به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛حلاجی مقدم مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان جنوبی در کارگروه کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان گفت: بر اساس ابلاغیه دستوالعمل کنترل جمعیت سگ های ولگرد در سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، زنده گیری سگ های ولگرد برعهده شهرداری ها و دهیاری ها است که اجرای این امر باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: دستوالعمل کنترل جمعیت سگ های ولگرد در ستاد مرکزی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان در سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور بهمن ماه 87 تصویب و ابلاغ شده است.
حلاجی مقدم گفت: از آن زمان تاکنون حدود 10 سال می گذرد و هنوز امروز کارگروه استانی کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان برگزار شده در حالیکه در شهرستان های استان سال گذشته 23 کارگروه و امسال هشت کارگروه برگزار شده است.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان جنوبی افزود: در این مدت چهار قبضه سلاح بیهوشی به شهرستان های بیرجند، قاین، فردوس و اسدیه تحویل داده شده تا نسبت به زنده گیری سگ های ولگرد از سطح شهرها اقدام کنند.
وی اظهار کرد: سال 94 تعداد یک هزار و 100 قلاده سگ ولگرد و سال 95 یک هزار و 34 قلاده سگ به صورت زنده گیری و مرگ با ترحم و سایر روش ها در استان اتلاف شده است.
حلاجی مقدم بیان کرد: در بیرجند جمع آوری سگ های بدون صاحب سطح شهر توسط پیمانکاری شهرداری ( زنده گیری) از سطح شهر جمع آوری و تحویل پناهگاه می شود در بحث نگهداری با توجه به هماهنگی های لازم با دستگاه های مربوطه و کمک سمن های مردمی نسبت به تغذیه و نگهداری آنها اقدام می شود.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان جنوبی گفت:از ابتدای امسال اقدامات خوبی در این زمینه توسط شهرداری بیرجند و با کمک بخش خصوصی و سمن ها انجام شد از جمله احداث محل نگهداری سگ های ولگرد به متراژ سه هزار متر مربع و ظرفیت 500 قلاده سگ است.
وی افزود: همچنین در شهر قاین به همکاری شهرداری محلی با ظرفیت 200 قلاده سگ تأمین شده اما در دیگر شهرستان ها اقدامی صورت نگرفته است.
حلاجی مقدم گفت: برای جمع آوری و زنده گیری سگ های ولگرد 6 منطقه از جمله منطقه یک شامل شهرستان های بیرجند و خوسف، منطقه دو شهرستان های قاینات و زیرکوه، منطقه سه شهرستان های فردوس، سرایان و بشرویه، منطقه پنج طبس و منطقه 6 شهرستان نهبندان پیشنهاد داده می شود.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان جنوبی افزود: اگر این پیشنهاد مورد تأیید قرار بگیرد در تمام شهرها و روستاهای این مناطق زنده گیری سگ های ولگرد با هدف کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به انسان با موفقیت اجرا خواهد شد.
وی اظهار کرد: تردد سگ های ولگرد در خیابان های شهر موجب تهدید سلامت جامعه و امنیت شهروندان و مشکلات فروانی برای مردم می شود.
حلاجی مقدم تأکید کرد: از آنجایی که سگ ها قابلیت تولید مثل بالایی دارند به همین دلیل اگر برنامه کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به ویژه سگ های ولگرد اجرا نشود تعداد آنها به سرعت افزایش یافته و مخاطرات فراوانی به دنبال خواهد داشت.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: طرح زنده گیری سگ های ولگرد توسط شهرداری و سمن های استان اقدام بسیار خوب و چند جانبه ای است که می توان آن را به کل کشور تعمیم داد.
وی اضافه کرد: اقدامات انجام شده در پناهگاه سگ های ولگرد بیرجند انسانی، اصولی و بهداشتی در حال انجام است، از شبکه دامپزشکی استان درخواست داریم این حرکت را تا جایی که امکان دارد تقویت و در سایر شهرها گسترش دهد.
حلاجی مقدم گفت: برای اجرای عملیات کنترل جمعیت حیوانات مزاحم باید اقدامی از جمله شناسایی کانون های تجمع حیوانات مزاحم، صید حیوانات، حمل و نقل، غربالگری و شناسایی حیوانات مفید و غیر مفید، اتلاف با ترحم حیوانات غیر مفید، حمل و نقل لاشه حیوانات تلف شده و دفن بهداشتی لاشه حیوانات تلف شده انجام شود.
انتهای پیام/غ