به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، طی این دو هفته اخیر صحنههایی از خشونت برخی افراد در فضای مجازی سبب مکدر شدن خاطر مردم شده است.
اخبار ناگواری از خشونت افراد با یکدیگر، خشونت افراد بی گناه به اطلاع افکار عمومی رسیده و امنیت روانی و عاطفی جامعه را دستخوش آسیب کرده است. اکنون سئوال اینجاست که خشم این افراد چرا و از کجا سرچشمه گرفته و برای مهار این سیل عظیم خشمهای آشکار و نهفته چه باید کرد.
پیشگیری از وقوع جرایم مشابه با حذف یکی دیگر از شرایط رفتار مجرمانه، یعنی فرد قربانی میسر میشود.
به اعتقاد روانشناسان، برخی مداخلات میتوانند در پیشگیری قربانی شدن افراد در شرایط مشابه جلوگیری نمایند.
خشونت از مواردی می باشد که آستانه تحمل روانی جامعه را دچار آسیب جدی ساخته است.
اما روزگذشته حال کودکان کار در کرمان با توهین و حتک حرمت یک پیمانکار شهرداری حال بدی بود.
توهین به این کودکان و پخش شدن این موضوع در فضای مجازی، سبب شد مسئولین و متولیان امر در ابتداییترین لحظات واکنش نشان دهند شاید این سریعترین واکنشها سبب التیام موقت درد کودکانی بود که در دقایق اولیه از ترس حتی مسئولین امر دیگر پیدایشان هم نمی کردند.
شهردار کرمان در پی بارگذاری این موضوع در فضای مجازی و این برخورد گفت: باید تلاش شود همه کودکان مهاجر ، مثل همسالان ایرانی خود از فرصت آموزشی و رشد مناسب بهرهمند باشند و این درگرو همکاری همه نهادهای اجرایی و دستگاههای حمایتی در ایران و تعامل و همیاری دولتها و مجامع جهانی است.
عالم زاده شهردار کرمان بعد از جویا شدن حال کودکان و کسب اطلاع از وضع زندگی خانوادگی و تحصیلی آنها دستور داد به وضع آنها تا حد ممکن رسیدگی شود.
وی همچنین با ابراز برائت از رفتار زشت یکی از کارکنان شرکتهای پیمانکاری شهرداری کرمان گفت: هیچکس در هیچ موقعیت شغلی و تحت هیچ بهانهای حق ندارد کرامت انسانها را نادیده بگیرد، با آنها بدرفتاری کند و حقوق آنها را نقض کند.
با انتشار این فیلم در فضای مجازی رئیس اورژانس اجتماعی کشورنیز واکنش نشان داد و گفت: به دنبال هتک حرمت و نقض حقوق انسانی کودکان کار و خیابان به عنوان آسیبپذیرترین قشر اجتماعی، سازمان بهزیستی خواستار برخورد قضایی با فرد خاطی است.
رضا جعفری رئیس اورژانس اجتماعی کشور با بیان اینکه امروز فیلمی از کودکان کار و خیابان که از سوی فردی در شهرداری کرمان مجبور به خوردن گلهایشان شدهاند منتشر شده، گفت: فیلم مذکور و نحوه برخورد این مامور با هیچکدام از مبانی حقوق انسانی سازگار نیست و احساسات عمومی را جریحهدار کرده است.
وی با بیان اینکه واقعه اخیر توسط یکی از کارمندان شهرداری کرمان انجام شده است، افزود: به دنبال اقدامات اورژانس اجتماعی برای احقاق حق و برخورد با کارمند خاطی، کارمند متخلف از شهرداری اخراج شده است.
جعفری بیان داشت: درعین حال سازمان بهزیستی بر این اصل علمی و منطقی باور دارد که کنترل و کاهش پدیده کودکان کار و خیابانی نه از طریق برخورد قهری و سلبی بلکه شناسایی و مدیریت علل و پیدایش این آسیب اجتماعی در حال گسترش، امکان پذیراست.
موضوع کودک آزاری در استان کرمان و پخش آن در فضای مجازی سبب شد که محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز دستور پیگیری دقیق درخصوص رفتار غیرانسانی و تاملآور با کودکان کار در کرمان را صادر نماید.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۱۱ هزار کودک کار خیابانی از طریق ۸۱ مرکز در دو بخش شبانه روزی و روزانه از انواع خدمات حمایتی، آموزشی، بهداشتی - درمانی، حرفه آموزشی و فرهنگی - هنری استفاده میکنند.
دادخدا سالاری دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان نیز در واکنش به این موضوع گفت: با توجه به مشاهده و رصد فیلمی در فضای مجازی توسط معاونت امور فضای مجازی دادسرای عمومی وانقلاب مرکز استان با موضوع کودک آزاری، بلافاصله از سوی معاونت مربوطه اعلام جرم شد.
سالاری گفت: کلیه افرادی که در این رابطه کوتاهی، قصور و جرمی انجام داده اند تحت تعقیب قضائی قرار خواهند گرفت.
دادستان کرمان افزود: فضای مجازی به صورت مستمر و شبانه روزی کنترل و رصد میشود و در صورت وقوع جرم اقدامات مقتضی در جهت مقابله با جرائم انجام خواهد گرفت.
حال با اینکه خبر کودک آزاری در صدر اخبار کشوری و سایتها قرار دارد ، این حرکت با چه مرهمی درمان خواهد شد؟
حال مردم به دنبال برخورد با عوامل این توهین و هتاکی به کودکان هستند و منتظر تصمیم برای ساماندهی کودکان کار.
به امید روزی که هیچ کودکی مجبور نباشد برای گذران زندگی اش کار کند تا اینکه مورد هتک حرمت قرار گیرد.
نویسنده کلثوم نجفی
انتهای پیام/ی