غفاری گفت: طرح درج نشانگر رنگی بر روی لیبل مواد غذایی برای سهولت انتخاب مواد غذایی مناسب جهت هر مصرف کننده در کل کشور در حال اجرا است.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، آیدا غفاری کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو اراک اظهار کرد: دیابت یا بیماری قند خون یک اختلال سوخت و سازی در بدن است. در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین می‌رود یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمی‌تواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد؛ نقش اصلی انسولین پایین آوردن قند خون توسط سازوکارهای مختلف است. در دیابت، سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت و ساز کامل گلوکز کاهش می‌یابد از این‌رو میزان قند خون افزایش یافته که به‌آن هایپرگلیسمی می‌گویند.
 
غفاری افزود: مهمترین روش پیشگیری و کنترل بیماری دیابت انتخاب مواد غذایی مناسب توسط بیماران و افراد در معرض خطر این بیماری است. توجه به نشانگرهای رنگی تغذیه‌ای بر روی برچسب مواد غذایی یکی از بهترین روش های انتخاب مواد غذایی فراوری و بسته بندی شده است؛ آن دسته از محصولاتی که در نشانگر رنگی میزان قند محتوی آنها با رنگ قرمز نشان داده شده است نباید توسط بیماران دیابتی مصرف شوند، چرا که رنگ قرمز نشان دهنده میزان بالای قندهای ساده موجود در آن فراورده است. همچنین افرادی که به دلایل مختلف از جمله سابقه ژنتیکی، چاقی، کم تحرکی و ... در خطر ابتلا به دیابت هستند بهتر است مصرف مواد غذایی با قند بالا را مصرف ننمایند.

90 درصد محصولات غذایی و آشامیدنی دارای نشانگر رنگی بر روی برچسب هستند

کارشناس مسئول نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو اراک ادامه داد: طرح درج نشانگر رنگی بر روی لیبل مواد غذایی، به منظور سهولت انتخاب مواد غذایی مناسب جهت هر مصرف کننده در کل کشور در حال اجرا است. بیش از 90درصد از محصولات غذایی و آشامیدنی تولیدی استان مرکزی دارای نشانگر رنگی بر روی برچسب هستند و برچسب 10درصد مابقی محصولات نیز در دست طراحی و اقدام جهت درج نشانگر است.

انتهای پیام/

برچسب ها: غذا و دارو ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.