به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،بیمه به عنوان یکی از مهم ترین ابزارهای بخش کشاورزی، می تواند کشاورزان را به تولید دلگرم و امیدوار کند چرا که حوزه کشاورزی به دلیل قرار گرفتن در معرض حوادث طبیعی و تنش های محیطی بسیار پرخطر است به گونه ای که هر لحظه ممکن است آسیب جدی به باغات، مزارع و تولید وارد کند.
با وجود آنکه جلوگیری از ورود خسارت به بخش کشاورزی از لحاظ کمیت و کیفیت قابل کنترل است و تنها نمی توان جلوی وقوع آن را گرفت،بنابراین کشاورزان برای کاهش زیان خود باید اقدام به بیمه محصولات کشاورزی کنند.
ناگفته نماند که جبران خسارت اندک و تاخیر در پرداخت غرامت باغداران موجب شده تا صندوق بیمه محصولات کشاورزی کارایی لازم را نداشته باشد و بخش غالب فعالان این بخش را از بیمه کردن باغات و مزارع خود در برابر خسارت احتمالی منصرف کند.
این درحالی است که صندوق بیمه محصولات در بخش کشاورزی می تواند خسارت در مراحل مختلف تولید ناشی از خشکسالی و وقوع بلایای طبیعی به حداقل برساند و کشاورزان را نسبت به آینده کشت و کار امیدوار کند اما در سال های اخیر به سبب عملکرد ضعیف پاسخگوی نیاز کشاورزان نیست.
حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از آخرین وضعیت غرامت پرداختی به باغداران خسارت دیده از سوی صندوق بیمه محصولات کشاورزی با خبر شویم:
علی خان محمدی مدیر عامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار
صنعت،تجارت و کشاورزی، با انتقاد از نبود کارایی مناسب صندوق بیمه محصولات کشاورزی اظهار کرد: صندوق بیمه محصولات کشاورزی آن طور که باید و شاید جوابگوی هزینه کشاورزان نیست تا آنها بتوانند در مواقعی که دچار خسارت می شوند،نگرانی جز ادامه تولید نداشته باشند.
وی افزود: در مواقعی که کشاورزان و باغداران به سبب عوامل طبیعی نظیر سیل،سرمازدگی،خشکسالی و... دچار خسارت می شوند، حداقل بررسی های اولیه برای اعلام خسارت وارده از سوی کارشناسان بیمه دو ماه طول می کشد.
به گفته خان محمدی طی چند سال اخیر، غرامت باغداران به بهانه های مختلف نظیر کمبود منابع مالی صندوق بیمه، به موقع پرداخت نمی شود که این امر کشاورزان را برای ادامه فعالیت با مشکلات متعددی روبرو کرده است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه بیمه کنونی محصولات کشاورزی دردی از کشاورزان دوا نمی کند،بیان کرد: براین اساس بیمه تخصصی باید وارد بخش کشاورزی شود تا کارایی لازم برای خدمات رسانی به کشاورزان را داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه صندوق بیمه محصولات کشاورزی از کمبود اعتبار رنج می برد، افزود: با توجه به وضعیت کنونی صندوق بیمه نمی توان کشاورزی را نجات داد و تا به کشاورزان این اطمینان خاطر را داد که در برابر حوادث غیر مترقبه هیچ گونه نگرانی نداشته باشند.
خان محمدی با انتقاد از عدم پرداخت غرامت باغداران خسارت دیده گفت: با گذشت شش ماه از خسارت سرمازدگی بهاره،تا کنون غرامت باغداران پرداخت نشده است که این امر برای افرادی که خود را در بخش کشاورزی مسئول می دانند جای تاسف دارد.
مدیرعامل مجمع ملی نخبگان کشاورزی ادامه داد: امسال باغات ۱۷ استان کشور دچار خسارت شدند و متاسفانه تاکنون اقدامی برای پرداخت غرامت باغداران صورت نگرفته است.