به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، خیلیها به محض شنیدن اسم هویج، انتظار یک غذای شیرین و شاید بدمزه را دارند,، اما باید تاکید کنیم که خورشت هویج به صورت ملس و یا ترش نیز قابل طبخ است. این خورشت متعلق به تبریز است و طرفداران زیادی در این شهر دارد.
به همین دلیل نام اصلی این غذا، خورشت هویج تبریزی است. این خورشت هم مانند اکثر خورشتهای دیگر هم با مرغ و هم با گوشت تهیه میشود. اگر قصد تهیه یک خورشت هویج مجلسی را دارید، بهتر است آن را به حالت مرسوم و شیرین درست کنید. میتوانید از گوشت گوسفندی نیز استفاده کنید، اما اگر قصد چنین کاری را دارید، باید مقدار ادویه هارا تغییر دهید تا بوی گوشت گوسفندی، خورشت را بدبو نکند.
بیشتر بخوانید : طرز تهیه سوپ لازانیا؛ متفاوت، مقوی و خوشمزه
مواد لازم خورشت هویج برای ۴ نفر:
هویج ۴۰۰ گرم
مرغ ۴۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
آلو ۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده ۴ قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذا خوری
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه خورشت هویج تبریزی
ابتدا پیاز را رنده کرده و سرخ کنید.
بعد از طلایی شدن پیازها، مرغ و رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید. به مدت ۴ دقیقه مواد را تفت دهید تا تغییر رنگ بدهند.
آب را به خورشت اضافه کنید، سپس نمک و فلفل را به مرغ بیافزایید.
کمی منتظر بمانید تا مواد جوش بیاید، در قابلمه را کامل بگذارید و شعله را روی حالت کم تنظیم کنید.
در این فاصله هویج هارا پوست کنده و خلالی خرد کنید. در ماهیتابهای جداگانه هویج هارا سرخ کنید.
مرغ را بررسی کنید، زمانی که مرغ به حالت نیم پز رسید , (حدود یک ساعت پس از پخت) هویجهای سرخ شده را همراه با آلو به مرغ اضافه کنید.
اجازه دهید که مواد حدود ۴۰ دقیقه با شعله بسیار کم پخته شود، سپس زعفران را داخل خورشت ریخته و به آرامی هم بزنید. بگذارید زعفران حدود ۱۰ دقیقه با خورشت بجوشد. غذا اماده است.
نکات:
۱. این خورشت را نباید زیاد بهم بزنید، چرا که مواد آن به راحتی له میشوند.
۲. اگر برای پخت این خورشت از گوشت استفاده میکنید، نمک را در مرحله آخر به خورشت اضافه کنید. (نمک باعث سفت شدن گوشت میشود)
۳. اگر میخواهید خورشتی ملس و یا ترش داشته باشید، باید قبل از افزودن زعفران، به آن آبلیمو اضافه کنید.
۴. طعم مرسوم و اصلی خورشت شیرین است؛ بنابراین ممکن است حالت ترش این خورشت به ذائقه همه سازگار نباشد.
۵. اگر آلوهای خریداری شده، نرم هستند، آلو را کمی دیرتر به خورشت اضافه کنید.
۶. اندازه خرد شدن پیاز در این خورشت، سلیقگی میباشد و حتما نیاز به رنده کردن آن نیست.
منبع: برترین ها
انتهای پیام/