وی افزود: باید کارها در تولید آمار تقسیم بندی شود. تولید آمار از سوی دو منبع به جز اتلاف منابع و بی اعتمادی مردم چیزی را به دنبال نخواهد داشت.
پارسا تاکید کرد: تنها پنج کشور آمار خود را از طریق بانک مرکزی تولید می کنند و در ۱۳ کشور هنوز رشد اقتصادی از سوی بانک مرکزی تولید می شود که کشور ما شایسته این جایگاه نیست.
رئیس مرکز ملی آمار بیان کرد: ۵۰ درصد از آمارهای کشور تولید نمی شود و عزم جزم می طلبد که این دو مرکز ادغام شود. بند پ ماده ۱۰ قانون احکام دائمی کشور موجب شد تا بانک مرکزی دست به تولید آمار رشد اقتصادی و تورم بزند.
پارسا تاکید کرد: کمیسیون تخصصی آمار تشکیل شد و ما پرسیدیم که تورم و رشد اقتصادی در حیطه تخصص کدام نهاد است؟ آیا ما به دنبال رفع موازی کاری هستیم؟ جمعا بر این موضوع فایق آمدند که رفع موازی کاری ارجحیت دارد اما پس از ۶۰ اصلاحیه ۴ نفر این آمارها را در حیطه وظایف بانک مرکزی دانستند و ۱۳ نفر مخالف این موضوع بودند.
وی افزود: بانک مرکزی معتقد است که تورم و رشد اقتصادی حیطه فعالیت آنهاست و در چارچوب قانون آمار تولید می کند، اما شورای عالی آمار به بررسی این آمار در سراسر دنیا پرداخت.
پارسا ضمن تاکید به اهمیت بالای جایگاه بانک مرکزی گفت: تخصص تولید آمار در این نهاد بالاست اما وظیفه تولید آمار تورم و همچنین فرمول تهیه آنها با مرکز آمار متفاوت است. مرکز آمار نهادی بی طرف برای تولید آمارهای مورد نیاز همه دستگاه هاست.
وی در پایان گفت: مجلس شورای اسلامی باید با یک طرح ۲ فوریتی این اختلاف را ظرف مدت ۴۸ ساعت حل کند، اگر تصمیم شورای عالی آمار تصویب و بانک مرکزی هم تمکین کند از صرف هزینه های اضافی جلوگیری می کند .
انتهای پیام/