به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، امیر شعبانی مسئول رسیدگی و تامین زیرساختهای شب بازارها و روز بازارها در مشهد، گفت: ماهیت فروشندههای این بازارها را برخی
دستفروشان و متکدیان سابق تشکیل میدهند که اکنون ساماندهی شدند، برخی از آنها افراد تحت پوشش
کمیته امداد و بهزیستی و برخی دیگر افراد تولیدکننده و واسطهای هستند.
وی ادامه داد: در کشورهای بزرگ دنیا و توسعه یافته، دولت به شغلهای غیر رسمی بها میدهد و بیمه شان میکنند، چون از بزه اجتماعی جلوگیری میشود.
شعبانی بیان کرد: توجه به وضعیت فرهنگی و زیرساختی شب بازارها، روز بازارها و عصر بازارها باعث اهمیت بخشیدن به صاحبان مشاغل غیررسمی میشود.
وی با اشاره به اینکه در حدود یکماه و نیم گذشته تاکنون ۴۰ درصد زیرساخت عمرانی و فنی این بازارها رفع شده است، افزود: همچنین بحث رادیویی آنها فعال شده تا در طی طول خرید هم فروشندگان و هم خریداران از برنامههای روانشناسی، آموزشی و پخش آهنگ استفاده کنند.
این کارآفرین مشهدی بیان کرد: اجرای مباحث آموزشی این فروشندگان در اولویت کار ما قرار دارد، صدور کارت مهارت بعد از آموزش و پیگیری بیمه آنها نیز از دیگر برنامههای اجرایی ما برای این افراد است.
شعبانی با بیان اینکه تشکیل صنف فروشندگان سیار در غالب تصویب قانونی در مجلس میتواند این فروشندگان را حمایت کنند، گفت: این امر به بالا رفتن آمار اشتغال دولت نیز کمک میکند.
وی تصریح کرد: رسالت ما برقراری مسائل فرهنگی در جریان کسب و کارهای غیر رسمی است و آموزش آنها در راستای ایجاد مشاغل مفید و جلوگیری از بزههای اجتماعی با ساماندهیهای عمرانی و فرهنگی است.
این فعال حوزه کسب و کارهای شهری ادامه داد: با حمایتهای آموزشی و انگیزشی، توانمندی آنان را در یک دوره که آموزش ببینند شکوفا میکنیم تا مغازه و کارگاه تولیدی بخرند و این امر بعد از ۲ سال فعالیت در بازار برای آنان قابل دستیابی خواهد بود، آنان وقتی به این توانمندی میرسند میتوانند از صنف مربوط به شغل خود پروانه کسب نیز بگیرند.
انتهای پیام//ف. ح
ساماندهی فرهنگی برای مشاغل غیررسمی