حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص غذای رب پلو اظهار کرد: این غذا به علت داشتن امگا3، ویتامین B3(نیاسین) و فسفر موجب عملکرد بهتر سیستم مغز میشود. بنابراین حافظه را تقویت کرده و از بروز آلزایمر جلوگیری میکند؛ اسید آمینه تریپتوفان موجود در این غذا موجب ساخت سروتونین در مغز و دستگاه گوارش میشود، بنابراین نشاط آور بوده و موجب رفع اضطراب و استرس میشود.
وی افزود: این غذا موجب کنترل قند، فشار و چربی خون میشود و از بروز رسوب و چربی در عروق پیشگیری میکند. این غذا همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و به علت داشتن پروتئین و قندهای مفید موجب تقویت عمومی بدن و افزایش سطح انرژی می شود.
بیشتر بخوانید: ۸ روش سریع برای کنترل موثر قند خون
وی درباره خواص دیگر رب پلو بیان کرد: این غذا موجب تقویت قلب وعروق، جوانسازی پوست و مو، رفع کمخونی میشود و برای زنان باردار و جنین مفید است.
برنج یک کیلو
رب انار یک لیوان
گردو یک لیوان
کشمش نصف لیوان
پیاز 3 عدد متوسط
شیره انگور به مقدار لازم
روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
زعفران نصف لیوان برای تزئین
-پیازها را خلال کرده و در روغن تفت دهید.
-گردو و کشمش پلویی را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.
-نمک و ادویه، رب انار و شیره انگور اضافه کنید.
-برنج را که قبلا با آب و نمک خیساندید، بجوشانید و نیم پز که شد آبکش کنید.
-بعد از آبکش کردن برنج، مقداری از برنج را کف قابلمه بریزید و یک لایه از مواد آماده کرده را روی آن بریزید و این کار را به صورت لایه به لایه انجام دهید.
-بگذارید تا دم بکشد و بعد از پختن آن را با زعفران تزئین کرده و میل کنید.
-این غذا را به همراه سالاد یا سبزی می توانید میل کنید.
عظمایی گفت: اگر این غذا را با رب انار شیرین بپزید نیازی به اضافه کردن شیره انگور نیست. در بعضی از سلیقه ها این غذا را همراه مرغ و گوشت مصرف میکنند.
انتهای پیام/