انقلاب اسلامی به ایستگاه چهلم رسید و حالا باید نسل چهارمی‌ها وارد عمل شوند تا زحمات این چهار دهه اقتدار مانا باشد.

به گزارش خبرنگار   حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  چهار دهه از انقلاب که نوجوانان و جوانان پایه‌گذاران بودن می‌گذرد، انقلابی که مردم آن را بنا نهادند حالا به پشتوانه همین جمعیت ادامه پیدا کرده است حالا و در چهلمین سالگرد آن نسل چهارم انقلاب است که باید پرچم این پویش مردمی را همچنان به اهتزاز درآورند و نگذارد نگاه‌های سنگین دشمنان داخل و خارج کشور در این اقدام سایه افکند.

چهل سال از انقلاب و سی سال از جنگ تحمیلی می‌گذرد هرچند در ظاهر با جنگ و خونریزی مواجه نیستیم، اما همچنان جنگ نرم و فشار‌های اطرافیان بر کشور و مردم سایه افکنده است و گاه برای حرکت در مسیر مستقیم رو به جلو سنگ اندازی می‌کنند مشکلات کم نیست اما در میان همین مشکلات هم دستاورد‌ها و توفیقات قابل توجهی کسب شده که همواره به همت جوانان و نوجوانان داخل و طن بوده است.

شاید حال نیازی به رفتن به جبهه‌های جنگ نباشد، اما باید دانش‌آموزان و نوجوانان به گونه‌ای دیگر وارد میدان جنگ شده و خود را در برابر تهدید‌ها و فشار‌های موجود مراقبت می‌کنند.

تشکل‌های دانش آموزی، جمع‌های صمیمانه و در چارچوب جامعه که می‌تواند با هم افزایی ظرفیت‌های دانش آموزان و نوجوانان، راه‌های نرفته بسیاری را به مسیر‌های هموار تبدیل کند و بسیج دانش آموزی  یکی از انواع تشکل‌های است که در مدارس پایگاه دارد و دانش آموزان علاقه‌مند به حضور در فعالیت‌های دسته جمعی فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دانش آموزی می‌توانند به عضویت این تشکل درآیند.

گفت و گویی با زینب سادات ختاختن یکی از اعضای فعال و رئیس کنگره همفکری بسیج دانش آموزی ترتیب دادیم تا از حال و هوای نسل چهارمی‌های انقلاب بیشتر بدانیم.

ختاختن که حالا در پایه دهم رشته ریاضی تحصیل می‌کند به عنوان کوچکترین عضو کنگره همفکری و رئیس آن فعالیت می‌کند؛  از چگونگی ورود به بسیج دانش آموزی و اهدافش برای فعالیت در این تشکل گفت.

دهه هشتادی‌ها؛ طلایه دار حراست از ارزش‌های ملی و دینی/

اهداف گمشده را عیان کردم

باشگاه خبرنگاران جوان: از کی فعالیت در تشکل ها را شروع کردی و چطور شد بسیج دانش آموزی  انتخاب نهایی شد؟

ختاختن: از دوران ابتدایی با بسیج دانش آموزی همکاری می‌کردم و از همان زمان برایم اثبات شده بود که این تشکل می‌تواند بیشتر با سلایق و و روحیات من هماهنگ باشدباشد؛ هرچند تشکل‌های دیگر هم مانند اتحادیه انجمن‌های اسلامی را هم امتحان کرده بودم، اما در نهایت دریافتم بهترین تشکلی که می‌تواند برای پیشبرد اهداف انقلاب در بستری مردمی و خودجوش فعالیت کند بسیج است و به همین دلیل و دیدگاه‌های شخصی که داشتم،  این تشکل را برای فعالیت‌های دانش آموزی انتخاب کردم.

اکنون هم به عنوان جانشین واحد بسیج دانش آموزی در منطقه ۱۹ تهران که به جرات می‌توان آن را فعال‌ترین مجری طرح یاوران ولایت در نظر گرفت، عضویت دارم و در همین منطقه هم تحصیل می‌کنم.

باشگاه خبرنگاران جوان: چطور شد به کنگره همفکری راه پیدا کردی و در این کنگره چه برنامه‌ها و آموزش‌هایی برای شما در نظر گرفته می‌شود؟

ختاختن: در دوره یاوران ولایت آموزش‌های متعددی از قبیل فعالیت در فضای مجازی و چگونگی استفاده از این وسایل الکترونیکی و دیگر موارد همچون پرسشگری  مورد توجه قرار می‌گیرد بعد از اینکه دانش آموزان در این تشکل‌ها شرکت کردند از هر استانی ۵ نفر انتخاب می‌شود تا در نهایت به کنگره راه پیدا کنند که در این مسیر سمت ها در کنگره به تدریج مشخص می کند و  امسال هم انتخابات هیئت رئیسه را داشتیم و بعد از اعلام آمادگی با رای دیگر اعضا انتخاب شدم.

