کاوشگر فضایی جونو که برای بررسی سیاره مشتری به دور آن می‌چرخد به تازگی تصاویری فوق العاده زیبا از بزرگترین سیاره منظومه شمسی به ثبت رسانده و آن را به زمین ارسال کرده است.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌ گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، کاوشگر فضایی جونو در شانزدهمین گردش خود به دورسیاره مشتری تصاویری فوق‌العاده را به ثبت رسانده است.

مدار حرکتی جونو به دور سیاره مشتری به حالت بیضوی است و این حالت به محققان اجازه می‌دهد به بررسی اطلاعات جدیدترین از سیاره پررمزو راز مشتری بپردازند.

کاوشگر فضایی جونو پس از سفری ۵ ساله و طی مسیر بیش از ۲.۸ میلیارد کیلومتری از کره زمین در روز ۴ ماه جولای سال ۲۰۱۶ به نزدیک مدار سیاره مشتری رسید.


جونو برای ثبت تصاویر از سیاره مشتری مانور‌هایی کنترل شده برای کاهش ارتفاع و نزدیک شدن به مدار‌های پایینی سیاره مشتری می‌زند و پس از آن به مداراولیه خود باز می‌گردد.


در این کاوشگر ابزار‌های علمی فوق پیشرفته کار گذاشته شده است که برای بررسی ساختار داخلی سیاره، اتمسفر و توفان غیر طبیعی موجود در سطح سیاره بسیار اثرگذار است.


کارشناسان تصاویر ثبت شده به وسیله جونو را با در کنار هم قراردادن صد‌ها قطعه عکس موزائیکی کوچک در کنار هم و ترکیب آن‌ها به عکسی واضح و بزرگ به دست می‌آورند.


به گفته کارشناسان تا پیش از کاوشگر جونو هیچ کاوشگری به این فاصله نزدیک از سیاره مشتری دست نیافته و جونو در این زمینه رکورد دار است.


تصاویر جدید دریافتی از کاوشگر جونو از فاصله حدود ۳۴۰۰ کیلومتری از بالای ابر‌های کمربند شمالی سیاره مشتری به دست آمده است.


کاوشگر فضایی جونو ساختاری ویژه‌ از جنس تیتانیوم و وزن تقریبی آن حدود ۱۷۲ کیلوگرم دارد.


محققان امیدوار هستند در صورتی که اتفاق‌های غیرمنتظره رخ ندهد کاوشگر جونو تا سال ۲۰۲۱ به مطالعه و بررسی سیاره مشتری ادامه دهد.


تصاویر جدید به ویژه شکل گیری ابر‌های در حال دگرگونی درنیمکره جنوبی سیاره مشتری را نشان می‌دهد.


جونو تا کنون تصاویر ارزشمندی از سیاره مشتری و اتمسفرآن به ثبت رسانده است.

کارشناسان اعتقاد دارند ابر‌های موجود در اتمسفر سیاره مشتری به احتمال زیاد از بلور‌های یخ آمونیاک یا ترکیبی از آمونیاک و آب تشکیل شده‌اند.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

تصاویر خیال انگیز از سیاره مشتری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.