بهادر گفت: اگر نتوانیم کالاهای حوزه مهندسی پزشکی مانند اندام مصنوعی را تولید کنیم باید مکمل‌های نامرغوب از چین وارد کنیم.

خبرنگار: جنیدی‌/

محمدرضا بهادر‌ عضو انجمن مهندسی پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار کرد: وضعیت رشته مهندسی‌ پزشکی مطلوب است و متخصصان این رشته همگام با کشورهای پیشرفته کارهای مطالعاتی و تحقیقاتی خوبی را انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: خوشبختانه در حوزه مهندسی پزشکی استارت‌ آپ‌های دانشگاهی و شرکت‌های دانش بنیان خوبی راه‌اندازی شده است اما مسئله مهم این است که تهیه مواد اولیه برای تولید تجهیزات در رشته مهندسی پزشکی با مشکلاتی روبرو شده است.

بهادر اظهار کرد: به دلیل فقدان صنایع مکمل مواد اولیه، تولید یک محصول استارت آپ‌ دانشگاهی برای فروش و استفاده از آن در مراکز درمانی  با مشکلاتی همراه است اکثر این ابزار وارداتی است.

عضو انجمن مهندسی پزشکی بیان کرد: تولید محصولات مهندسی پزشکی در کشور به دلیل سخت بودن تأمین مواد اولیه  برای تولیدکنندگان‌ دشوار است زیرا بسیاری از قیمت‌های مواد اولیه به روز است و ما نوسانات قیمتی داریم.

راهکار رهایی از مشکل تامین مواد اولیه در حوزه مهندسی پزشکی

وی افزود: باید به سمت استفاده بهینه از صنایع مکمل‌ در کشور پیش برویم یعنی برای تهیه مواد مورد نیاز خود از کشورهای خارجی با قیمتی به روز و منصفانه قرارداد ببندیم تا مشکلی از نظر تأمین مواد اولیه نداشته باشیم.

بهادر ادامه داد: تهیه مواد اولیه به دلیل وجود برخی واسطه‌ها مشکلاتی را برای تولیدکنندگان‌ حوزه مهندسی پزشکی ایجاد کرده است، اگر ما بتوانیم مواد اولیه را بدون واسطه به کشور وارد کنیم با استفاده از ظرفیت و پتانسیل موجود در بین نخبگان کشور می‌توانیم محصولات خوب و قابل رقابت با کشورهای خارجی در حوزه مهندسی پزشکی و تجهیزات بیمارستانی تولید کنیم.

عضو انجمن مهندسی پزشکی گفت: دنیا به سمت تولید اجسام مصنوعی مانند قلب، چشم و حتی دست مصنوعی رفته است و ما با رفع مشکلات و حمایت از این تکنولوژی‌ و متخصصان حوزه مهندسی پزشکی می‌توانیم پیشرفت قابل توجهی در حوزه تولید لوازم مصنوعی داشته باشیم، در غیر این صورت باید به سمت واردات تجهیزات بیمارستانی و مصنوعی با قیمت‌های گزاف از کشورهای خارجی باشیم.

پیامد بی‌توجهی به حوزه مهندسی پزشکی

وی افزود: اگر ما نتوانیم کالاهای حوزه مهندسی پزشکی را در داخل کشور تولید کنیم مکمل‌های نامرغوب از کشورهای مختلفی مانند چین وارد می‌شود که این محصول از کیفیت پایینی برخوردار است.

بهادر یادآوری کرد: ایران در حوزه تولیدات مهندسی پزشکی دومین کشور در دنیا محسوب می‌شود و نخبگان کشورمان از ظرفیت‌های علمی خوبی در این حوزه برخوردار هستند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار