین کلاینت را نسبت به کامپیوتر عادی دارد.

در خرید مینی پی سی لازم به پرداخت هزینه‌های سنگین برای خرید یک سرور قوی و همچنین نصب و راه‌اندازی هر سیستم نباشد.


یاد بگیرید: در چند ثانیه کامپیوتر بسازید


با توجه به اینکه مینی پی سی دارای هارد و پردازنده بسیار قوی و مسقتل مانند یک کامپیوتر رومیزی است بر روی سرور فشار نمی‌آورد

مینی پی سی یک سیستم مستقل است، به همین دلیل دارای ارزش افزوده است و در صورت تغییر کاربری از آن‌ها می‌توان بعنوان کامپیوتر معمولی در هر جای دیگر استفاده کرد.

تمامی پورت‌های مینی پی سی به راحتی قابل کنترل است و همچنین مینی پی سی را می‌توان به راحتی تنظیم کرد که همیشه فریز باشد و از ویروسی شدن آن جلوگیری کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار