به گزارش خبرنگار حوزه حقوقی- قضایی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ شاید برای شما هم پیش آمده باشد در زمان استخدام و یا دریافت معرفی نامه رسمی و غیره احتیاج به اخذ گواهی عدم سوء پیشینه داشته باشید و ندانید برای دریافت چنین گواهی باید چه کار و به کجا مراجعه کنید.
در همین راستا باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد تا امروز به بررسی سوء پیشینه و همچنین مدارک لازم جهت دریافت گواهی عدم سوء پیشینه بپردازد، پس پیشنهاد میکنیم این مطلب را از دست ندهید.
همانگونه که از عنوان سوء پیشینه کیفری پیداست، اگر فردی مرتکب جرم البته جرایم برشمرده در قانون شود، بهدلیل ذهنیتی که در جامعه از آن فرد ایجاد میشود، سوء پیشینهای برای او در نظر گرفته میشود.
این واژه بار منفی دارد. موضوع زمانی اهمیت پیدا میکند که فرد بخواهد به استخدام نهادهای مختلف کشوری درآید و به گواهی عدم سوء پیشینه و سابقهی کیفری نیاز داشته باشد.
تعریف پیشینه در لغت سابقه هر چیز و هر امرى را گویند. اسم دیگر آن سابقه است.
بیشتر بخوانید: با سوء پیشینه می توان استخدام شد؟
قانون در مورد سابقه کیفری چه میگوید: طبق ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲، افرادی که مرتکب جرمی میشوند و مجازات آنها به شرح زیر باشد دارای محکومیت موثر کیفری هستند و تا پایان این موارد نمیتوانند گواهی عدم سوء پیشینه بگیرند و پس از گذشت این زمانها با توجه به نوع جرم، پاک نخواهد شد، اما در استعلامات در سابقه ذکر نخواهد شد.
قانون مجازات اسلامی با اصلاحاتی که در سالهای اخیر در آن صورت گرفته، مجازاتها را درجه بندی کرده است. درجات مختلف، شدید یا خفیف بودن جرایم را مشخص میکند؛ بنابراین قانونگذار هم با تمام مجرمان برخورد یکسانی اتخاذ نکرده و با هر یک به تناسب جرم ارتکابی برخورد کرده است.
مادهٔ ۲۵ این قانون در تکمیل مادهٔ ۱۹، بحث «مجازات تبعی» را مطرح میکند. اعمال مجازاتهای تبعی بر خلاف مجازات تکمیلی الزامی است و خود به خود اعمال میشود؛ بنابراین مجرم با ارتکاب جرم تبعات آن را نیز میپذیرد.
آنچه عامهٔ مردم به آن سوء پیشینه کیفری میگویند، در لفظ قانونگذار، «محکومیت موثر کیفری» است. جرایم درجهٔ یک تا پنج در این ماده به دنبال خود مجازاتهای تبعی را میآورند و این همان محکومیت موثر کیفری است.
ماده ۲۵ - محکومیت قطعی کیفری در جرایم عمدی، پس از اجرای حکم یا شمول مرور زمان، در مدت زمان مقرر در این ماده محکوم را از حقوق اجتماعی به عنوان مجازات تبعی محروم میکند:
بیشتر بخوانید: ثبت سوءسابقه برای چه جرائمی اعمال میشود؟
در اجرای تبصره ۱ ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ در خصوص افرادی که سابقه محکومیت کیفری داشته، اما سابقه آنها در حال حاضر موثر نیست آیا فرم شماره یک (فاقد سابقه کیفری) یا فرم شماره ۲ (فاقد سابقه موثر کیفری) صادر و به وی تحویل میشود یا خیر؟
بیشتر بخوانید: چگونه سوء پیشینه را پاک کنیم؟
با توجه به اینکه صرفاً محکومیت قطعی کیفری در جرایم عمدی طبق ماده ۲۵ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۹۲ محکومٌ علیه را در مدتهای مقرر در ذیل این ماده از حقوق اجتماعی محروم میکند.
بنابراین در غیر موارد مذکور در بندهای ذیل این ماده محکومٌ علیه فاقد سابقه کیفری محسوب میشود و لزومی به درج در گواهی صادره نیست و باید گواهی عدم سوءپیشینه کیفری صادر شود.
(این خدمت درحال حاضر فقط در دفاتر تهران بزرگ، کرج، مشهد، اصفهان، اهواز، ارومیه، یزد، کرمان، قم، رشت، کرمانشاه ارائه میشود)
بیشتر بخوانید: سوء پیشینه کیفری چیست؟
توجه: واریز از طریق اینترنت، عابربانک و فیش واریزی بانک به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
توجه: در صورت نیاز به نسخه دوم و سوم گواهی عدم سوء پیشینه باید مبلغ(پانزده هزار تومان) است که از طریق دستگاههای کارت خوان موجود در دفاتر دریافت میشود.
بیشتر بخوانید: تفویض انگشت نگاری عدم سوء پیشینه به دفاتر پلیس +۱۰
نرخ این خدمت در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی با احتساب هزینه پستی مبلغ(15 هزار و 800 تومان) است که از طریق دستگاههای کارت خوان موجود در دفاتر دریافت میشود.
انتهای پیام/
ممنون
میخواستم بدونم من اگر برگه سوء پیشینرو از شرکت بابت استخدام بگیرم بابت تشخیص هویت آیا خودمم برای انجام کاراش نرم و کس دیگه ای رو بفرستم کارم رو انجام میدن؟
الان سوالم اینه خودم میتونم در دفاتر پلیس +10 درخواست گواهی عدم سو پیشینه بگیریم که ببینم سو پیشینه دارم یا نه؟ لطف کنیید منو راهنمایی کنیید.
من رفتم خاستگاری بعد پدر دختره میگه شماره ملیتو بره
به نظرتون برای چی میخواد
یا میتونن سو پیشنه منو در بیارن
لطفا جواب منو بدین
مبالغ دریافتی ۲۰هزار تومن+۱۸ هزار و ۷۳۰ تومن +۷ هزار و پانصد
از بنده دریافت شد .
اولی هزینه دادرسی
دومی پلیس به اضافه ۱۰
سومی هزینه انگشت نگاری
آیا این شدنیه
یا باید به پست یا پلیس +10 مراجعه کنیم؟
خواهشا راهنمایی کنید
18700 تومان هم دفتر خدمات الکترونیک می گیرد که در بالا به آن اشاره شده است. مجموعا حدود 44 هزار می شود
۲۰۰۰۰ تومن پست یا ۱۵۸۰۰ تومن دفاتر
۲۰۰۰۰ تومن تمبر دادگستری
۷۵۰۰ تومن آگاهی
واقعا برا یه انگشت نگاری اینهمه هزینه لازمه؟
لطفا پیگیری کنید
منم چند بار گرفتم هر باری هم که گرفتم 40700 تومن هزینه پرداخت کردم اونوقت شما میگی 27500 تومن
بگید کجاست ما هم بریم همونجا!!!!!!!!!!!!!!!
18700 تومان هم دفتر خدمات الکترونیک می گیرد که در بالا به آن اشاره شده است. مجموعا حدود 44 هزار می شود
18700 تومان هم دفتر خدمات الکترونیک می گیرد که در بالا به آن اشاره شده است. مجموعا حدود 44 هزار می شود