رئیس گروه تحقیقات هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: مساحت تحت تأثیر خشکسالی بسیار شدید طی ۱۲ ماه منتهی به مهرماه در سیستان و بلوچستان نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۱۱.۵ برابرشده است.

اله بخش ریگی در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، گفت: اگرچه همچنان ۱۰۰ درصد مساحت سیستان و بلوچستان درگیر خشکسالی است، اما شدت درجات خشکسالی افزایش چشمگیری داشته است به نحوی که این شرایط سبب شده تا این استان یکی از خشک‌ترین سال‌های نیم قرن اخیر را تجربه کند.

وی با بیان اینکه مساحت تحت تأثیر خشکسالی بسیار شدید طی ۱۲ ماه منتهی به مهرماه در سیستان و بلوچستان نسبت به مدت مشابه در سال قبل ۱۱.۵ برابرشده است، گفت: سال قبل درست در بازه زمانی مشابه تنها ۴.۳ درصد از مساحت سیستان و بلوچستان با خشکسالی بسیار شدید مواجه بود، اما امسال حدود ۵۰ درصد مساحت استان گرفتار این درجه از خشکسالی است.

رئیس گروه تحقیقات هواشناسی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه این مقدار ۳۸ درصد بیشتر از مساحت تحت تأثیر خشکسالی «بسیار شدید» کشور است، افزود: پیش از این در سال ۱۳۹۶ بیش از ۵۲ درصد مساحت استان درگیر خشکسالی متوسط بود، اما امسال با تداوم کم بارشی انباشته و کاهش شدید دریافت نزولات جوی بر شدت درجه خشکسالی افزوده شده است.

ریگی ادامه داد: بر اساس نقشه‌های خروجی شاخص خشکسالی SPEI حتی یک متر از مساحت استان دارای شرایط نرمال و ترسال نیست. شرایطی که در ابعاد مختلف نگران کننده است. نکته مهمتر اینکه حتی خشکسالی خفیف نیز در برونداد این شاخص دیده نمی‌شود و کل مساحت استان درگیر درجات خشکسالی متوسط تا بسیار شدید است.

وی گفت: از دو ماهی که از سال زراعی جدید می‌گذرد تنها ۴ میلی متر باران در استان باریده که نسبت به مدت مشابه در بلند مدت حدود ۳۸ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

رئیس گروه پیش بینی و هشدار هواشناسی سیستان و بلوچستان افزود: سال زراعی گذشته با کسری ۹۵ میلی متری بارش به پایان رسید و همچنان در دو ماهه نخست سال زراعی جدید نیز با کاهش بارش نسبت به شرایط نرمال مواجه هستیم.

انتهای پیام/پ

وضعیت جوی در استان سیستان و بلوچستان

برچسب ها: هواشناسی ، آب وهوا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.