معاون پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی گفت: بیماری‌های عصبی عضلانی در دوران کودکی شایع هستند و به چند نوع تقسیم می‌شوند.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مینو رفیعی، معاون پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی در افتتاحیه هفتمین سمینار کشوری ژنتیک و نقش آن در پیشگیری از معلولیت‌ها در ارتباط با بیماری‌های عصبی عضلانی اظهار کرد: بیماری‌های عصبی عضلانی بیماری‌هایی هستند که در دوران کودکی شایع بوده و ممکن است به صورت ژنتیکی، مادرزادی، اکتسابی پیشرونده و یا ثابت باشند.
 
وی افزود: بیماری دوشن شایعترین و شدیدترین نوع دیستروفی عضلانی (تحلیل عضلانی) است و یک بیماری ژنتیکی به شمار می‌رود که در پسران بروز می‌کند، همچنین شیوع بیماری یک در هر 3500 تولد است.

راه‌های پیشگیری از ابتلا به دوشن

معاون پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی با بیان اینکه این بیماری از سن 5 تا3 سالگی بروز می‌کند و تا حدود 11 سالگی فرد کاملا وابسته به ویلچر می‌شود، گفت: این بیماری با مشاوره ژنتیک، تشخیص جهش ژنی مادر و تشخیص قبل از تولد قابل پیشگیری است.
 
رفیعی بیان داشت: گروه کم شایع تر از بیماری های عصبی عضلانی گروه SMA است که تخریب بخشی از سلول‌های نخاع محسوب می‌شود که منجر به ضعف پیشرونده عضلانی خواهد شد و شیوع این بیماری یک در هر ده هزار تولد زنده است.

SMA چیست و چند تیپ دارد؟

وی با بیان اینکه این بیماری 3 تیپ دارد که تیپ یک آن شایع‌تر است، بیان کرد: این بیماری درصورت انجام مشاوره ژنتیک، تعیین جهش ژن و تشخیص قبل از تولد قابل پیشگیری است. البته تشخیص افراد ناقل در این بیماری سخت تر از دوشن است که باعث می‌شود پیشگیری از بروز آن دشوارتر باشد. همچنین این بیماری در ازدواج های فامیلی بیشتر بروز می کند.
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار