به گزارش خبرنگارحوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، شربت پرسیاوشان (پرسیاوشان+نعناع+بنفشه+آویشن+عسل) حاوی ویتامینهای A، B، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، منگنز، اسیدفولیک، آهن، فیبر، فسفر، مس، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز، تانن، فلاونوئیدها، منتول، موسیلاژ، اسیدگالیک و غیره است.
برای بررسی خواص شربت پرسیاوشان و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتوگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفتوگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهمترین خواص شربت پرسیاوشان گفت: یکی از مهمترین خواص این شربت تاثیر فوق العاده آن در درمان بیماریهای ریوی از جمله آسم، برونشیت و تنگی نفس است.
وی افزود: شربت پرسیاوشان خاصیت آنتی بیوتیکی دارد و باعث رفع عفونتهای معده، ریه، کلیه، مجاری ادرار، رحم و سینوسها میشود.
بیشتر بخوانید: شربتی که سلامت قلبتان را تضمین میکند
عظمایی بیان کرد: یکی دیگر از خواص این شربت بینظیر، تاثیر چشمگیر آن در کاهش قندخون است؛ همچنین مصرف شربت پرسیاوشان موجب کنترل فشار و چربی خون میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این شربت به علت داشتن فلاونوئیدها موجب رفع اسهال و قولنج میشود.
وی اظهار کرد: شربت پرسیاوشان برای بیماریهای فصل سرد میتواند بسیار مفید و اثربخش باشد، زیرا باعث رفع سرماخوردگی، سرفه، تب، گلودرد شده و خاصیت خلط آوری دارد.
عظمایی بیان کرد: دفع سنگ کلیه، رفع رگ به رگ شدن عضلات، بهبود کیفیت خواب، آرامبخش قلب و اعصاب و سمزدایی کبد از دیگر خواص این شربت مفید است.
بیشتر بخوانید: درمان سرماخوردگی با یک نوشیدنی خوشمزه/ شربت پرتقال سلامتی چشمانتان را تضمین میکند
این محقق پژوهشگر طب سنتی گفت: این شربت تاثیر بسزایی در درمان دردهای رماتیسمی (آرتریت روماتوئید) و دردهای مفاصلی (آرتریت) دارد.
عظمایی بیان کرد: مصرف شربت پرسیاوشان برای زنان باردار ممنوع است.
وی اظهار کرد: از این شربت میتوان ۴ لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
-عرق آویشن یک لیتر
-عرق نعناع یک لیتر
-گل بنفشه ۳۰ گرم
-برگ سیاوشان ۷۰ گرم
-عسل نیم کیلو
-برای تهیه این شربت ابتدا گل بنفشه و برگ سیاوشان را نیمکوب میکنیم.
-عرقیجات شامل عرق آویشن و عرق نعناع را ترکیب میکنیم و گیاهان نیمکوب را داخل آن میریزیم.
-اجازه میدهیم ۳ تا ۴ ساعت بگذرد.
-سپس به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در حرارت ملایم میجوشانیم.
-هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتیگراد شد آن را صاف و عسل را اضافه میکنیم.
-شربت را هم میزنیم تا قوام بیاید و در ظرف شیشهای میریزیم.
-برای تهیه یک لیوان از این شربت، ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری از آن را داخل لیوان میریزیم و بقیه حجم لیوان را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
نکته: برای مصرف این شربت در فصل گرم سال، به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک استفاده و چند قطره آب لیموترش اضافه میکنیم.
انتهای پیام/