به گزارش خبرنگار
حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتهاند مصرف برخی خوراکیها به ویژه خوراکیهای فرآوری شده مانند چون سوسیس، کالباس و نوشیدنیهایی از این دسته سبب ایجاد احساس تنبلی، بی تحرکی و حتی بروز درگرگونی در متابولیسم بدن انسان میشود.
در خوراکیهای فرآوری شده به میزان زیاد فسفات وجود دارد و آمارها نشان میدهند بیش از ۲۵ درصد بزرگسالان در کشورهای مختلف دنیا روزانه بیش از میزان مجاز فسفات مصرف میکنند که در خوراکیهای فرآوری شده به میزان زیاد وجود دارد.
از این ماده برای طولانی شدن عمرماده خوراکی و افزودن طعم و مزه به آنها استفاده میشود.
یافتهها درباره اثرگذاری خوراکیهای فرآوری شده بر خلق و خوی افراد به وسیله محققان دانشگاه تگزاس با مطالعه برروی موشهای آزمایشگاهی و تعمیم نتیجه به انسانها به دست آمده است.
اثرات مضر فسفات بر سلامت بدن انسان موجب شده است تا کارشناسان اعلام کنند شرکتهای تولید کننده خوراکیهای فرآوری شده و صنایع خوراکی باید مصرف این ماده را محدود کنند.
یافتههای محققان نشان میدهند افراد بزرگسال حداقل سه بار در طول روز از خوراکیهای فراوری شده استفاده میکنند که فسفات در بیشتر آنها وجود دارد.
پژوهش دانشمندان دانشگاه تگزاس برروی موشهای آزمایشگاهی به مدت ۱۲ هفته که در ۲ گروه خوراکیهای فرآوری شده و خوراکیهای طبیعی مصرف میکردند نشان داده، آن دسته از موشها که خوراکیهای فرآوری شده مصرف کرده اند به تدریج دچار افت فعالیت فیزیکی و تحرک شده اند.
تجزیه و تحلیل یافتههای دانشمندان نشان داده است مصرف مواد خوراکی پرچرب و فرآوری شده حاوی فسفات بر بیش از ۵ هزار ژن که درون بدن قراردارند و مسئول پردازش اسیدهای چرب و تنظیم متابولیسم بدن هستند اثر میگذارد.
فسفات در بیش از ۷۰ درصد خوراکیهای پرفروش شامل خوراکهای نیمه آماده یخ زده، گوشت بسته بندی منجمد و حتی برخی محصولات نان وجود دارد.
محققان اعلام کردهاند میزان مصرف فسفات روزانه افراد بزرگسال در کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه بیش از ۷۰۰ میلی گرم، میزانی بسیار بالا و خطرناک برای سلامت بدن است.
فسفات به طور طبیعی در برخی خوراکیها از جمله دانههای آجیل، تخم مرغ و محصولهای لبنی وجود دارد و مصرف میزان استاندارد آن به طور طبیعی برای سلامت بدن مفید است.
به گفته کارشناسان وجود مقادیر بالای فسفات درخون میتواند سبب قرمزی چشم، خارش پوست، پوکی استخوان و افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی شود.
فسفات مازاد وارد شده به بدن به وسیله کلیهها تصفیه و از بدن خارج میشود که در دراز مدت سبب آسیب و نارسایی کلیه میشود به همین دلیل پزشکان به افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی توصیه میکنند از مصرف خوراکیهای فرآوری شده خودداری کنند.
تعمیم این یافتهها به انسانها نشان میدهد مصرف خوراکیهای فرآوری شده با دگرگون کردن متابولیسم بدن سبب احساس تنبلی و بی علاقگی به فعالیت فیزیکی و در نتیجه چاقی رابطه مستقیم دارد.
محققان برای افزایش سلامت، تناسب اندام و علاقهمندی به تحرک و داشتن فعالیت بدنی به افراد توصیه میکنند مواد خوراکی سالم و طبیعی مصرف کنند.
یافتههای این مطالعه درمجله (Circulation American Society of Heart) منتشر شده است.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/