باشگاه خبرنگاران جوان: رمز موفقیتت چه بود که با کمترین سن ممکن رئیس این کنگره شدی؟

ختاختن: برای کسب ریاست تلاش چندانی نکرده و حتی سخنرانی را هم از قبل آماده نکرده بودم تنها تفاوتی که سخنرانی‌ من نسبت به سایر همکلاسی‌ها و همسالان داشت هدف اصلی بود که گم کرده بودیم و من سعی کردم در سخنرانی به این موضوع اشاره کنم؛ در واقع نباید فراموش کنیم که خداوند هر کسی را که در هر جایگاه قرار می‌دهد توان انجام آن کار‌ها را برای وی در نظر گرفته است بنابراین باید به قدر توان خود و در حد استعداد موجود خود  استفاده کنیم تا در نهایت به اهداف متعالی برسیم  و  این صحبت‌ها صرفاً شعار نبود و حرف دلم بود و از نظر دیگر اعضا هم مقبول واقع شد.

حذف سند ۲۰۳۰  از نظام تعلیم و تربیت؛ بزرگترین دستاورد بسیج دانش آموزی

باشگاه خبرنگاران جوان: حالا  که به عنوان رئیس کنگره انتخاب شدی چه برنامه‌هایی  در نظر داری؟

ختاختن: اهداف و برنامه‌ها در این کنگره بسیار است، اما به طور کلی آن‌ها را در سه دسته بلند مدت میان مدت و کوتاه مدت دسته‌بندی کرده‌ام که در اهداف کوتاه‌مدت مواردی همچون رسیدگی به اشکالات سطحی مورد توجه قرار می‌گیرد و سعی داریم در کوتاه‌ترین زمان ممکن با مدرسه ارتباط بگیریم که این موضوع نیاز به تشریفات چندانی ندارد و صرفاً نیازمند ساماندهی نیرو‌های انسانی موجود است.

در مورد اهداف میان مدت و مسائلی همچون حوادث ناگهانی که در زاهدان رخداد مورد توجه قرار می‌دهیم و رسیدگی‌های  در اسرع وقت برای این موضوعات انجام می‌شود.

در اهداف بلند مدت برنامه‌هایی همچون حذف کنکور، ایجاد بستری بهتر برای استقرار سند تحول بنیادین و موارد کلان دیگری از نظام تعلیم و تربیت مورد توجه قرار می‌گیرد که البته در این اهداف بلند مدت نیازمند زمان بیشتری هستیم که ممکن است به زمان ریاست بنده  نرسد.

باشگاه خبرنگاران جوان: به عنوان یک دانش آموز اهداف بلند بسیاری در سر دارید و به نظر شما چه عاملی باعث شده است تا بتوانید این چنین اظهار نظر کنید و توان حل مشکلات حل کلان آموزش و پرورش را در خود ببینید؟

ختاختن: یکی از ویژگی‌های منحصر به فردی که تشکل بسیج و به ویژه کنگره همفکری داشته است ایجاد حس خودباوری بوده که در تمامی دانش‌آموزان تجلی پیدا کرده است تا بتوانید به هویت نوجوان شکل دهیم.

علاوه بر این موضوع درباره مسائلی تلاش می‌کنیم که برای خود ما در نظر گرفته می‌شود بنابراین از نظر قانونی هم حق اظهار نظر داریم و یکی از افتخارات ما در این حوزه جلوگیری از ورود سند ۲۰۳۰ به آموزش و پرورش بود که اسناد آن هم موجود است و اجازه ندادیم که در اولین قدم  این سند وارد نظام آموزش و پرورش شود.

دهه هشتادی‌ها؛ طلایه داران حراست از ارزش‌های ملی/ دعوت دوستانه بهترین مسیر برای تبلیغ انقلاب گری

دشمن داخلی از خارجی ها هم خطرناک تر است

باشگاه خبرنگاران جوان: این روز‌ها متاسفانه برخی نوجوانان از هویت ملی و دینی خود کمی فاصله گرفتند، اما در همین زمان هم شما در کنگره هم فکری به شدت بر اهداف و ارزش‌های ملی و دینی پایبند هستید به نظر شما چه طور شده است که برخی از همسالان شما از این فضا فاصله گرفتند؟

ختاختن: وجود فتنه‌ها و تبدیل ارزش‌ها و ضد ارزش‌ها یکی از عواملی است که باعث ایجاد این مشکل شده است؛ وقتی می‌گوییم مرگ بر آمریکا صرفا مربوط به خارج از مرز‌های این کشور نیست و گاهی برخی افراد در همین کشور هم تفکرات آمریکایی دارند و سعی می کنند ضد ارزش‌ها را برای دانش آموزان ارزش جلوه دهند بنابراین باید حواسمان به این افراد باشد و معتقدم دشمن داخلی از دشمن خارجی خطرناک تر است.

اگر توجه کنیم بسیاری از همسالان خودمان که سعی می‌کنند در برابر تصمیمات بزرگان مملکت بایستند اما وقتی سر مزار شهدا حاضر می‌شوند هرگز آن‌ها را نهی نمی‌کنند از نظرشان کار آنهل ارزشمند است  پس باید به این افراد بگوییم که چرا حالا به شهدا پشت کردید حالا که شهدای مدافع حرم را از همین دهه هفتاد داریم؛ در واقع دانش آموزان در این شرایط نیاز به شناخت بیشتر دارند تا از تمدن و هویت خود فاصله نگیرد و این همان بصیرت است که بار‌ها مقام معظم رهبری هم به آن اشاره داشتند.

