به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان؛ بماندشتی رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان فهرج گفت: بیماری تب مالت یا بروسلوز به عنوان یکی از مهمترین بیماریهای مشترک انسان و دام محسوب میگردد. باکتری بروسلا که ایجاد کننده بیماری است، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا میسازد.
وی افزود: تب مالت از گاو، گوسفند یا بز آلوده به انسان انتقال مییابد، اما از انسان به انسان انتقال نمییابد. این بیماری در میان افرادی که با حیوانات زیاد در تماس هستند کشاورزان، دامداران، قصابان، دامپزشکان شایعتر است.
مصرف شیر و محصولات لبنی غیرپاستوریزه یا محصولات گوشتی حیوانات آلوده موجب سرایت بیماری به انسان میشود.
بماندشتی گفت: این بیماری به علت ایجاد سقط جنین در دام، کاهش تولید شیر، عقیمی و نازایی دامهای مبتلا و همچنین به علت ابتلای انسان به بیماری تب مالت همواره از دو بعد اقتصادی و بهداشتی مورد توجه قرار میگیرد. از راههای پیشگیری بیماری بروسلوز، واکسیناسیون دامها، رعایت اصول قرنطینه در دامهای خریداری شده تحت نظارت دامپزشکی و عدم خرید دام جدید در زمان طغیان بیماری از مناطق آلوده، عدم مصرف لبنیات غیرپاستوریزه، استفاده از وسایل حفاظتی مانند دستکش، محافظ چشم، پیشبند و... در هنگام تماس با حیوانات یا گوشت آنها میباشد.
رییس شبکه دامپزشکی فهرج گفت: برای تشخیص اولیه بیماری بروسلوز در دامها آزمایش سرولوژیکی حلقه شیر (MRT) انجام میشود و جهت تشخیص قطعی از دو راه آزمایش خون دامها و کشت دادن میکروب از جفت، جنین، شیر و ترشحات دامی سقط شده استفاده میشود.
وی افزود: در سال ۱۳۹۷ در شهرستان فهرج ۱۵۶ مورد نمونه گیری و آزمایش داشتیم که تاکنون ۲ مورد بیماری بروسلوز تشخیص و به کشتارگاه اعزام شدند.
بماندشتی گفت: هرچه شیوع بیماری در بین دامها بیشتر باشد، انسانهای بیشتری را آلوده نموده و کنترل و حذف بیماری تب مالت در انسان به میزان زیادی در گرو اقدامات بهداشتی، واکسیناسیون و کاهش بیماری بروسلوز در جمعیت دامی است که خوشبختانه دامپزشکی با روش کنترل توانسته است سال به سال از میزان شیوع بیماری تب مالت در انسان بکاهد. ولی ریشه کنی کامل بیماری نیاز به همت همگانی ارگانهای ذیربط، پرسنل و امکانات کافی و هزینه کلان ملی دارد.
انتهای پیام/ی