به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالباری عطوان، روزنامه نگار مشهور عرب و سردبیر روزنامه رای الیوم در تحلیلی نوشت: پس از بازگشایی رسمی سفارت امارات در دمشق، این سوال مطرح میشود که آیا جهان عرب به دامن سوریه بازگشته یا این که سوریه به دامن جهان عرب بازگشته است و آیا این مقدمهای برای بازگشت عربستان و بحرین و از سرگیری روابط با سوریه و اذعان به پیروزی بشار اسد است و اصلا چرا اعتقاد نداریم که برکناری عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان سعودی از سمتش اتفاقی بوده است.
عطوان افزود: جایگاه و اعتبار بشار اسد، رئیس جمهور سوریه در صدر عناوین اصلی رسانهها و بخشهای خبری تلویزیونی در این روزها قرار گرفته است، البته این بدان خاطر نیست که سوریه تنها کشور عربی است که از سوی اسرائیل مورد هدف قرار میگیرد آن هم زمانی که کشورهای حوزه خلیج فارس روابط شان با تل آویو را عادی میکنند. دلیل دیگر آن است که مقامات عربی و حوزه خلیج فارس سفر به دمشق را آغاز کرده اند و پیش بینی میشود که طول صف مسئولان کشورهایی که خواستار از سرگیری روابط و بازگشت آن به سطح طبیعی یعنی به قبل از بروز بحران در سوریه هستند بیشتر شود، البته اگر نگوییم خواستار برقراری روابطی قویتر از گذشته با سوریه شوند.
امارات بازگشایی سفارتش در دمشق، پایتخت سوریه را اعلام کرد و یک فروند هواپیما وابسته به خطوط هوایی سوریه در فرودگاه «المنستیر» تونس به زمین نشست. این هواپیما حامل ۱۵۰ گردشگر سوری برای گذراندن تعطیلات پایان سال در تفرجگاهها و مکانهای تفریحی و گردشگری در تونس بود. این سفر گروهی سیاحتی-سیاسی به کشوری است که تحت حمایت آمریکا و برخی از کشورهای عرب حوزه خلیج فارس بیش از ۵ هزار نفر را در چارچوب گروههای مسلح افراطی با هدف سرنگونی نظام حاکم بر سوریه به این کشور اعزام کرد.
در ادامه آمده است: پیش بینی میشود این سفرهای سیاسی-دیپلماتیک به دمشق همزمان با آغاز سال میلادی جدید افزایش یابد و ما به زودی خواهیم دید هواپیماهای حامل سران عربی در فرودگاه دمشق به زمین مینشیند و ما معتقدیم که عمر البشیر، رئیس جمهور سودان که نخستین رهبر عربی است که در فرودگاه دمشق با بشار اسد، همتای سوری خود روبوسی و احوالپرسی کرد و وی را در آغوش کشید، تنها مقام نخواهد بود و به زودی سران دیگر کشورها نیز اقدام مشابهی را انجام میدهند.
اکثر رهبران و سران کشورهای عربی تسلیم ادامه بقای بشار اسد در مسند قدرت شده اند و مخالفان مسلحی که در طول هفت سال تحت حمایت آمریکا، اروپا، ترکیه و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس برای براندازی نظام بشار اسد تلاش کردند، نفسهای آخر خود را میکشند و بیانیه چند روز قبل دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا مبنی بر خروج همه نظامیان آمریکایی از سوریه موید این حقیقت است و زمینه را برای بازگشت کشورهای عربی به دامن سوریه و از سرگیری روابط با دمشق فراهم میکند.
آن چه مد نظر و قابل توجه است این که برخی از کشورهایی که سفارت شان در دمشق را بازگشایی میکنند، نمایندگان کشورهایی هستند که در عادی سازی روابط با اسرائیل پیشگام بودند و حتی از اعضای کابینه و گروههای ورزشی رژیم صهیونیستی استقبال کردند. در مقابل برخی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس مانند عمان سفارتش در سوریه را نبست و یوسف بن علوی، وزیر امور خارجه عمان شش ماه قبل به دمشق سفر کرد. همچنین بحرین قصد دارد هفته آینده سفارتش در سوریه را بازگشایی کند.
عطوان افزود: یعنی این که نزدیک شدن روابط کشورهای عربی حوزه خلیج فارس با سوریه زودتر آغاز شده است، ولی بازگشایی سفارت امارات با توجه به روابط ائتلافی و محکمی که این کشور با عربستان دارد از اهمیت زیادی برخوردار است و ما معتقدیم که برکناری عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان از سمتش که دایما عبارت مشهور و جمله معروفش را مبنی بر این که بشار اسد به زور جنگ یا مسالمت آمیز باید از سمتش برکنار شود تکرار میکرد و همچنین همزمانی آن با بازگشایی سفارت امارات در دمشق امری اتفاقی نیست.
در انتهای این مطلب آمده است: به طور مختصر میگوییم که کشورهای عربی نادم و پشیمان از رفتار و عملکردشان به دامن سوریه بازگشته اند، زیرا ارتش سوریه بر توطئههای (داخلی و خارجی) پیروز شد. رهبران سوریه به رغم بزرگی توطئهای که برای سرنگونی آنان (مقامات سوریه و در راس آن بشار اسد) طراحی شده بود مقاومت کردند. سوریه امروز به محوری قوی به نام محور مقاومت وابسته است. مقاومتی که بازوان اجرایی قوی و انباری از تسلیحات مدرن و پیشرفته دارد و قدرت بازدارندگی را برای نخستین بار در مقابله با رژیم اشغالگر اسرائیل محقق کرده است. این محور امروز و به خصوص بعد از نقش شکست خورده آمریکا و پشت پا زدن این کشور به متحدان عرب یا کرد خود، دست برتر را در منطقه دارد.
انتهای پیام/
فکر کنم همین یکیشون یه مقدار سواد و سیاست داشت.
خوب شد که رفتی
این خود عربستان بود که این کار را کرده . بی تدبیری بن سلمان به حیثیت عربستان ضربه زد و تا آخر عمر بن سلمان لکه ننگی بر پیشانی آل سعود خواهد بود .
امام خمینی ره مشکل عربستان را در وصیت نامه سیاسی الهی خود بیان کرده اند که رجوع کنید و بخوانید چه پیش بینی هایی ایشان کردند .
بنا براین این تغیرات جنبه آرایشی دارد و "دلخوشکنک" است.
هیچ تغیری در دوشیدن این "گاو شیرده " اتقاق نخواهد افتاد