یلدا یک سنت باستانی است؛ ایرانیان در طول چند هزار سال آخرین شب پاییز که بلندترین و تاریکترین شب سال است را تا سپیده دم بیدار میمانند و در کنار یکدیگر این سنت باستانی را جشن میگیرند، تا تاریکی و سردی روحیه آنها را تضعیف نکند و زمستان را به خوبی پشت سر بگذارنند.
بیشتر بخوانید: خوراکیهای اصلی شب یلدا+ فواید و نکات سلامتى هندوانه
در این جشن اقوام با مصرف انواع خوراکىها که هر کدام خواص بسیار زیادى دارند، شب را در کنار یکدیگر صبح میکنند، به همین منظور باشگاه خبرنگاران جوان قصد دارد در این گزارش که از امروز و به مدت یک هفته هرروز صبح منتشر مى شود به فواید و نکات سلامتى این خوراکىها بپردازد.
ترانه محمدى متخصص گوارش و كبد در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره خواص سيب و فوايد آن برای گوارش، اظهار كرد: سیب میوهایى با خاصیت فراوان است؛ ایرانیان از زمانهاى قدیم این گیاه را در سبد غذایى خود جاى دادهاند و از خواص آن بهره میبرند.
این متخصص گوارش و کبد بیان کرد: شب یلدا یکى از طولانىترین شبهاى سال است که افراد انواع میوه و آجیل را مصرف میکنند؛ سیب سرشار از ویتامینهای آ، ب، ث. و پتاسیم است که در درمانهای طبیعی یا طب نتروپتی، دارویی برای پیشگیری از ابتلا به بیشتر امراض شناخته شده است.
بیشتر بخوانید: خوراکیهای اصلی شب یلدا+ فواید و نکات سلامتى کدو حلوایى
محمدى با اشاره به اینکه سیب براى درمان بسیارى از بیمارىها کاربرد دارد، گفت: سیب یکى از بهترین مواد برای تأمین انرژى است که با بیش از صدها ماده مغذى و شفابخش براى بدن مورد نیاز است؛ همچنین برای حفظ زیبایی کاربردهاى بسیارى دارد به مادران باردار توصیه مىشود حتما این میوه را در رژیم غذایى خود بگنجانند.
وى درباره خواص سيب، گفت: بسيارى پزشكان مصرف سيب را توصيه میكنند چراكه اين ميوه پرخاصيت میتواند ناراحتیهای شایع مانند خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماریهای پوستی طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانههای آنها را کاهش دهد.
اين متخصص گوارش و كبد با تاكيد بر اينكه سيب ميزان اوره را در بدن كاهش مىدهد، گفت: یکی از بیماریهایی که بهطور مشخص به علت پرخوری و مصرف مداوم منابع حیوانى بروز میکند، درد مفاصل و نقرس است از اين رو توصيه مىشود اين افراد ميوهها از جمله سيب را در برنامه غذايى خود بگنجانند چرا که سيب همچربی چندانی ندارد و هم موجب کاهش اوره میشود.
بیشتر بخوانید: اوره خون را با این گیاه بهاری پایین بیاورید
محمدى افزود: سیب مغز را تقويت میكند به همین دلیل برای کسانی که کارهای فکری انجام میدهند مفید است به طور کلی مىتوان گفت سیب به علت داشتن فسفر، اعصاب و مغز را تقویت میکند؛ سعی کنید همیشه سیب را با پوست بخورید زیرا مقدر زیادی پکتین در پوست سیب وجود دارد و براى پوست مفيد است.
وى با اشاره به اينكه افرادى كه سيب مصرف مىكنند كمتر دچار بيمارى مىشوند، گفت: افرادى که بیشتر سیب میخورند کمتر دچار سرماخوردگی یا عفونتهای قسمت های فوقانی دستگاه تنفسی مىشوند و بدنشان در مقابل بيمارىها مقاوم مىشود، برخی بر این باورند که آب سیب ویروسهای عفونتزا را میکشد.
اين متخصص گوارش و كبد يادآورى كرد: خوردن ۲ یا ۳ عدد سیب متوسط در روز ایده آل است؛ برای دستیابی به حد اعلای فواید سیب پوستش را هم بخورید، با آن که آب سیب مغذی است، اما سیب سرشاز از فیبر نیست.
انتهاى پيام/