به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ یداله رحمانی سرپرست استانداری فارس در ششمین نشست شورای کشاورزی فارس، گفت: در سال ۹۲ حدود ۱۲۵ هکتار گلخانه در این استان وجود داشت که اکنون به ۴۹۵ هکتار افزایش یافته که بیانگر رشد چهار برابری گلخانه فارس در طول دولت تدبیر وامید بوده و اقدام ارزشمندی است.
وی افزود: علیرغم رشد خوبی که در این توسعه گلخانهها داشتیم، اما تا رسیدن به هدف ۷ هزار هکتار گلخانه، فاصله زیادی داریم بنابراین باید هرچه زودتر موانع موجود در این زمینه برطرف شود.
رحمانی با بیان اینکه اگر امسال هم یک سال پربارش داشته باشیم باز هم جبران کم آبی سالهای اخیر نخواهد شد، ادامه داد: افزایش عملکرد در هکتار از مهمترین دیدگاهها در بخش کشاورزی است و میزان تاثیر استفاده از آب و نهادههای کشاورزی در افزایش عملکرد باید مدنظر قرار گیرد.
رئیس ششمین شورای کشاورزی فارس با اشاره به افزایش بیسابقه و روزانه قیمت نهادهها، گفت: توجه جدی به مدیریت آب و مصرف نهادههای کشاورزی باید در دستور کار مدیران قرار گیرد چرا که مصرف نهاده اگر کنترل نشود قیمت نهایی محصولات بسیار افزایش خواهد یافت.
وی اظهار داشت: باید در انتخاب برترینهای بخش کشاورزی به سراغ کسانی برویم که توجه جدی به نهادهای کشاورزی دارند و نظرات، دیدگاهها و راهکارهای آنها در بخش کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد.
رحمانی یادآور شد: باید نظارت بر مصرف نهادهها و آموزش مستمر گلخانه داران مدنظر مسئولان ذی ربط قرار گیرد، زیرا صرف احداث گلخانه هدف نهایی نیست بلکه باید به الزامات آن توجه شده و نظارت و مدیریت درستی بر آن اعمال شود.
این مقام مسئول با بیان اینکه اقدامات انجام شده برای توسعه کشت گلخانه ای، زمانی موثر است که منجر به ترغیب کشاورزان برای انجام این کار شود، افزود: اگر نتوانستیم بخش عمدهای از اهدافمان را در حوزه کشاورزی محقق کنیم به این دلیل است که هنوز کشاورزان صرفه اقتصادی کشت گلخانهای را باور ندارند.
او یادآورشد: برای ایجاد گلخانههای مدرن نیز باید از فناوریهای جدید و روز دنیا بهره گرفته و از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان داخلی نیز استفاده شود.
سرپرست استانداری فارس با تاکید بر اینکه دیدگاههای بخش دولتی در حوزه کشاورزی و توسعه گلخانهها به طور مداوم باید بیان شود، تصریح کرد: متاسفانه نظرات فعالان بخش خصوصی این حوزهها کمتر شنیده شده و باید نمایندگان بخش خصوصی و افراد شاخص در این حوزه دعوت شده و از نظر و ایدههای آنها جویا شویم و آنها را عملیاتی کنیم.
این مقام مسئول گفت: علی رغم اقداماتی که در زمینه تدوین بستههای سرمایهگذاری برای بخش کشاورزی انجام شده، اما هنوز نتوانسته ایم اطلس سرمایه گذاری کشاورزی را به خوبی اجرا کنیم و افزود: باید ظرفیتهای مختلف در بخش سرمایه گذاری کشاورزی آماده شده و در اختیار بخش خصوصی قرار گیرد.
رحمانی تاکید کرد: لازم است که طول مدت صدور مجوزهای احداث گلخانه در فارس کوتاه شود و این امر نیازمند همکاری و پیگیری تمام دستگاههای اجرایی این استان است و تنها مختص به سازمان جهاد کشاورزی فارس نیست، زیرا بسیاری از استعلامها در این زمینه در حوزه اختیارات سایر نهادهاست.
سرپرست استانداری فارس تصریح کرد: حل مشکلات معیشتی مردم ساکن در اراضی پایین دست سد درودزن ضروری است و همه دستگاههای متولی در این حوزه باید هر چه زودتر به وظایف خود در این مورد عمل کنند.
انتهای پیام/م