به گزارش خبرنگار
حوزه فنآوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، پس از موفقیت چینیها درفرود ماهنورد Change ۴ بر نیمه تاریک کره ماه و شروع نمونه برداری از خاک و سنگهای این نیمه مرموز از نزدیکترین قمر کره زمین، مقامهای آمریکایی که تاب پیشرفت رقیب خود را نداشتند، بلافاصله درروز جمعه ۱۸ ژانویه جلسهای تشکیل دادند تا
طرحهای اکتشافی در کره ماه با هماهنگی آژانسهای فضایی دو کشور انجام شود.
در پروژه
پرتاب ماهنورد به کره ماه، قرار بود ماهواره LRO آمریکا به بررسی محل فرود و موقعیت این ماهنورد بپردازد، اما ماهنورد درموقعیت از پیش تعیین شده در کره ماه فرود نیامد.
مقامهای آمریکایی امیدوار هستند با دریافت اطلاعات از محل فرود ماهنورد چینی و دریافت دادههای استخراج شده این ماهنورد بتوانند به یافتههای جدیدی درباره این کره دست یابند که زمینه ساز انجام ماموریتهای دقیقتر در کره ماه خواهد بود.
ماهواره ناسا به نام Lunar Reconnaissance Orbiter در تاریخ ۳۱ ژانویه سال جاری به محل فرود تقریبی ماهنورد چینی Change۴ میرسد و میتواند تصاویر هوایی با کیفیت بالا استخراج کند.
مقامهای آمریکایی اعلام کردهاند که یافتههای مهم حاصل از همکاری با جامعه پژوهشی جهانی در ماه، فوریه سال جاری در مجمع فضایی سازمان ملل متحد در کشور اتریش به اشتراک گذاشته خواهد شد.
معضلهای تبادل دانش و فناوری بین ناسا و آژانس فضایی
اکنون یکی از معضلهای تبادل دانش و فناوری بین ناسا و آژانس فضایی در کشور چین، هشدار کنگره آمریکا و FBI است که با این تقابل دانش موافق نیستند و مقامهای ناسا باید آنها را متقاعد به این موضوع کنند که انتقال دانش و فناوری، داده یا دیگر اطلاعات سبب به خطر افتادن منافع آمریکا نمیشود.
مخالفت آمریکا با انتقال دانش به چین به ویژه پس از موج حملات سایبری که آمریکاییها مقامهای چینی را مسبب آن میدانند شدت یافته است.
مقامهای آمریکایی چند سال پیش نیز تقاضای همکاری با مقامهای چینی درپروژه ماهواره رله کننده Queqiao داشتند که اکنون وظیفه ارسال اطلاعات دریافتی از ماهنورد Chang'e ۴ به زمین را برعهده دارد؛ آمریکایی میخواستند با دریافت اطلاعات این ماهواره برای ماموریتهای فضایی آینده ناسا به کره ماه برنامه ریزی انجام دهند.
منبع: channelnewsasia
انتهای پیام/