به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، مطمئنا تا کنون بارها درگاههای کنار لپتاپ و یا پشت کیس رایانه خود را مشاهده کردهاید ولی ممکن است از تعدادی از این درگاهها تاکنون استفاده نکرده باشید و از کاربرد آنها آگاهی نداشته باشید لذا در ادامه این گزارش قصد داریم شما را با درگاههای مختلف رایانه آشنا کنیم.
تعدادی از درگاههای لپتاپ مانند درگاه USB به دلیل کاربرد روزمره و فراوان بسیار شناخته شده هستند. آشنایی با کاربرد درگاهها و وسایل الکترونیکی قابل اتصال به آنها میتواند در بسیاری از اوقات کار با رایانه را امری کمک کننده بسازد. هر کدام از این درگاهها، ویژگیها و کاربردهای متفاوتی دارند به عنوان مثال درگاهی برای اتصال نمایشگر به لپتاپ و درگاهی نیز برای اتصال آداپتور وجود دارد.
شاید تا کنون برای شما پیش آمده باشد که بخواهید دستگاهی خاص را به لپتاپ خود متصل کنید ولی به دلیل عدم آشنایی با کابل اتصال یا پورت مربوطه نتوانستهاید اتصال را به درستی انجام دهید. البته تعداد و کاربردهای پورتهای لپتاپهای مختلف ممکن است با هم متفاوت باشد ولی در حالت کلی جایگاههای مشخصی برای اتصال دستگاههایی مانند چاپگر، تلویزیون و ... در همه لپتاپها وجود دارد.
بیشتر بخوانید: درگاههای مختلف رایانه را بشناسید +تصاویر (قسمت دوم)
اهمیت پورتهای اتصال در لپتاپ زمانی درک میشود که باتوجه به نیازمان بخوانیم دستگاهی را به رایانه وصل کنیم و آن زمان اگر دریابیم هیچگونه جایگاه خاصی برای اتصال دستگاه مورد نظر به رایانه وجود ندارد مطمئنا دچار مشکل میشویم. با توجه به اهمیت به سزای جایگاههای اتصال در رایانهها در ادامه به معرفی و بررسی نقش انواع پورتهای رایانه میپردازیم.
این درگاه کوچک با نام پورت اتصالی برای آینده شناخته میشود و در حال حاضر تنها در تعداد کمی از دستگاهها وجود دارد. درگاه USB Type-C در آیندهای نزدیک احتمالا جایگزین USB Type-A , USB Type-B و درگاه microUSB خواهد شد. علت این جایگزینی کوچکتر بودن این درگاه و سرعت بالای انتقال داده ضمن بهرهگیری از آن است.
درگاه USB Type-C اکنون روی دستگاههای مدرنی مانند مکبوک 12 اینچی و Asus ZenBook 3 وجود دارد. سرعت انتقال داده در این نوع یواسبی 5 گیگابایت بر ثانیه و در نسل بعد یواسبی نوع سی 10 گیگابایت بر ثانیه است. علامت صاعقه که معمولا در در کنار درگاه USB-C دیده میشود نشاندهنده سرعت بالای انتقال اطلاعات و خروجی تصویری در هنگان استفاده از آن است.
اتصال از این درگاه قادر به انتقال داده با سرعت 480 مگابایت در ثانیه است و رایجترین سرعت انتقال اطلاعات در بین انواع USB را دارد. این نوع یواسبی به طور موثر به انواع دستگاههای جانبی رایانه وصل میشود. درگاه USB 2.0 به شکلهای مختلفی از جمله مستطیلی(نوع A)، مربعی(نوع B)، مینی و میکرو است. در لپتاپها و رایانههای رومیزی درگاه USB 2.0 همیشه از نوع USB Type-A و در تبلتها و تلفنهای همراه از نوع micro USB است.
این درگاه قادر به انتقال داده تا سرعت 5 گیگابایت بر ثانیه یعنی حدودا 10 برابر سریعتر از نسل قبلی خود است. یواسبی نوع 3.0 برای اتصال دستگاههای جانبی رایانه کاربرد دارد و درگاههای این نوع USB به طور خودکار با کابلها و دستگاههای دارای درگاه USB 2.0 سازگار است. پورت USB 3.0 در رایانه معمولا به شکل مستطیلی و از نوع USB Type-A است و به همین دلیل معمولا از نسلهای گذشته یواسبی قابل تشخیص میباشد. گاهی اوقات سازدگان قطعات رایانهای درگاه USB 3.0 را با رنگ آبی مشخص و یا یک لوگو کوچک SS در کنار درگاه طراحی میکنند.
سرعت انتقال داده از طریق USB3.1 همانند یواسبی 3.0 است و با همان سرعت 5 گیگابایت بر ثانیه عمل میکند. این نوع از USB فقط به درگاه یواسبی نوع سی متصل میشود. یعنی اگر لپتاپ شما درگاه USB Type C ندارد، باید برای استفاده از یواسبی 3.1 از یک مبدل استفاده کنید. دستگاههای دارای این نوع یواسبی مجهز به فناوری USB Power Delivery هستند که کاربر را قادر میسازد از طریق پورت USB3.1 لپتاپ و یا هر دستگاه دیگری را شارژ کند. این پورت تا 100 وات دریافت انرژی را پشتیبانی میکند.
پورت یواسبی 3.1 نسل دوم از نظر ظاهر همانند USB3.1 نسل اول است ولی از نظر سرعت انتقال داده بسیار سریعتر از نسل اول این نوع USB است . USB 3.1 نسل دوم دادهها را با سرعت 10 گیگابایت بر ثانیه اتقال میدهد. یواسبی 3.1 نسل دوم نیز برای انتقال داده تنها به درگاه USB Type C متصل میشود و در صورت عدم وجود این درگاه در رایانه و یا لپتاپ باید از مبدل استفاده کرد. قیمت کابل اتصال USB 3.1 نسل دوم 16 دلار است.
انتهای پیام/