به گزارش خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، پرند عزیزی مشاور حقوقی کمیته ملی المپیک در مورد شرایط این روزهای دنیای ورزش گفت: ورزش یک بنگاه اقتصادی بزرگ به حساب میآید و این موضوع باعث شده است به مرور زمان از آن شکل حرفهای اش خارج شود و آن هدفی که به شکل بازی جوانمردانه بود حال به شکل بنگاه اقتصادی در بیاید که به همین علت پروندهها و اختلافات زیادی به وجود آمده است. دادگاهی به نام حکمیت ورزش در سوئیس ایجاد شد، اما این موضوع نیازمند حضور حقوقدانهای خوبی در این زمینه بود که در کشورها مختلف حضور داشته باشند مثل اعضای دادگاه CAS و طبیعتا به یکسری وکیل برای دفاع نیاز بود.
او ادامه داد: با توجه به اینکه ما رشته حقوق ورزش بین الملل را در ایران نداشتیم و نهایتا افرادی که در این زمینه علاقهمند بودند خارج از کشور تحصیل میکردند و به ایران باز میگشتند. در اجلاس جدید که ما در CAS و انجمن زنان حقوق دان ورزشی در سوئیس برگزار کردیم و در پیشنهادی من از آنها درخواست کردم تا این رشته را فعلا به صورت کنگره و ورک شاپ به ایران بیاوریم تا بلکه بتوانیم بانی خیری باشیم برای اینکه بتوانیم این رشته را به صورت دانشگاهی وارد کشور کنیم واین موضوع مورد استقبال اعضا قرار گرفت.
عزیزی در مورد نتیاج برگزاری این کنگره گفت: با برگزاری این کارگاهها علم و آگاهی مسئولان ورزشمان نسب به این موضوعات افزایش پیدا خواهد کرد و باعث میشود جلوی خیلی از اختلافات و مشکلات را گرفته شود. آشنایی این افراد و و اساتید و مسئولانی که در این مراجع حضور دارند با ایران و فرهنگ ما بیشتر میشود. وقتی من از این افراد سوال میکردم واقعا نسبت به ایران آگاهی ندارند و نسبت به کشورمان تصورات دیگری دارند. این اتفاق میتواند یک پل ارتباطی نیز باشد و در آینده حتما نتیجه خوبی برای این پروندههای که ما درگیرش هستیم خواهد داشت.
او ادامه داد: برای شرکت کنندگان در این کنگره گواهی بین المللی صادر خواهد شد و امیدوارم این قدم اول برای مرحال بعدی یک زمینه مناسب خواهد بود.
عزیزی در مورد مهمانان خارجی که در این کنگره حضور خواهند داشت گفت: ۵ نفر از همکاران خودم که در CAS و فیفا حضور دارند که بهترینهای این رشتهها و ورک شاپها هستند و به عنوان اعضای CAS به مسائل دادگاهی ورزشی میپردازند. این ورک شاپها با توجه به این موضوع که توسط خود این افراد برگزار میشود و گواهی بین المللی آن نیز توسط خود این افراد صادر میشود معتبر است.
او ادامه داد: یکی از ورک شاپهای ما در خصوص حقوق رسانه ورزش است که من فکر میکنم در ایران تا به حال در مورد این موضوع صحبتی نشده است. حل و فصل اختلافات در فیفا، قراردادهای فوتبال و خود CAS. همهی این موارد به مرور زمان علم و آگاهی را افزایش خواهد داد و این مشکلاتی که تا به الان در پرونده هایمان داشتیم نخواهیم داشت.
عزیزی در مورد این موضوع که برگزاری این ورک شاپها چقدر میتواند تاثیر گذار باشد گفت: برای ورود به هر کاری باید ابتدا پایه و اساس آن را یاد بگیرید. این کنگره و ورک شاپها از ابتدا نحوه قرارداد بستن، مسئولیت ها، قوانینی که حاکم است آموزش خواهد داد. با افتادن این اتفاق طبیعی است که جلوی بسیاری از مسائلی که تا الان درگیرش بودیم جلوگیری شود.
او ادامه داد: یکی از مشکلاتی که ما داریم نوع قرارداد نویسی است که من در خیلی از فدراسیونها میبینم که حتی با قوانین داخلی کشورمان مغایرت دارد چه برسد به قوانین بین الملل. نحوه قرارداد نویسی بسیار مهم است و زمانی که این موضوع آموزش داده شود قطعا مشکلات آتی را دیگر نخواهیم داشت.
بیشتر بخوانید:
اساسنامه کمیته ملی المپیک چه تغییراتی می کند؟
صالحی امیری: تاج می تواند در فدراسیون فوتبال بماند اما اعضای بازنشسته هیئت رئیسه باید استعفا دهند
نامه صالحی امیری به فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا
انتهای پیام/