دهه هشتادی‌ها؛ طلایه داران حراست از ارزش‌های ملی/ دعوت دوستانه بهترین مسیر برای تبلیغ انقلاب گری

نقش موثر خانواده و مدرسه در شکل گیری شخصیت

باشگاه خبرنگاران جوان: نقش خانواده و مدرسه را در بهبود بصیرت دانش آموزان و آشنایی با اهداف انقلاب چطور میدانی؟

ختاختن: به طور کلی خانواده و مدرسه نقش مهمی در شکل گیری شخصیت افراد دارند که در این مسیر خانواده رکن اول را دارد بنابر همین شرایط  فضای داخلی خانواده و توجه به شرایط  کودک می‌تواند موثر باشد همانطور که برای خودم هم خانواده بیشترین نقش را در شکل گیری شخصیت داشت حتی ممکن بود در مواردی اختلاف نظر‌هایی با خانواده داشته باشم، اما همین توجه به تفاوت‌ها و اختلاف نظر‌ها باعث شد تا بتوانم مسیر خود را انتخاب کنم و  بعد از این موضوع مدرسه وارد عمل می‌شود که می‌تواند به بلوغ فکری و فرهنگی دانش آموز کمک کند.

البته مدرسه به همان اندازه که نقش تسهیل گری دارد می‌تواند به عنوان مانع همظاهر شود؛ همان‌طور که برخی از معلم‌ها به جای توجه به ارزش‌ها ضد ارزش‌ها را در کلاس‌های درس دنبال می‌کنند و این همان جنگ جهانی سوم است که بسیاری از متخصصان آنسوی آبی هم معتقدند جنگ جهانی سوم از مدارس آغاز می شود البته نباید از حضور و وجود معلمان دلسوز و همراهم غافل بود

باشگاه خبرنگاران جوان: آیا در بین دوستان و گروه همسالان آشنایانی داری که با شما اختلاف نظر داشته باشند، اما با هم  ارتباط داشته باشید؟

بله دوستانی دارم که از نظر دیدگاه و خط مشی کاملا با من متفاوت هستند، اما ارتباط دوستی عمیقی با هم داریم در واقع باید به این موضوع توجه کنیم که با ارتباطات دوستانه می‌توانیم شرایط را برای توسعه بسیج و فرهنگ انقلابی  فراهم دهیم همانطور که یکی از دوستانم با وجود آنکه از خط فکری کاملا مخالف هم نداشت، اما عمیق‌ترین دوستی را داریم  در واقع بهترین روش تربیت دانش آموز بسیجی  و تبلیغ این تشکل  اخلاق نیکو است که می‌تواند تاثیر بسزایی در جذب نیروی انسانی داشته باشد.

دهه هشتادی‌ها؛ طلایه داران حراست از ارزش‌های ملی/ دعوت دوستانه بهترین مسیر برای تبلیغ انقلاب گری

باشگاه خبرنگاران جوان: با وجودی که از جنگ و انقلاب اطلاعاتی نداری و صرفاً با تکیه بر مستندات موجود با آن اعتقاد پیدا کرده ای، چطور بعد از سال‌ها همچنان بر این اعتقاد واقف هستی؟

ختاختن: برای جواب دادن به این سوال به یکی از آیات سوره آل عمران اشاره می‌کنم که بر جاودانگی شهدا تاکید دارد بنابراین اگر ما هم واقعا به قرآن اعتقاد داریم و ارزش‌ها را نادیده نمی‌گیریم باید به این موضوع واقف باشیم که شهدا زنده اند و در صورتی زنده خواهند آن که راهشان برقرار باشد اکنون این موضوع وجود دارد پس تا زنده اند و تاثیرگذار ما هم باید پیرو  آن‌ها باشیم.

باشگاه خبرنگاران جوان: چه افرادی بیشترین نقش در حضور فعالانه شما در کنگره همفکری داشتد؟

علاوه بر اینکه خانواده، دیدگاه‌های شخصی من را به سمت بسیج کشاند و فرمانده حوزه بسیج و تنها بهترین معلم برگ بهترین دوست و همراه ما بود تا در این مسیر حرکت کنیم و بسیاری از بچه‌ها را به عنوان یک خواهر بزرگتر همراهی می‌کرد.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۹ ۱۶ دی ۱۳۹۷
با چه رو اسم نوجوانان و جوانان را می آورید در حالی که برایشان هیچ کاری نکردید ؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۰ ۱۶ دی ۱۳۹۷
نوجوانان و جوانان دهه های قبل تا الان و جوانی آنان را نابود شد حال چه توقع و انتظاری از آنان دارید ؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۰ ۱۶ دی ۱۳۹۷
خوش بختانه پس از این دیگر نسلی باقی نخواهد بود چون دیگر بچه نوجوان جوان جوانی و ازدواجی وجود ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۳ ۱۶ دی ۱۳۹۷
برای نوجوانان و جوانان دهه های قبل چه کردید ؟!