وی ادامه داد: امسال روز جهانی علم برای صلح و توسعه به موضوع علم حق تمام انسانهای اختصاص یافته است، پیشرفتهای چشمگیر علم در طول چند دهه گذشته تحولات بسیاری را در زندگی بشر ایجاد کرده است.
احمدی گفت: علم در تمامی ابعاد زندگی بشری تاثیرگذار است، ما خوشبختانه در مقطع مناسبی از رشد علمی قرار داریم اما خلاء بین جامعه علمی و مردم آن وجود دارد، ما باید نوآوری را در جامعه فعال کنیم، نوآوری یک مرحله بالاتر از علم آموزی است.
مشاور وزیر و رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور تصریح کرد: داشتن علم لزوما مشکلات را حل نمیکند ما باید افراد نوآور و خلاق را در جامعه بپرورانیم.
وی در ادامه با اشاره به مرز میان دانشگاه و جامعه اشاره کرد و گفت: متاسفانه امروز دیواری میان دانشگاه و جامعه کشیده شده است و ما باید مرز میان دانشگاه و جامعه را برداریم و برای توسعه دانشگاه و مراکز علمی طرحی مدل و کارآمد راهاندازی کنیم.
احمدی گفت: خوشبختانه ما امروز دارای 3 هزار دانشگاه در کشور داریم که با احتساب مجموعههای پژوهشی حدود 4 هزار مرکز پژوهشی داریم، همچنین دارای بیش از 4 میلیون دانشجو در کشور مشغول تحصیل هستند اما متاسفانه در زمینه نفوذ در لایههایی دچار مشکل هستیم.
رئیس سیاستگذاری مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: در کشورهای توسعه یافته ارتباط میان دانشگاه و جامعه ایجاد شده است، آنها دیوارهای خود را برداشتهاند تا نشان دهند دانشگاه جزئی از جامعه است.
وی گفت: اما از آنجایی که علم حاصل هوش و خرد انسان است و در طول قرنها و هزارهها انسانها برای دستیابی به علم در حال تحقیق و بررسی بودهاند، علم به بشریت تعلق دارد و در واقع میراث مشترکی است که همه انسانها باید از فواید آن بهرهمند شوند.
انتهای پیام/