حسن عنایتی مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،با بیان اینکه مازندران جایگاه مناسبی برای کشت ارقام ویژه نیشکر است، گفت: در ۲۵۰ هکتار از زمینهای کشاورزی درجه ۲ و ۳ استان نیشکر کشت میشود.
وی افزود: بهترین نوع شکر قرمز در روستاهای چپی، ریکنده، کوتنا، پرچینک، سید ابوصالح قائم شهر، بشل سوادکوه، بابلسر، بابل و منطقه بابل کنار در روستاهای قران تالار، سید کلا، کاردرکلا، امیرکلا، درازکلا، شیردارکلا و گاوان کلا کشت و تولید میشود.
عنایتی با بیان اینکه عملکرد هر هکتار از نیستانهای استان ۵۵ تن نیشکر است، گفت: سالانه ۱۳ هزار و ۷۰۰ تن نیشکر از نیستانهای استان برداشت میشود.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه بیش از هزار و ۵۰۰ تن شکر سرخ پس از فرآوری امسال استحصال میشود، افزود: پیش بینی میشود نیشکر کاران مازندران از فروش شکر سرخ ۱۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومانی درآمد کسب کنند.
وی گفت: مازندران دارای ۳۶ کارگاه کوچک تبدیل و فرآوری شکر سرخ است که فرایند آبگیری و استحصال شکر سرخ از نیتر در آن انجام میگیرد.
وی افزود: استانهای همجوار همچون، خراسان شمالی و جنوبی، گلستان و گیلان، سمنان که با تولید نیشکردر مازندران آشنایی دارند از این محصولات خریداری میکنند.
مدیر زراعت جهاد کشاورزی مازندران گفت: در اواخر پاییز زمان آبگیری آغاز میشود و نیشکرها پس از برداشت شدن برگها از شاخهها جدا شده و پس از قطعه قطعه شدن برای عصارهگیری آماده است.
عنایتی افزود: نیها پس از کنده شدن در دستگاه آبگیری قرار میگیرند و بعد از آبگیری، آب نیشکر به مدت ۲ تا ۳ ساعت جوشانده میشود.
وی گفت: در طول مدت جوشیدن، مایه نیشکرمدام هم زده میشود وتفالهها از دیگ خارج میشود، پس از این مراحل شکرقهوهای یا سرخ به دست میآید، محصول فرآوری شده نیشکر شکر سرخ، شکر لـله یا شکر قهوهای است.
انتهای پیام/آ