به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد تقی جغتایی رئیس انجمن علوم اعصاب در همایش هفتمین کنگره علوم اعصاب که در دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد؛ اظهار کرد: علوم اعصاب یکی از بحثهای روز دنیاست و یکی از حوزههای جذاب در دنیا محسوب میشود و تا دهه دوم قرن بیستم امکان مطالعه در این زمینه بوده است.
با ورود ای تی، تحولی عظیم در حوزه دانش مغز به وجود آمده است و دهه ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰ را دهه مغز نامگذاری کردهاند.
وی افزود: در رشته علوم اعصاب هزینههای زیادی شده و دولتهای دنیا نیز در این زمینه درگیر بودهاند، در این بین سرمایهگذاریهای خوب در رشته علوم اعصاب میشود.
وی ادامه داد: در کشور آلمان ۴۲۷ مرکز در زمینه علوم اعصاب کارهای تحقیقاتی خوبی را انجام میدهند و در این بین دانشمندان اروپایی سعی کردهاند پروژه ترسیم مدار مغز انسان را به سرانجام برسانند.
جغتایی تاکید کرد: در برخی از حوزهها مطالعات خوبی در ایران انجام گرفته و مقالات خوبی نوشته شده است، جایگاه ایران در منطقه خوب است و شاهد رشد تحقیقات هستیم. علوم اعصاب قلمروهای مختلفی دارد و در آموزش و پرورش کاربرد زیادی برای تحقیق و پژوهش خواهد داشت.
وی گفت: ۵۹۴ کتاب در حوزه علوم اعصاب چاپ شده و برای دانش آموزان در این حوزه مسابقات مختلفی انجام شده است.
وی افزود: نظام سلامت علاقهای زیاد برای کار در این حوزه دارد و مرکز علم مغز، ویژه دانش آموزان و دانشجویان با بودجه یک میلیارد تومان راه اندازی میشود.
وی افزود: ما نیازمند زیر ساخت هستیم و کمبود نیروی انسانی آموزش دیده در این حوزه داریم .
در حال تکمیل...